Alkol ve Tütün'e Zam Gelecek İddiası!

Zaten ilk zam 4 lira olacak diye bir bilgi almıştık ama 2 lira zam geldi...

Sigaraya senede 2 zam geliyordu.. Ocak ve Temmuz aylarında... 2016 Aralıktan, 2019'a kadar zam yapılmadı.. Önce piyasanın hakimi Philip Morris zam yapar.. Diğer firmalar ortalama 1 ay beklerler(gerizekalıca bir strateji) zamdan sonra kendi sigaraları satılsın diye ama bayilere kota koyarlar.. (atıyorum 10 kartondan fazla alamazsın diye).. Kotalı alan bayi, sigarayı zulalar ve satmaz(haklı olarak) çünkü bir paket sigarada kar marjı 40 kuruş ile 75 kuruş arasındadır... 1 lira zam bile bayi için çok iyi kardır.. A klas bayi iseniz.. Günde ortalama 25 karton veya üstü sigara satarsanız, bu da size 350 ile 400 lira arasında sadece sigaradan kar bırakır(ortalama 25 karton için). şimdi bu sadece bayinin sigaradan günlük karı..Bunları niye yazdım bilmiyorum.. Galiba sadece anlatmak istedim..

Şimdi asıl mesele şu.. Örnek verecek olursak ; Marlboro 15 lira.. Bayi alış fiyarı 14,30.. Bunun Yaklaşık 2 lirası firmanın.. Geri kalan 11-12 lirası devletin..Varsın gerisini siz düşünün..

Ikisinide icmedigim icin ve Turkiyede tanidiklarimada sigarayi biraktirdigim icin zero sikinti zero stress

Kriz halini nasıl yeniyorsun?
ramazan girdi o zaman araya... çok da sinir falan çekmedim... balkona arkadaşların yanına çıkmadım... telefona gömüldum video seyrettim sigaraya çıkacağım zaman... en büyük sıkıntıyı zaman harcamada çektim... bir anda birakinca 2 paket sigara içecek kadar zamanda ne yapacagimi bilemez olmuştum. Ben de mac tekrarı fatih hoca galatasaray öyle youtube seyrettim...

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Avrupa ülkeleri gibi futbolculardan sağlam vergiler alınsa keşke kendisi odesin vergisini
Belki bu sayede biraz akillanir kulüpler

Yat mazotuna vergi yok,alkole allah ne verdiyse...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ramazan girdi o zaman araya... çok da sinir falan çekmedim... balkona arkadaşların yanına çıkmadım... telefona gömüldum video seyrettim sigaraya çıkacağım zaman... en büyük sıkıntıyı zaman harcamada çektim... bir anda birakinca 2 paket sigara içecek kadar zamanda ne yapacagimi bilemez olmuştum. Ben de mac tekrarı fatih hoca galatasaray öyle youtube seyrettim...

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Terim halletmiş : )

İlacı kullandıktan sonra nasıl hissediyorsun?

Tebrik ederim vallaha. Büyük başarı bana göre

Ilaci kullanmaya basla. Bi gün belirle birakmak icin. 7. Gun birakcam de mesela. O gune kdr surekli ic sigara hic kesme. Hatta arttir. Ilacla beraber ic. Max 1 hafta sonra nefret etmeye basliyosun ztn. Suan yanimda iciolar en ufak bi istek yok. Kokusundan tiksiniyorum.

Yan etki sadece sacma ruyalar gordum ben. Doktor kontrolunde almak daha iyi

1 paket en az 7 senedir.
valla bol şans reis nediyim ama bırakmak istiyosan bahane neden arama bekleme bulamassın aralık ayında bıraktım bende tek seferde hiç uzatmadan. sevmiyordum zaten kokusunu falan
gerçi şampiyon olduğumuzda maç çıkısı captan black yakmıstım1 tane ama onu da bitiremedim

Ilaci kullanmaya basla. Bi gün belirle birakmak icin. 7. Gun birakcam de mesela. O gune kdr surekli ic sigara hic kesme. Hatta arttir. Ilacla beraber ic. Max 1 hafta sonra nefret etmeye basliyosun ztn. Suan yanimda iciolar en ufak bi istek yok. Kokusundan tiksiniyorum.

Yan etki sadece sacma ruyalar gordum ben. Doktor kontrolunde almak daha iyi
Deneyim bunu sağol rdash

Geri
Üst Alt