Amerika'yı Müslümanlar Keşfetmiş!

O keşfeden nasıl bir etki yaptıysa kıtada müslüman kalmamış

Bu komik olayi izah da edelim de gundemden uzak olan veya yurt disinda yasayan arkadaslar noluyor lan demesin.

Kolomb'un gunluklerinde, gordugu bir tepeyi tasvir ederken kullandigi "bir camiiye benziyordu" lafini mal bir danisman buyuk ihtimalle yabanci dilinden okuyayim derken bir camii gordum diye algilamis ve yememis icmemis bunu bizimkine yetistirmis. Bizimki de biraz tezcanli oldugu icin anlamadan dinlemeden sagda solda bunu anlatip gene dunya capinda mizah unsuru olmus.

Captain out

Amerika'yı Kolomb'dan önce bulup harita hazırlayanlar var tarihi belgelerle mevcut bu durum. Bunlardan biride Çinli amiral Zheng He kendisi müslümandır mesela ayrıca Vikinglerinde Kuzey Amerika sahillerine ilerledikleri ifade ediliyor. Ancak Tayyip Erdoğan neye dayanarak bunları iddia etmiş bende bilemedim bir bakmak lazım. Bir diğer önemli veri evet Kolomb asla Amerika ana karasına ayak basmadı sadece adaları bulabildi.

Müslümanlar mı keşfetmiş bilmiyorum ama Kolomb'un keşfettiğine inanmak için bilim, din artık bilgi kaynağı olarak ne kabul ediyorsak hepsini reddetmek veya ahmak olmak lazım.

Çünkü Kolomb oraya vardığında milyonlarca insan vardı kıtada. Bize hem bilim hem de inançlar ilk insan türünün bugün Sahra Afrikası-Mezopotamya, Hint Alt kıtası çizgisinde ortaya çıktığını gösterdiğine göre, insanlık çok daha önce bu bölgelerden Amerika'ya ulaşmış demektir. Ayrıca Kolomb'un seyehati sırasında hedefi Hindistan yani dünya hala düz biliniyor Avrupa'da. Çin ve İslam dünyası ise dünyanın yuvarlak olduğu haritaları çizmiş daha M.S 9.yylarda. Bunlar üstleik ulaşabildiğimiz kaynaklar. Belki bırakın 9.yy müslümanlarını, İslam öncesi ulaşılmış da olabilir Amerika kıtasına.

Sonuç: Bu iddia doğru mu yanlış mı bilemem ama Kolomb öncesi şu keşfetti, bu keşfetti iddialarının tamamı kesinlikle Kolomb keşfetmiştir iddiasından daha bilimsel ve gerçektir bana göre.

Amerika'nın colomb öncesi bulunduğu,görüldüğü,haritalar çizildiği doğrudur lakin bizimkinin anlattığı gibi bir hikaye ben hiçbir tarih kitabı yada verisinde görmedim..
islam üzerinden prim yapmaya çalışırken böyle muallak bir veriyi kullanması cehalet başbakanın.

Amerika'yı Kolomb'dan önce bulup harita hazırlayanlar var tarihi belgelerle mevcut bu durum. Bunlardan biride Çinli amiral Zheng He kendisi müslümandır mesela ayrıca Vikinglerinde Kuzey Amerika sahillerine ilerledikleri ifade ediliyor. Ancak Tayyip Erdoğan neye dayanarak bunları iddia etmiş bende bilemedim bir bakmak lazım. Bir diğer önemli veri evet Kolomb asla Amerika ana karasına ayak basmadı sadece adaları bulabildi.

1179 de kesfetti muslumanlar diyor zheng he 1300 lerde yasamis.

Kimse kimseyi kesfetmedi tabii ki, orada yasayan insanlara gidilip biz sizi kesfettik dendi. Onlar da halim selim adamlar oldugu icin ok diyip gectiler.

Yok baska yerde yasayip seferle gelenler diyorlar vikingler var. Adamlar sirf ilgi ceksin diye buz kapli yere yesil topraklar demisler ama pazarlama tutmamis geri donmusler.

Ozetle mevzu kim kesfetti degil.

Benim bildigim kolomb oncesi viking gemileri bulunmus kuzey amerikada ama yagmaci vikingler tututanamisborda telef olmuslar.

Amerika'nın colomb öncesi bulunduğu,görüldüğü,haritalar çizildiği doğrudur lakin bizimkinin anlattığı gibi bir hikaye ben hiçbir tarih kitabı yada verisinde görmedim..
islam üzerinden prim yapmaya çalışırken böyle muallak bir veriyi kullanması cehalet başbakanın.
Malum seçim yaklaşıyor.
AK boyların dini duygularını okşayıcı şeyleri sık sık dile getirmeli ki oyları toplasın.
Çünkü 2015 seçimini kazandıktan sonra BOP eşbaşkanı Tayyip efendi Türkiye'ye son darbeyi indirecek.

Doğru ya da değil bu adamların sürekli din üzerinden konuşmalar yapmaları benim sinirlerimi bozuyor.
İnsanların dini duygularını sömürdüler yemin ediyorum.

Tayyip yokken de müslümandık şuan millet sanıyor ki bu adam olmazsa din ortadan kaldırılacak :D
Din ile uyuşturdular insanları.
2015 seçimini bunlar alırlarsa geçmiş olsun hepimize ki gidişat o yönde.

Tayyip baba derhal Amerikadan toprak talebinde bulunmalı!

Kizilderililer turk iddasi daha mantikli bundan en azindan adamlarla az bisey dil yapimiz ve kabile kulturmiz ortusuyor.

kim demiş muhafazakârlardan komedyen çıkmaz diye!!!

Geri
Üst Alt