# Alper Potuk [Eskişehirspor]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İddia l Alper Potuk Galatasaray ile Anlaştı

Alper Potukta ne gibi yetenekler var biri anlatabilir mi? 1. Çevik, süratli, hızlı mı? 2. Top saklaması, top kontrolü yani first touchu nasıl? 3.Top sürmesi nasıl ? 4. Oyun görüşü, takım oyunu ve asisti özelliği var mı ? 5. Uzun toplar ve ara pas becerisi var mı ? 6. Defansif anlama ne gibi özellikleri var ? Madem bu kadar yetenekli ve gelecek vaad eden bir oyuncu biraz anlatında kaliteli olduğunu anlayalım. Öyle sıradan Türkiye'de alt yapı eğitimi almış ve daha sonra 0 gelişme kaydeden orta saha oyuncularına benzemesin.

orta derece süratli . çevik . daha da artar bizde o özellikleri. topu sağlam saklıyor mini olmasına karşım . first touchu iyidir . topu güzel sürer araları iyi görür ama uzun topu geliştirmesi lazım . takım oyuncusu zaten alper . oyunu iyi gören bir adam . defansif yönü de iyi . topu kapabilen bir adam. geliştirilebilir bir adam . b2b için ideal bir adam . essien olabilir belki

"Karakter" farklı bir konu.Emre Belözoğlu için de Volkan Demirel için de saha dışında çok saygılı,düzgün,samimi insanlar olduğunu söyleyen çok Galatasaray'lı var.Saha içi farklı.İşini iyi yapsın yeterli bizim için.

Abicim çok fazla yeteneği yok adamın ama şunu da düşünmüyor değilim, Fatih Terim adam edebilir belki bunu, ederse mutlu olurum tabiki de.

Batuhan'la beraber 222 ve Espark'ın yanındaki cafeden çıkmazlar, Fabrikalar caddesinde takılırlar. Gerisini anlatmıyayım. Tanıyorum diyosam tanıyorumdur, uzatma.

yok haci sana inanıyorum sadce bildiklerini bilmek istedim sonuçta müstakbel topçumuz . {seni test etmedim yani}

Umarım doğrudur.

Alperi hiç izlemedim ama forumda yeni Gerarrd muamelesi görüyor, alınırda B.Akın gibi falan çıkarsa forumun futbol bilgisine kibrit suyu dökeyim ;)

Çevik sayılmaz biraz fiziği geliştirilecek ve kondüsyon lazım, hızı iyi. Top kontrolü, f-touch gayet iyi. Oyun görüşü zaten onu 1 adım öne çıkarıyor. Gelecek vaadediyor. Uzun top, ver kaç, kısa paslar gayet başarılı. Şutör özelliğide var yani kaleyi yokluyor. Ofans yönü daha baskın. Ofansif ortasaha, kanatlar ve çift yönlü oynama özellikleri var. Genç oluşu sebebi ile mental eksiliği mevcut ve bazı özelliklerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bencil olmamasıda ayrı bir artısı. Yani şovmen değil.

Alper Potuk başlığı var tek başına orada bizim maç sonrası yorumları okumanı tavsiye ederim. Ben bizim maç sonrasında hatta sırasında en az 3 kez yazmışımdır "Çok beğendim" diye. Bizi en çok zorlayan ve Eskişehir'de derli toplu oynayıp ataklarını güçlendiren isimdi.
Oyun görüşü iyiyse bir adım önde. Orta saha oyuncusunun mutlaka oyunu okuması lazım. B.Ö 8 yada M.S sixteen gibi degil yani.

Alper çok yakın bir zamanda kaybettiğimiz önemli bir yerli ismi hatırlatıyor bana ama ben transfer durumunun bukadar ciddi olduğuna inanmıyorum.

Oyun görüşü iyiyse bir adım önde. Orta saha oyuncusunun mutlaka oyunu okuması lazım. B.Ö 8 yada M.S sixteen gibi degil yani.

Misal bizim maçta ataklarımızı 2-3 kez tek başına kesip mücadele vermişti. Geriye gelip top alıyor, pres yapıyor. Zaten o yüzden FT istiyordur birde çift yönlü oynayabildiği için. Ama hani her oyuncunun farklı yanı vardır misal Melo defans ağırlıklı ama çift yönlü oynayabiliyor. Potuk ise ofansif ağırlıklı ama çift yönlü oynar, oynatılabilir. Selçuk İnan'a harika bir yedek olur hatta Melo'ya. Melo olmadığında Selçuk daha geride oynar vs...

Potuk, ofansta hareketli, driblling yapmıştı 1-2 pozisyonda yine. Koşularda yapabiliyor.

Alper Potukta ne gibi yetenekler var biri anlatabilir mi? 1. Çevik, süratli, hızlı mı? 2. Top saklaması, top kontrolü yani first touchu nasıl? 3.Top sürmesi nasıl ? 4. Oyun görüşü, takım oyunu ve asisti özelliği var mı ? 5. Uzun toplar ve ara pas becerisi var mı ? 6. Defansif anlama ne gibi özellikleri var ? Madem bu kadar yetenekli ve gelecek vaad eden bir oyuncu biraz anlatında kaliteli olduğunu anlayalım. Öyle sıradan Türkiye'de alt yapı eğitimi almış ve daha sonra 0 gelişme kaydeden orta saha oyuncularına benzemesin.

Bence komple ve gelişmeye çok açık bir oyuncu. 10 üzerinden puan vermek gerekirse sordğun özelliklerin hepsine 7-8 verirdim. Oyunu devamlı dikine oynuyor ve oyun görüşü yaşının çok üzerinde. Çabuk, iyi ara pası atar, çalım atar ama şutları biraz daha geliştirmesi gerek bence. Defansif olarak çabuk, mücadeleci ve hamleli ama daha kuvvetlenmesi gerekiyor. Box to box tabirine tam anlamıyla uyan bir oyun yapısı var.

İnşallah diyelim. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt