Cevap: ANKET | Fenerbahçe 'ye Ne Ceza Gelecek ?
Kemal Belgin'in ropörtajından bir pasaj:
"Belirtmek istediğim bir konu var. Geçen hafta Fransa'nın L'Equipe gazetesi ve onun ünlü eki France Football'un yazarları geldi bana. Bunu ben gizli olarak tutuyordum ama şimdi bu ortaya çıkınca açıklamakta sorun yok. Hatta yarınki (Salı) France Football'da da Türkiye kapak olacak. Yarın (Salı) ayın 11'i değil mi? Bir tane edinmenizi tavsiye ederim. Burada güvenilir gazeteci, bilgileri sağlam olan kiş olarak da beni seçmişler. Benim orada 13 sene Türkiye muhabirliğim var. Onun da etkisi olmuştur. Geldiler, 4,5 saat oturduk bir öğlen yemeğinde konuştuk. Bana kendileri Pierre Cornu ile geldiklerinden 1 hafta 10 gün evvel 3 saat süren bir yemek yediklerini anlattılar. Bizim şike süreciyle birebir ilgili olan ilk müfettiş biliyorsunuz. Bende ne konuştuklarını sordum. Bana, "Sayın Belgin detay sorma anlatmayız" dediler, off the record konuştuk ama 11 Haziran tarihli çıkacak olan gazetede yazacaklarının iyi olmadıklarını söylediler. Bende onun üzerine birşey sormadım. Yarın dergiyi ele geçirebilirsek okuyacağız. Şimdi L'Equipe ve France Football çok ciddi şekilde Fransız olmasına rağmen Platini'yi de suçluyorlar. Platini'ye müthiş öfkeliler. L'Equipe gazetesi dünyanın her yerinde satılan çok uluslararası bir gazetedir. Günde 2,5 milyon tirajı olan bir gazete bu. Bunlar şimdi bu haberi kapağa girdiklerine göre önemli bir bilgi var ellerinde. Platini'ye de ilgili ellerinde çok ciddi dökümanlar var. Şunu da söyleyebilirim; Platini'nin Türkiye'ye çok yumuşak davrandığını, FIFA Başkanlığına adaylık için Müslüman ülkelerin öncülüğünde Türkiye'yi yanına almak istediği gibi iddialar var. Bilmiyorum dergide yer verecekler mi ama yaptığımız diyalogların içinde bu vardı. Ben de daha fazla detay açıklamayayım çünkü birbirimize söz verdik.