Halim Kırıkçı
Şef Gümüş Kıvrım
- 12 Ocak 2011
- 75.122
- 39.437
- 3.993
Sponsor olacak bir firma bulamazlarsa yapamazlar burayı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
5 milyar TL, 150 milyon euro ediyor ve karşılığında hiçbir şey elde edemiyorsun. Amatör branşlarda gelir falan yok, yıllık 8-10m euro isim sponsorluğu için birileri 150m euro sponsor olmazsa burası yapılmamalı![]()
Proje olarak bildiğimiz buydu. Kapalı spor salonu, Olimpik yüzme havuzu, Butik 4000 kişilik voleybol salonu, İdari bina, konaklama tesisi ve kiralanabilir ticari alanlar. Bunların tamamının maliyeti için yaklaşık 5 milyar TL deniyordu. 4 yıllık bir tamamlanma süresi ön görülüyordu. Sermaye artışı+ Leo rezidansının kalanlarının tamamının satışı olduğunda BB'den çıktıktan sonra elimizde iyi bir para kalıyor sanırım o para ile buranın inşaatı başlanabilir inşaatı başlanınca da isim sponsorlukları, ticari alanların önceden kiralık anlaşmalarının yapılması ile kalan bütçe temin edilebilir. Lakin çok zor bir proje.
Karşılığında bir şey elde edemiyorsun değil. Ticari alanlar olacak onların kiralanması, salonların isim hakları, yine mevcut salonlara yaptığın maliyetlerin düşmesi, yapacağın salonlarda ekstra loca vb. gibi alanlar yaparak bilet ve maç günü gelirlerinin yükselmesi yönetimin daha kolay olması gibi bir çok faydası olacak kulübe bakıldığında. Zaten sponsor desteği ile yapılır inşaatın başlangıcı temelini biz karşılarız ki onu yapacak bütçede hali hazırda oluşuyor aslında. Sponsor desteği olmadan da yapabiliriz ama o zaman zorlanırız yani BB'den çıkmanın avantajı yokmuş gibi olur.5 milyar TL, 150 milyon euro ediyor ve karşılığında hiçbir şey elde edemiyorsun. Amatör branşlarda gelir falan yok, yıllık 8-10m euro isim sponsorluğu için birileri 150m euro sponsor olmazsa burası yapılmamalı
Malesef dediğin yerlerden 150m euro maliyeti çıkaramazsın. Seyirci gelir falan diyorsun onun için ayrıca baskete voleybola para harcamak gerekiyor. En azından 75-80 isim hakkı anlaşması lazım ki bu işe girilsinKarşılığında bir şey elde edemiyorsun değil. Ticari alanlar olacak onların kiralanması, salonların isim hakları, yine mevcut salonlara yaptığın maliyetlerin düşmesi, yapacağın salonlarda ekstra loca vb. gibi alanlar yaparak bilet ve maç günü gelirlerinin yükselmesi yönetimin daha kolay olması gibi bir çok faydası olacak kulübe bakıldığında. Zaten sponsor desteği ile yapılır inşaatın başlangıcı temelini biz karşılarız ki onu yapacak bütçede hali hazırda oluşuyor aslında. Sponsor desteği olmadan da yapabiliriz ama o zaman zorlanırız yani BB'den çıkmanın avantajı yokmuş gibi olur.
Seninle tam olarak aynı düşünmüyorum salon, stad hepsi bir arada olduğunda seyirciye daha cazip gelecektir. Bir de 2-3 yılda değil sonuçta burası artık uzun yıllar kullanacağın bir yer olacak. Parasını çıkarıp kar etmeye elbet başlarsın sadece nakit sıkışıklığı ve BB'den çıkmanın avantajını kullanmak için sponsorlarda bulunmalı öyle yapılmalı kısmına katılıyorum ama uzun vadede amatörleri kalkındıracak proje budur.Malesef dediğin yerlerden 150m euro maliyeti çıkaramazsın. Seyirci gelir falan diyorsun onun için ayrıca baskete voleybola para harcamak gerekiyor. En azından 75-80 isim hakkı anlaşması lazım ki bu işe girilsin
Ben de istiyorum olsun. Gain(rams) bjk a salon yapacaktı, Sahipleri Galatasaraylıyız diye geziyor gelsin bize yapsınSeninle tam olarak aynı düşünmüyorum salon, stad hepsi bir arada olduğunda seyirciye daha cazip gelecektir. Bir de 2-3 yılda değil sonuçta burası artık uzun yıllar kullanacağın bir yer olacak. Parasını çıkarıp kar etmeye elbet başlarsın sadece nakit sıkışıklığı ve BB'den çıkmanın avantajını kullanmak için sponsorlarda bulunmalı öyle yapılmalı kısmına katılıyorum ama uzun vadede amatörleri kalkındıracak proje budur.
Güvenlik yakalar bu saatte fotoğrafı çekmeye mi gittin admirim yav
Maliyetli ve zor bir proje. İnşaat başlamadan inanamıyorum yapılacağına.
Bir sponsor inşaat şirketi bulup salonu ona yaptırmak lazım. Karşılığında salona 10 sene isim hakkı, kadın ve erkek takımlarına 10 sene isim sponsporluğunu ücretsiz verelim. Toplam 150 milyon tutuyorsa 50-75 milyonunu bu şekilde çıkarsak karlı bir iş olur bence.Maliyetli ve zor bir proje. İnşaat başlamadan inanamıyorum yapılacağına.
Başlanması lazım. Başlanırsa devamı bir şekilde gelir uzun sürer ama sonuçta biter. Bu işlere Dursun giriyor onun dışında gireni görmedim.Bir sponsor inşaat şirketi bulup salonu ona yaptırmak lazım. Karşılığında salona 10 sene isim hakkı, kadın ve erkek takımlarına 10 sene isim sponsporluğunu ücretsiz verelim. Toplam 150 milyon tutuyorsa 50-75 milyonunu bu şekilde çıkarsak karlı bir iş olur bence.
Bir de salonun altına 2-3 tane fast food ve kahveci falan yaptırsak oradan da bir şeyler gelir. Salonun bir kısmı aşağıdaki yola denk geliyor. Vadi İstanbul'un karşısı gibi bir şey oluyor sanırım
Çok yavaş falan yapıyor ama yaparsa Dursun yapar bu işi. Diğerleri onu da yapamadı.
Nef Spor KompleksiBir sponsor inşaat şirketi bulup salonu ona yaptırmak lazım. Karşılığında salona 10 sene isim hakkı, kadın ve erkek takımlarına 10 sene isim sponsporluğunu ücretsiz verelim. Toplam 150 milyon tutuyorsa 50-75 milyonunu bu şekilde çıkarsak karlı bir iş olur bence.
Bir de salonun altına 2-3 tane fast food ve kahveci falan yaptırsak oradan da bir şeyler gelir. Salonun bir kısmı aşağıdaki yola denk geliyor. Vadi İstanbul'un karşısı gibi bir şey oluyor sanırım
Çok yavaş falan yapıyor ama yaparsa Dursun yapar bu işi. Diğerleri onu da yapamadı.
O Dursun varken girmez o işe. Gerçi Dursun olmasa da girmez liseliler laf yapar diye. Girse Kemerburgaz'a girerdiNef Spor Kompleksi![]()