Altyapıyı Kapat Scouta Bak

Rıfkı Karakülah

Ulubatlı Souness
Dostlar artık altyapıya harcadığımız paralara 1 dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. 10 yılda altyapıdan çıkan futbolculara 1 göz atalım

sabri, arda, semih, emre çolak, eray

bu futbolculardan semih ve arda dışında galatasaray kalibresinde futbolcu göremiyorum

koskoca 10 senede sadece 2 futbolcu için altyapı vakit ayırmaya ve para yatırmaya değer mi? kesinlikle değmez

bu paraları altyapıya yatıracağımıza scouting ağı kurmak artık şart oldu, tabi bu scoutlar profesyonel adamlar olacak emre utkucan gibi birilerinin torpiliyle gs bünyesinde çalışmayacak

chelsea, sevilla gibi kulüplerin takip ettikleri binlerce oyuncu olduğu söyleniyor (Chelsea kulübünün eski baş takipçisi (chief scout) Gwyn Williams’ın kulüpte çalışırken 77.000 oyuncuyu içeren bir veritabanı kullandığı bilinmektedir.)

bizde transferin bitmesine 1 hafta kalmış bu kadar bütçeli ve yüksek hedefli kulüp olmamıza rağmen daha forvete kimi alacağımızı bilmiyoruz

bu sebeplerden ötürü başta türkiyede alt liglerde olmak üzere, sonra almanya, belçika, hollanda gibi gurbetçilerin yaşadığı ülkelerde scout ağını oluşturmamız gerekmektedir, altyapıdan hiç umudum yok sırf altyapıdan çıktı diye sabrettiğimiz oyuncular yüzünden yıllarca hüzün yaşadık

bu tarz genç oyuncular için pilot takımlarımızı devreye sokup daha yakından da takip edebilirz

ama nerde bu devremi yapacak yönetim nerdeee onlar anca dünya kupasında olursa 1-2 gol atarsam güzel paralara imza atarım diyip çuvallayan bjk eskisi almeida peşinde koşsunlar

sevgiler

Ama bunun için adam gibi bir altyapı ligimizin veya yedek ligimizin olması gerekir.

Ancak güzel düşünce ;)

Turkiye'de altyapi genc cocuklara spor imkani veren sosyal tesis sunmaktan ibaret. Baska bir ise yaramiyor.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

Kadro altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu gibi kurallar var diye biliyorum.

türkiyede bu sistem olmaz hep bu tür şeyler isteriz ama olmaz kasımpaşa şuan yapmaya çalışıyor ama 2-3 yıla onlarda yapamaz ve alt liglere doğru gider. Altyapıdan belkide ardadan bile iyi olabilecek cafercan vardı ama yanlış planlama ile kaybettik daha birçok isim var buna benzer bu yılda bir kaç isim parladı bakalım onlar ne zaman kaybolacak?

türkiyede bu sistem olmaz hep bu tür şeyler isteriz ama olmaz kasımpaşa şuan yapmaya çalışıyor ama 2-3 yıla onlarda yapamaz ve alt liglere doğru gider. Altyapıdan belkide ardadan bile iyi olabilecek cafercan vardı ama yanlış planlama ile kaybettik daha birçok isim var buna benzer bu yılda bir kaç isim parladı bakalım onlar ne zaman kaybolacak?

niye olmasın ya gayet de olur ön yargılı olmayalım

Güzel düşünce ama keşfedilen çocukları ülkede eğitebilecek birilerinin de yetişmesi gerekir.

12 milyona transfer edilen genc topcuyu scout basarisi olarak gösteren zihniyetten bir beklentim yok..tabi bu bruma'nin kötü transfer oldugu anlamina gelmez..

yabanci kisitlamasi oldugu müdetce parayi azaltmak yerine yatirimlari yükseltmeliyiz...

★☆★

Porto'nun 100 küsür kişilik scout ekibi varmış. Şu 2 sene içerisinde transfere ayrılan kaynağın çoğunu bunlara ayırıp içlerinden 10 tanesini transfer etseydik, bize Telles ve Chedjou gibi fiyaskoları yaşatmazlardı o kesin. Ayrıca FM'den oyuncu takip edip Balanta'yı önermek gibi bir skandala imza atmazlardı.

Alt yapıya gelince de, artık Türkiye'de alt yapılar milletin eşini dostunu antrenör olarak atadığı keyfe keder bir yer haline geldi. Daha geçen seneye kadar Vedat falan antrenörlük yapıyordu, varsın siz düşünün gerisini. Buradan oyuncu çıkacağı varsa da çıkmaz zaten.

niye olmasın ya gayet de olur ön yargılı olmayalım

şuana kadar yapan var mı yok? en son örneği buca birkaç iyi isim çıkardılar sonra onlarda yapamadı federasyon madem sınırı kaldırdı o zaman her kulübe belli para verecek altyapıya yatırcak daha federasyon ne yaptığını bilmiyor ki altyapıdan şansı olan çıkıyor olmayan amatörde sürünüyor bu düzen böyle sürer.

türkiyede scout işi falan olmaz yapılacak tek şey orta yaşlarda 26-28 arası sağlam adamları almak. Melo, Muslera gibi.

bruma ve telles scout ürünleri ikisinden de faydalanamadık. biz oyuncu yetiştiremiyoruz çünkü.

12 milyona transfer edilen genc topcuyu scout basarisi olarak gösteren zihniyetten bir beklentim yok..tabi bu bruma'nin kötü transfer oldugu anlamina gelmez..

yabanci kisitlamasi oldugu müdetce parayi azaltmak yerine yatirimlari yükseltmeliyiz...

★☆★

bence bu yanlış değerlendirme örneğin atletico 18 yaşındaki agueroya 10milyonun üzeirnde para verdi sonrada çok iyi fiyata sattı illa 2-3e alınacak diye bir kural yok. Porto geçen yıl quinteroya 15milyon ödedi sen oyuncunun yararlı olacağını düşünüyorsan her türlü fiyatı verirsin

Vedat inceefe'nin alt yaş gruplarında çalıştığı / çalıştırıldığı bu ülkeden bahsediyoruz ,

önce bu sorunu halledelim bence !

bence bu yanlış değerlendirme örneğin atletico 18 yaşındaki agueroya 10milyonun üzeirnde para verdi sonrada çok iyi fiyata sattı illa 2-3e alınacak diye bir kural yok. Porto geçen yıl quinteroya 15milyon ödedi sen oyuncunun yararlı olacağını düşünüyorsan her türlü fiyatı verirsin

Burada çok haklısın , maalesef bizde yanlış bir algı var porto'nun genel olarak çok ucuza aldığı düşünülüyor ama bu yanlış ,

bizim genel olarak vermediğimiz hatta veremediğimiz bonservisleri veriyorlar bu adamlar ,

ama en kötü ihtimalle 2 katına falan satıyorlar , örneğin Hulk için 19 euro civarı yanılmıyorsam bir bonservis ödediler hemde japon 2.liginden bir oyuncuya bunun benzeri bir transferi ülkemizde hayal bile edemezsiniz , yapıp yapabileceğimiz en fazla Bruma gibisidir , O'na bile bir sürü laf edildi !

asil mesele fiyat degil..turnuva sayesinde herkes tarafindan bilinen bir genci 12 milyona alinmasini yanlis buluyorum..scout basarisi herkes tarafindan taninmayan gencleri bulup kulübe kazandirmaktir...yoksa 10 da verilir 20 de verirsin..senin benim tanidigi adamlari getirecekse bunu para almadan yapacak onlarca gs li var..

uzun lafin kisasi bruma asla ve asla bir scout basarisi degildir..

★☆★

Yazdiklarina katiliyorum ama cogumuzda galiba soyle bir dusunce sahip:

alt yapiya neden para yatiriyoruz, gerek yok falan diye..

problem de iste bu, alt yapiya para yatirilmiyor :sunglasses:

türkiyede scout işi falan olmaz yapılacak tek şey orta yaşlarda 26-28 arası sağlam adamları almak. Melo, Muslera gibi.

bruma ve telles scout ürünleri ikisinden de faydalanamadık. biz oyuncu yetiştiremiyoruz çünkü.

bu tarz saçmasapan şeyler yazacak arkadaşlar konuya girmesin arkadaşlar saygılar

Geri
Üst Alt