Andrija Živković Benfica'da

Mehmet Ozturk

Parçalı Üye
2021'e kadar sözleşme imzalamış. Bedava transfer, 4 milyon imza parası. Geçen başka bir yerde okuduğum kadarıyla Zivkovic Barcelona'dan gelen teklifi reddetmiş.

image.aspx

Alamamış Barca, oyuncu ve danışmanları reddetmiş. Oyuncu sürekli oynayacağı ve vitrin yapacağı kulübe gitmek istemiş, yedek oturacağı kulüpleri reddetmişler.

Son düzenleme:
Alamamış Barca, oyuncu ve danışmanları reddetmiş. Oyuncu sürekli oynayacağı ve vitrin yapacağı kulübe gitmek istemiş, yedek oturacağı kulüpleri reddetmişler.

Zeka budur, büyük ihtimal 40 milyon degerin üzerine cikar ve bütün avrupa ilk 11 icin siraya dizilir. Bizim Arda da 6 ay futbol oynamamak icin götü sevincten bülbülcükler atiyordu.

Dalga mı geçiyorsunuz yav...

Vitrin yapsa zaten transfer olacağı en iyi kulüp Barça.

İyi çalışırsa o da Arda gibi iyi yerlere gelebilir.

Yedek kalacağı en güzel kulüp Barca. 19 yaşındaki adamın sürekli maç yapması gerekiyor, kenarda oturup abilerinden öğrenemez. 7-8 sene önce Guardiola varken özellikle çok şans buluyorlardı ama şimdilerde Barcelona'nın kadrosu çok şişkin zaten, Real'in Barcelona'nın yedek kulübesi sürüyle böyle adam kaynıyor, Arda, Aleix Vidal gibi adamlar yedek bekliyor Barcelona'da. Pedro ve Bartra o yüzden ayrıldılar, aynısı geçen sene Bayern'de Weiser'e oldu, ligin son maçlarında çok iyi oynayınca Bayern sözleşme uzatma teklif etti Weiser kabul etmedi, başka büyük kulüpleri de kabul etmedi, sürekli oynayacağım bir kulüp istiyorum dedi, kendisini Leverkusen isterken gitti Hertha'yla anlaştı, baya da iyi oynadı şimdi yine Leverkusen istiyor. Fabian Schär var İsvicreli defans oyuncusu, herif Arsenal ve başka birkaç kulüpten teklif varken Hoffenheim'e gitti. Sürekli oynuyor çünkü orda.

Genç oyuncunun gelişmek için oynaması gerekiyor. Büyük kulüpler oynatmadıkları gençleri o yüzden hemen kiraya veriyorlar zaten oynasın diye, ya da satıyorlar. Biz mesela Koray'ı oturtuyoruz ve oynatmayacaksak kiraya vermeliyiz, yoksa ne oyuncu gelişir ne de bu haliyle satabiliriz. Boşa ziyan. Oturuyor öyle.

Son düzenleme:
gecen sezon almak istedimiz genc oyunculardan biri degilmiydi?

Yedek kalacağı en güzel kulüp Barca. 19 yaşındaki adamın sürekli maç yapması gerekiyor, kenarda oturup abilerinden öğrenemez. 7-8 sene önce Guardiola varken özellikle çok şans buluyorlardı ama şimdilerde Barcelona'nın kadrosu çok şişkin zaten, Real'in Barcelona'nın yedek kulübesi sürüyle böyle adam kaynıyor, Arda, Aleix Vidal gibi adamlar yedek bekliyor Barcelona'da. Pedro ve Bartra o yüzden ayrıldılar, aynısı geçen sene Bayern'de Weiser'e oldu, ligin son maçlarında çok iyi oynayınca Bayern sözleşme uzatma teklif etti Weiser kabul etmedi, başka büyük kulüpleri de kabul etmedi, sürekli oynayacağım bir kulüp istiyorum dedi, kendisini Leverkusen isterken gitti Hertha'yla anlaştı, baya da iyi oynadı şimdi yine Leverkusen istiyor. Fabian Schär var İsvicreli defans oyuncusu, herif Arsenal ve başka birkaç kulüpten teklif varken Hoffenheim'e gitti. Sürekli oynuyor çünkü orda.

Genç oyuncunun gelişmek için oynaması gerekiyor. Büyük kulüpler oynatmadıkları gençleri o yüzden hemen kiraya veriyorlar zaten oynasın diye, ya da satıyorlar.

İyi de vitrin yapmak olmuyor işte o senin dediğin.

Bir futbolcu niye vitrin yapmak ister? İyi bir kulübe gidebilmek için.

Barça da bu şartlarda en iyinin de en iyisi olan bir kulüp.

Daha çok kendini henüz o seviyede görmüyor denebilir, düzenli oynamak istiyor denebilir bu da doğrudur.

Ayrıca Barça'da yedek kalmak için de önce oraya transfer olmak gerekiyor.

Dünyanın en iyi takımında ilk 11 garantisi isteyebilecek kapasitedeki futbolcu sayısı herhalde toplamda 10'u geçmez.

Ben Arda'ya falan burada anlamsızca sallayanlara yazmıştım daha çok o cevabı.

Zivkovic henüz o seviyede bir futbolcu değil, iyi çalışırsa o seviyelere gelebilecek potansiyelde bir futbolcu.

Son düzenleme:
İyi de vitrin yapmak olmuyor işte o senin dediğin.

Bir futbolcu niye vitrin yapmak ister? İyi bir kulübe gidebilmek için.

Barça da bu şartlarda en iyinin de en iyisi olan bir kulüp.

Daha çok kendini henüz o seviyede görmüyor denebilir, düzenli oynamak istiyor denebilir bu da doğrudur.

Ayrıca Barça'da yedek kalmak için de önce oraya transfer olmak gerekiyor.

Dünyanın en iyi takımında ilk 11 garantisi isteyebilecek kapasitedeki oyuncu sayısı herhalde toplamda 10'u geçmez.

Ben Arda'ya falan burada anlamsızca sallayanlara yazmıştım daha çok o cevabı.

Zivkovic henüz o seviyede bir futbolcu değil, iyi çalışırsa o seviyelere gelebilecek potansiyelde bir oyuncu.

İşte o seviyede olmadığından o seviyeye gelmesi için bu yaşta (18-21 yaş) sürekli maç oynamak zorunda, hata yapmayı da bu yaşta öğrenicek neyin hata neyin doğru olduğunu da. Nasıl bir futbolcu olduğunu da bütün kulüplere maçta göstericek, antremanda bişey gösteremez. Başka türlü ilerde vitrin mitrin yapamaz, öyle bu yaşta büyük kulübe gidip 2 sene 3 sene oynamayıp sonra potansiyelini bulamayan yüzlerce yetenek var. Bayern filan oynatıyor gerçi, Kimmich'i CL maçında rakibe gol pası vermesine rağmen kesmediler ısrar ettiler adam etmeye başladılar,oynatmadıklarını hemen yolluyorlar ya kiralık ya satılık.

Arda 30 yaşında onun gelişecek birşeyi yok artık. 19 yaşındaki adamın var, o sürekli maç oynayacak. Antremanda futbolcu gelişmez, 1 saat 15 dk antremanda 30 dk taktik antreman yapıyorlar sadece, orda ne maç tecrübesi ediniyor ne kendine güven kazanıyor. Sadece Zivkovic diil böyle bir sürü genç adam var, menajerleri danışmanları oynamayacakları kulüplerden uzak tutuyorlar. Çünkü bu kulüplerin bazıları başkasına gitmesin diye alıyor. Ancelotti kitabında açıkladı daha yeni Odegaard transferi PR için yapıldı diye, o çocuğu da aldılar, bi kenara attılar. Ajax'a filan gitseydi şimdi yıldız olacaktı. Kovacic vardı yine Real'e giden, sezonu doğru dürüst oynamadan kapattı, Kroos'la Modric'i kesemez, yanlış kulübe gitti şimdi ayrılmak istiyor. Hayvan da bonservis koyuyor real.

Son düzenleme:
İşte o seviyede olmadığından o seviyeye gelmesi için bu yaşta (18-21 yaş) sürekli maç oynamak zorunda, hata yapmayı da bu yaşta öğrenicek neyin hata neyin doğru olduğunu da. Başka türlü ilerde vitrin mitrin yapamaz, öyle bu yaşta büyük kulübe gidip 2 sene 3 sene oynamayıp sonra potansiyelini bulamayan yüzlerce yetenek var. Bayern filan oynatıyor gerçi, Kimmich'i CL maçında rakibe gol pası vermesine rağmen kesmediler ısrar ettiler adam etmeye başladılar,oynatmadıklarını hemen yolluyorlar ya kiralık ya satılık.

Arda 30 yaşında onun gelişecek birşeyi yok artık. 19 yaşındaki adamın var, o sürekli maç oynayacak. Antremanda futbolcu gelişmez, ne maç tecrübesi edinir ne kendine güven kazanır. Sadece Zivkovic diil böyle bir sürü genç adam var, menajerleri danışmanları oynamayacakları kulüplerden uzak tutuyorlar. Çünkü bu kulüplerin bazıları başkasına gitmesin diye alıyor. Ancelotti kitabında açıkladı daha yeni Odegaard transferi PR için yapıldı diye, o çocuğu da aldılar, bi kenara attılar. Ajax'a filan gitseydi şimdi yıldız olacaktı.

Reddit'te Zivkovic Barcelona'yı reddetti mi diye Barcelona'lılara sor. Reddetti. Gayet de akıllı iş yaptı. Şimdi orda gelişip parlarsa ilerde büyük bir kulübe genç yetenek olarak diil yıldız olarak gidecek, orda da sürekli oynayacak.

Arda'nın durumuyla kıyaslanmayacağını söylüyorsan onu bana değil Arda'yla kıyaslayan arkadaşa anlatacaksın.

Gelişime açık bonservissiz bir futbolcuyla ciddi bonservis bedelleriyle Barça'ya gitmiş bir futbolcu arasında elbette ki seviye farkı vardır ve kıyaslamak da zaten bu genç kardeşimize haksızlık olacaktır, onu anlatabildiğimi düşünüyorum.

Senin bahsettiğin Barcelona'dan bir teklif geldiği ve reddettiği varsayımı üzerinden attım zaten önceki mesajı sağda solda Barcelonalı taraftar arayıp teyit etmek gibi bir şey anlamsız olurdu herhalde o çıkarım sonrasında.

Arda'nın durumuyla kıyaslanmayacağını söylüyorsan onu bana değil Arda'yla kıyaslayan arkadaşa anlatacaksın.

Gelişime açık bonservissiz bir futbolcuyla ciddi bonservis bedelleriyle Barça'ya gitmiş bir futbolcu arasında elbette ki seviye farkı vardır ve kıyaslamak da zaten bu genç kardeşimize haksızlık olacaktır, onu anlatabildiğimi düşünüyorum.

Senin bahsettiğin Barcelona'dan bir teklif geldiği ve reddettiği varsayımı üzerinden attım zaten önceki mesajı sağda solda Barcelonalı taraftar arayıp teyit etmek gibi bir şey anlamsız olurdu herhalde o çıkarım sonrasında.

Ya onu söylemiyorum, gelişime açık olmak başka gelişmek başka. Gelişmek için maç oynamak zorunda. Dövüş sporları yapıyorsan da ringe çıkacaksın, dayak da yiyeceksin dayak da atacaksın adrenalini yaşamayı ve kontrol etmeyi öğreniceksin. Antremanda çok çalışarak gelişemezsin, kadrosu yıldızlarla şişkin takımda uğraş babam uğraş yerine Benfica gibi bu işin kitabını yazmış kulüplerden birine gitmiş, orda parlarsa yine Barcelona'ya gidebilir, ama bu sefer gelişime açık genç olarak gitmez oynamaya gider, veya ingiltere'ye gider. Düzenli oynatırlar onu orda. Dortmund Ajax Mönchengladbach oralarda da oynatırlar. Tecrübe edinir.

Bazı teknik adamlar ve kulüpler var onlara genç olarak da gidilir, mesela Van Gaal, Klopp, Guardiola. Geliştiriyor oynatıyor çünkü adamlar. Mourinho'ya gidilmez, oynatmıyor, kendisi de söylemişti "benim genç adama zaman verecek durumum yok" diye. Barcelona Real de şu an çok dolu. Ağzıyla kuş tutsa Messi filan diilse giremez orda takıma. Oynadığı mevkide yıldızlar var çünkü.

Belli bir bonservisle giden futbolcu yorumuna katılıyorum, mesela Bayern 35 milyon bayıldı Sanches'e, oynatmak için aldılar belli oynatacaklar onu, zaten oynayacağı da belli sahadaki halinden.

Ama her zaman öyle de olmuyor, ki bu da gelecek vaadeden bonservissiz bi çocuk.

Barça'ya şimdi gitse kalıcı olmaz muhtemelen, Benfica üzerinden gitse kalıcı olma ihtimali yükselir.

Arda'nın durumuna da kendimce değineyim, pek yorum yapmadım kendisi hakkında. Bence Arda en başta transfer yasağı olan bir takıma gitmekle hata yaptı, Messi olsa Ocak ayına oynamayacağı kesindi. Ayrıca back up oyuncusu olma ihtimali daha yüksekti, Atletico'da kalabilirdi bence, orda yeri iyiydi çünkü, şimdi bakınca hata gibi görünüyor. Ama mesela bana Barcelona'dan teklif gelse o yaşa gelmişim, İspanya'da oynuyorum, gidermiydim diye, heralde giderdim. Bu forumda da eleştirenler bir kendileri için düşünsünler acaba ne yapardık diye, ben başkaları adına konuşamam.

Barcelona'lı taraftar aramak değil yahu, ben orda haberleri okuyorum tek sayfaya heryerden haber asıyolar kolay oluyor, orda Barcelona'lı bi sürü taraftar da var haber asılyor konuşuyor görüyorum hatta bizden de çocuklar var görüyorum okurken bazen, ondan dedim istersen onlara sor diye onlar kendi takımlarıyla ilgili haberleri daha iyi bilir sanırım, yoksa bana ne. Mutlak doğru diye bi fikir yok ki, farklı fikirler olacak ki tartışılacak, bu forumlar onun için var, bu forum da tartışmak için gayet keyifli forum keyifli adamlar var..

Son düzenleme:
Bonservis 4 vermişler yani beleşe gelmiş :)

Geri
Üst Alt