Alkol İhtiyaç mıdır?

TDK'ya gore kelimenin birinci anlami gereksinim. Gereksinimin anlami ise "eksikliği duyulan şey".

Buradan anliyoruz ki ihtiyac oznel bir olgu. Bu yuzden ihtiyaclar kumesinin elemani olabilecek her nesne (mesela alkol) icin kimin ihtiyaclar kumesinden bahsedildigi bilgisine ihtiyacimiz var.

Dogru olan sorular: "Alkol benim icin ihtiyac midir?", "Alkol senin icin ihtiyac midir?" ve "Alkol onun icin ihtiyac midir?" seklinde olabilir.

Bu sorulari cevaplamak icin sorunun soruldugu kisinin tercihlerini bilmek yeterli olacaktir.

Eksikligini duydugum olmustur bu yuzden ben evet diyorum. Yine de sorunun genis zamanli olmasi yanlis diye dusunuyorum cunku evet cevabi sorunun bu haliyle alkolun her daim ihtiyac oldugunu ima ediyor.

Oysa ki alkol, diger cogu sey gibi, belirli zaman araliklarinda ihtiyacken, belirli zaman araliklarinda degildir.

Sahsim adina konusursam genis zamanda ihtiyac olmasindan bahsedilebilecek seyler Dunya atmosferinin havasi, icme suyu, protein ve baska insanlarla iletisime gecebilme firsatidir.

Benim için su'dur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt