‘Allah CC’ Twitter hesabı için 15 ay hapis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nefret soylemi bu adamin yaptigi haketmis cezayi.Fenomen olacam,bi iki ateist takip edecek,kakara kikiri ayy Muslumanlarla nasil dalga geciyoruz diye ergenimsi muhabbetler cevireceksin, nasil olsa internetteyim diye bi cesaret gelecek o kaypak bunyene sonra cezayi yiyince auwwwwww.Ozgurluk bu degil bu sadece budalalik.

"Defamation of Religions" diye bir kavram BM tarafından kabul edilen. Bu kavrama göre bir dine ait değerlerin aşağılanması nefret söylemi(hate speech) kapsamında değerlendiriliyor. Nefret söylemi de bizim hukuk sistemimizde ve bir çok ülkede cezai yaptırımı olan birşey. Cezanın içeriği, miktarı konuları tartışılabilir veya karşılaştırmalı olarak diğer hukuk sistemlerine bakılabilir. Ama bu eylemin evrensel hukukta da bir yaptırıma bağlanması söz konusu.

Doğrudur vardır. Öncelikle bunun diğer ülkelerdeki kanunlarda da olması doğru olduğu anlamına gelmez.

Bknz : RTE : Batıyı örnek almayacağız . RTE 2 : İyi yanlarını örnek alırız.

Bir diğer mesele madem bu konuda örnek alıyoruz her konuda alalım yani işimize geleni değil. Ama burası Türkiye burda işimize gelmeyen herhangi birşey umrumuzda olmaz.

Adalet ve eşit yargılama Türkiye'nin yanından bile geçmediği kavramlardır. Eğer bu ceza veriliyorsa hesabın sahibine ateistlerle dalga geçene de aynı ceza verilmesi gerekiyor. Verilir mi ? Mümkün mü ?

Düşünsene ateist biri müslüman birini bu ülkede mahkemeye veriyor dalga geçiyor diye. (DÜŞÜNEMEDİ)

Beyler, bu ülke ve müslümanlıkla alakalı bir durum değil. Hangi ülke olursa olsun. Gidin bir hristiyan ülkesine ve adamların inançlarına saygısızlık yapın. Bakın neler oluyor. Bırakın cezayı adamı linç ederler. Ben hristiyan ülkesinde yaşıyorum o yüzden biliyorum.

alakasi yok papanin agzindan kufur ederken skecler yapiolar mesela,daha bir cok sey var.

kimsenin de taktigi yok.

ama yukarida bir arkadasin da dedgigi egemen peace i yaptigi tweet cezalari nerde ,pardon adam dolandiriciliktan yirtmis buda neki ¿¿

Allah inancı sadece Müslümanlıkta mı var bu arada? İş direk Müslümanlara hakaret ediliyora getirilmiş garip bi şekilde :D Bide "Herkes birbirine saygı duyacak ulan" modundakilerin %90'ı büyük ihtimalle Aya Sofya cami olsun diye ön saflarda bayrak taşıyordur şu sıralar.

kimsenin kimseye güveni kalmadigi bir toplumda,sevgi,saygi,ahlak gibi kavramlar da yok olmaya mahkumdur..

yazik herkes bir sidik yaristirmanin pesinde!!

bir seyin zamaninda cezasi verilmediyse bu bugün yapilan yanlisi hakli cikartmaz..

Allah inancı sadece Müslümanlıkta mı var bu arada? İş direk Müslümanlara hakaret ediliyora getirilmiş garip bi şekilde :D Bide "Herkes birbirine saygı duyacak ulan" modundakilerin %90'ı büyük ihtimalle Aya Sofya cami olsun diye ön saflarda bayrak taşıyordur şu sıralar.

ya ne saçmalıyorsun adam Allah cc. diye twitter açmış.Allah cc yi tek müslümanlar yani biz kullanıyoruz.

ona ceza buna ceza sanki adam beni okuyun diye silah dayiyo kafasina milletin

Konu kapalı kalsın, gereksiz yere kimse ceza almasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt