‘Allah CC’ Twitter hesabı için 15 ay hapis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozan Kesgin

Cezalı
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da “Allah CC” rumuzunu kullanarak, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddia edilen öğretmene 15 ay hapis cezası verildi.

MUŞ - Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Allah CC" adını kullanan öğretmen E.P., Muş Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

İddianamede yer alan tweetleri kendisinin atmadığını savunan sanık, adresi ele geçirdikten sonra kan bağışını destekleyen mesajlar yazdığını iddia etti.

E.P., "Bu rumuzla bir müddet yazdım. Benden sonra da bunu başkaları hacklemiş olabilir" dedi.

‘Allah CC’ Twitter hesabı için 15 ay hapis - Bilim ve Teknoloji- ntvmsnbc.com

tweetleri millete zorla mi okutmus

Allah kurtarsın.

15 ay hapis cok abartili olmus. Bir para cezasi verilirdi, ama sirf bunun icin 15 ay hapis cezasi da ne demek?

Ceza alırsınız diye açtım ama mesaj atanların prformansı kötü bugün

Olması gereken bir ceza. Din ve inanç konularında hassas olmak gerekli. İnanmıyorsan inanma kardeşim. İnananların değerlerine niye saygısızlık yapıyorsun.

Adamın memuriyeti de yanmış. Çok gereksiz işler ama hep bu ''en popüler, en extrem olma yarışı'' yüzünden oluyor. 3 5 rt için biri orasını burasını açar, öbürü ailesiyle nasıl kafa yaptığını paylaşır. Diğeri inançla alay eder .Ne oldu yani o her yazdığını rtleyenler şimdi seni kurtarabilecek mi elbette hayır.Sen yandığınla kaldın. Bu haberlerle daha çok karşılacağız.

Elbette ki inanmak zorunda değil ama saygı duymak zorunda bu bu kadar zor olmamalı bunu saygısızlık için ya da aklınca alay etmek için yaptığı çok açık savunulacak bir tarafı yok cezası az fazla o beni ilgilendirmez mahkemenin kararıdır.

haketmiş. adam inanmak zorunda değil ama müslümanlara saygılı olmak zorunda. bizim ateistlere saygılı olmak zorunda olduğumuz gibi.

5 mesaj sonra biri ceza alır 9.00

5-10 arası 4.50

10-30 mesaj sonra biri ceza alır 1.90

30-60 arası 1.35

60-90 arası 1.05

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt