Altyapıyı Kapat Scouta Bak

@Adnan Bilgi renkdaşımız da scoutluk konusunda öncülük yapabilir kulübümüze

Aman aman Allah korusun ben biraktim o isleri devlette mis gibi isim var 4 yildir oyunculardan bihaberim ulkemizde meslek bile sayilmiyor hem kulup adina emrenin ekibi haricinde wyscout adina calisan eski gs futbolcusu bir abimizde var aslinda bu fikre yakin bir calisma yapiyorlar zatende oyuncular gelisemiyor sinan gumus kaan baysal oguzhan gibi isimler geldi buca tarzi bir pilot takim yaratilsa bu proje is yapabilir yoksa altyapidan oyuncu olmali kadronda tamamen kapatilmasi soz konusu olamaz

Scout işi yabancı sınırının bulunduğu ortamda pek sonuç verecek bir iş değil maalesef.

Altyapıya gelirsek her sene 1 tane ilk 11 veya en azından ilk 18 oyuncusu çıkması lazım, bunun yanından bile geçmiyor altyapımız. Ancak yabancı sınırı kalkmadığı sürece alt yapının doğru düzgün çalışması lazım, yoksa çok zor işimiz..

Scout işi yabancı sınırının bulunduğu ortamda pek sonuç verecek bir iş değil maalesef.

Altyapıya gelirsek her sene 1 tane ilk 11 veya en azından ilk 18 oyuncusu çıkması lazım, bunun yanından bile geçmiyor altyapımız. Ancak yabancı sınırı kalkmadığı sürece alt yapının doğru düzgün çalışması lazım, yoksa çok zor işimiz..

yabancı değil öncelik yerli olacak

hiddinkin bi lafı vardı 15 milyonluk hollanda da son dönemde 5 tane star çıkardık diye biz 75 milyonuz renkdaş sen de biliyorsun ki

türkiye başta olmak üzere gurbetçilerin yaşadığı ülkeleri tarayacak bu scout ekibi

niye kimse okumadan olmaz bu iş diyor yav

Altyapiyi toptan kapayamayiz en azindan CL kurali geregi de scout ekibi Guney Amerika'ya gitmek yerine hali saha, toprak saha, mahalle maci amator kume demeden yetenekli 14-16 yaslarindaki Turk oyunculari arasa bizim icin daha faydali olur uzun vadede.

Altyapı'ya ayrılan bütçe senelik 1 milyon euro..

Barcelona, Bayern Münih gibi takımlar senelik 10 milyon euro harcıyor.. Bizim seviyemizde olan Porto gibi takımlar ise senelik 6 milyon euro diye biliyorum. Bir haber vardı bununla ilgili bulursam koyarım.

Yapılan bu yatırım ile iyi futbolcu çıkmaması çok normal.

Buradaki insanların %90'ı da senede 6 milyon euro altyapıya harcayacağımıza 1 tane ortasaha alırız der.

Türkiye'de içerisinde oyuncu bulmak için scout ekibi kursan ne olacak? Zaten sınırlı sayıda oyuncu var ve onları bulmak için çok sıkı bir araştırma yapmaya gerek yok. Diyorsan ki bu ekip genç yetenekleri bulsun takıma kazandırsın. O zaman yine bir alt yapıya ihtiyacın olacak. Çünkü Senin takımında 16 -17 yaşlarındaki çocukların A takımında oynaması imkansıza yakın bir durum. Zaten oynasalarda ilk hatalarında topa tutulurlar. Bundan bir şey olmaz der tüm taraftarlar. Bu yüzden de gelişimlerini alt yapı takımlarında tamamlamak zorundalar.

Ben ikisine de daha çok finansal yatırım yapılması taraftarıyım. Bence alt yapı hocaları mümkünse yerli olmamalı. Mesela Almanya'dan gelen alt yapı hocaları olsa belki de küçük yaşlardan oyunculara o disiplini, o terbiyeyi verebilirler. Çocukları A takıma hem sportif hem de mental açıdan taşıyabilirler.

Mental açıdan hazır olma konusunu biraz daha açmak gerekir. Normal çalışan bir insanın yıllık 20-60 bin TL aldığı bir ülkede 16-17 yaşında bir çocuk yıllık 250-300 bin € ya imza attı mı kendisini kaybediyor. Birden ne oldum delisi olan genç oyuncu futbolu ikinci plana atıyor. İşte genç çocuklara bu konuda psikolojik destek verilmeli ve kendileri bu safhaya hazırlanmalı.

Alt yapıyı kapatmak çözüm değil, alt yapıyı profesyonelleştirmek çözümdür.

Alt yapi dan zaten hic birsey olmaz, Fatih Terim gelir, nerde zibidi ortalikta kalmis adam varsa onu getirir alt yapiya koyar olur. Bunu her türk Antrenör yapiyor, hic sabit denen bisey yok. Avrupada hep bir sistem var dir, oda yok. iki üc sene bir Hollandali gelmisti, hemen beklendi ki bir Seedorf cikarsin diye...

Yapılacak iş çok basit, Galatasaray Spor Okulu açacaksın, ilköğretim ve lise eğitiminin yanında yoğunlaştırılmış spor çalışması yaptıracaksın, ilkokul beşten sonra çocuğun geleceğini planlamaya başlayacaksın, çocuk futbolcu mu olacak, basketbolcu mu olacak veya spor yöneticisi mi olacak bunları kategorilere ayıracaksın ve eğitimini vereceksin, Çocukluktan girdikleri okulda hem maneviyatı sağlam gençler yetiştireceksin, hemde spor ahlakını aşılayacaksın, ama çocukları eğitecek ve testleri yapacaklar Ahmet, Mehmet olmayacak, çocukları işinin ehli Hans'lara, Peter'lere, Jürgen'lere teslim edeceksin.

altyapımız çok iyi amatör oyuncu çıkarıyor,ptt liginde ve alt liglerde bizden yetişmiş oyuncu çok,aydın,emre gibiler de yatarak parayı götürüyorlar kulübede

Geri
Üst Alt