almancı

Almancilar ve Almanlar gercek etten doneri bilmiyorlar...

Ama bazi Almancilar kiymayla sebzeleri harmanlayip bundan Doner yapiyorlar

Bunlardan en unlusu Mustafa. Her zaman soyle bir sira var:

The-queue-at-Mustafas-Gem%C3%BCse-Kebap-in-Berlin-002.jpg

Ama tabii ki bu "doner" hicbir zaman Turkiye'dekinin yerini tutmuyor. Bayramoglu falan Berlin'e sube acsa herhalde izdiham yasanir.
Böyle bir Döner türü olduğunu bilmiyordum

Parası olan vatanını sevemez mi yani?Futbolcular misal şampiyonluk kutlamalarında kendi ülkelerinin bayraklarını açıyor.Adamın aidiyeti orası,bundan doğal bir şey yok.

Alman vatandaşı olup aidiyeti burası nasıl oluyor? o zaman alman vatandaşı olmayacak

Canım sucuk ekmek çekti hep bu başlık yüzünden

Ayıptır söylemesi geçen arkadaşlarla mangal yakıp yedik. Sucuğu arkadaş Afyon'da getirtmiş. Yardık ekmeği, attık mangala sucukları, cızzzzzz, sonra üstüne ekmeği kapattık, sucuklar pişince çevirip attık ekmeğin arasına. Ohhh misss. Bir sucuktu ki itfaiye hortumu gibi. Ohhh...

Alman vatandaşı olup aidiyeti burası nasıl oluyor? o zaman alman vatandaşı olmayacak

Belki Amerika'ya gidebilmek istiyordur. Belki Avrupa'yi gezebilmek istiyordur. Belki itibarli bir pasaporta ve onun haklarini koruyan bir devlete ihtiyaci vardir.

Not: Yurt disinda yasayip entegre olmaya calismayanlara ben de uyuzum. Sadece bazen sartlar insanlarin vatandasligi birakmasina sebep verebiliyor.

Son düzenleme:
Ayıptır söylemesi geçen arkadaşlarla mangal yakıp yedik. Sucuğu arkadaş Afyon'da getirtmiş. Yardık ekmeği, attık mangala sucukları, cızzzzzz, sonra üstüne ekmeği kapattık, sucuklar pişince çevirip attık ekmeğin arasına. Ohhh misss. Bir sucuktu ki itfaiye hortumu gibi. Ohhh...
Askere gidiyor olmasan diyeceğimi bilirdim ya neyse.

90e14a46525a591.jpg

Ablam, bedensel engelli, engelli insanlar için kurulan bir kurum da çalışıyordu. Maaşı aylık 150€ idi, Almanya'ya eşini getirebilmek için 1300€ geliri olması gerekiyordu. Alman Vatandaşlığına geçti, bu engel hemen ortadan kalktı. Pasaport ile, vatandaşlık ile aidiyet duygusunun kaybolduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Adam onu ilk başta neyin üzerine yazmış konuyu nerelere çekmişsiniz arkadaş, kasten mi yapıyorsunuz anlamıyorum ki... Arabanın arkasına ya sev ya terket yazıyorsan ve Almanya'da yaşıyorsan burada bir sıkıntı var demektir. İnternet ortamında asıp kesen, ama kendisi bedelli bekleyen insanlarda olduğu gibi bir durum.

6 bucuk senedir Kibris'ta yasiyorum Almancilar ve Kibrislilar karakteristik olarak birbirine cok benzer .

Söyle söyle içinde kalmasın. Ne fesatlık çıkardın yine acaba?
Yok yahu fesatlik degil, canim cekti.

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Adam onu ilk başta neyin üzerine yazmış konuyu nerelere çekmişsiniz arkadaş, kasten mi yapıyorsunuz anlamıyorum ki... Arabanın arkasına ya sev ya terket yazıyorsan ve Almanya'da yaşıyorsan burada bir sıkıntı var demektir. İnternet ortamında asıp kesen, ama kendisi bedelli bekleyen insanlarda olduğu gibi bir durum.
Itiraf etmem gerekir ise, o kadar takip etmedim, etmeden yazdim.
Renktasim´dan özür dilerim.

almanyada yabancı, türkiyede almancı :(

Geri
Üst Alt