Angel Heart vs The Devil's Advocate

Team Pacino vs Team DeNiro

• Angel Heart

Oy: 0 0,0%

• Kullanılan toplam oy
    9

Arif Doğan Karakaya

Fenerden korkan fenerli olsun
Büyük Kaptan
Durduk yere aklima bir soru geldi ben de sizin dusuncelerinizi ogreneyim dedim.

Devil's Advocate'taki Al Pacino/Keanu Reeves/Charlize Theron uclusu mu Angel Heart'taki Robert De Niro/Mickey Rourke/Lisa Bonet uclusu mu? Filmlerin senaryosu, sinematografisi, muzigi vs bir kiyaslama yapacak olsaniz hangisi daha iyiydi? Ya da favoriniz hangisiydi.

Ben Connie Nielsen diyorum. :ubulut:

1000021377.webp1000021379.webp

Angel Heart'ı izlemedim de abi Devil's Advocate müthiş bir film ya. Keanu Reeves'in bile kendini aştığı bir yapıt bence.

harika bir konu basligi ve icerigi olmus sevgili arif - kalemine saglik .

her iki filminde yeri bende ayridir . zaman zaman sinema basliklarinda da yorumladigim oldu.

angel heart , kanimca -neo noir psikolojik gerilim- familya gorunumde kult bir film .
kullanilan mistik elementler bi nevi gizemli ve horror havada bir kafa da .
<-> bold tema ^vodoo konusu uzerinden hikaye psikoloji ,gizem_korku ile *mistizm'i cok iyi sekilde harmanlamis. bir de, hatirladigim kadariyla , ^mickey rourke nin de en karizma donemidir .
diger filmde, ^kanimca , bariz olarak al pacino nun -karizmasi ve aurasi- filmin adeta onune geciyor .

ilk izledigim donem kaba_taslak nacizane cikarimim ;

her iki filmde de bi nevi seytan/satan tasviri ; robert de niro ve al pacino gibi iki devasa oyuncu nun
hayat verdigi bold karakterler uzerinden - tasvir edilis sekilleri farkli ele alinmis buldum .

sevgili @Uğur İz 'in belirttigi -yumurta sekansi- filmin kanimca en bold derinlikli yeridir tarafim adina .
(soul konusu) .

tum bunlar goreceli elbette .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Ata B. Oğuz

saygi ve selamlar .

Son düzenleme:
Yani Lisa Bonet'in hakkini yiyorsunuz gibi geliyor bana ama neyse.

İki filmi de izledim. Şeytanın kışkırtma teması dışında birbiriyle alakasız iki filmdir. The Devil's Advocate tam bir gişe işi filmdir. Konusunda da gayet başarılıdır.

Diğeri ise daha yavaş ilerleyen daha sinematografik bir filmdir. Gayet iyi bir film olmasına karşın durağanlığı ve karmaşıklığı sebebiyle çok popüler kültürü çekecek bir film değildir. Muhtemelen anketteki çoğu kişi izlemediğinden diğerine basmıştır.

Netekim ikisini de izleyen bir kişi bir sinemasever ise muhtemelen yine de Şeytanın Avukatını seçecektir. Çünkü dediğim gibi gişe başarısı odaklı olarak tüm doğru hamleleri yapmış çok iyi ve başarılı bir projedir.

Eğer forum ahalisi yerine sinema eleştirmenleri arasında bir anket yapılsaydı onda sonuç tam tersi çıkacaktı.

Son düzenleme:
Angel heart sinema olarak çok daha iyi bir film. Devils advocat ise hollywood kafası ve oyunculuk olarak iyi sinema olarak vasat bi film.

Geri
Üst Alt