Anthony Gordon 70+10 Milyon Euro Karşılığında Barcelona'da

Bu işin sonu osi veya Barış Newcastle gibi 1 senedir osimhen'in Newcastle yapacağını düşünüyorum.

Bunlar da mal ha 2 milyar dolar borçları var. İspanya ligi şampiyonluğunun getirisi 50 milyon dolar falan her sene böyle 80-100 havalarda uçuşuyor sonra battık diye tahtası açılamayı bekleyen kayserispora dönüyorlar

AG tam bir takım oyuncusu ve bitmeyen enerjisi ( dinamo ), Barca'nın bu transferde ön planda tuttuğu özellikler olsa gerek. Bu verilen paranın 3'de 1'i EPL PR'ından başka bir şey değil tabi. Gözümde imaj hakkı gibi bir şeye denk geliyor. Bu da bizde olmayınca Barış için 30-40 az diyoruz. Maalesef gerçekler bazılarına saçma gelse de böyle.

Şimdi lewamdoksiye çökme fırsatımız var. Forma şansı riske girdiği için aklını çelebiliriz

Rashford yerine neden Gordon'u tercih etmeleri konusuluyor, oyuncunun hem daha genc olmasi hemde ileride tekrar satilabilme durumu olmasindan diye bunu alalim demisler:

- Gordon için, beş yıllık sözleşmeye yayılmış sabit 70 milyon avroluk transfer ücreti, sezon başına yaklaşık 14 milyon avroluk bir amortisman maliyetine denk geliyor.
- Gordon'ın yaklaşık 11 milyon Euro'luk brüt maaşı da hesaba katıldığında, Barcelona'nın yıllık maaş limitine toplam etkisinin 25 milyon ile 26 milyon Euro arasında olması bekleniyor. (gerci Ingiliz haberlerine gore senelik ucreti yaklasik 16-17 milyon euro brut oldugu yaziliyor.)
- Barcelona, Marcus Rashford'ı da yakından incelemişti. Birçok kişi, Barcelona'nın Gordon için 70 milyon Euro ödeyebiliyorsa, Rashford için de 30 milyon Euro'yu rahatlıkla harcayabileceğini savundu. Ancak İngiliz milli oyuncunun daha düşük bir transfer ücretiyle kalıcı olarak transfer edilmesi durumunda bile, genel Finansal Fair Play etkisi çok benzer olacaktı. Üç yıla yayılan varsayımsal bir 30 milyon Euro'luk Rashford anlaşması, yıllık yaklaşık 10 milyon Euro amortisman sağlayacaktı. Tahmini 14 milyon Euro'luk brüt maaşla birlikte, Manchester United forveti yıllık Finansal Fair Play alanında yaklaşık 24 milyon Euro'luk bir yer kaplayacaktı.

Özetle, Barcelona, La Liga'nın mali kısıtlamaları dahilinde neredeyse aynı miktarda para harcayarak, yeniden satış değeri ve uzun vadeli potansiyeli olan daha genç bir oyuncuyu kadrosuna katabileceğini fark etti.

kaynak: The math behind Anthony Gordon’s transfer to FC Barcelona

bu arada 10 milyon euroluk bonus kismi, Barcelona bazi hedeflere ulastiginda devreye girecekmis.
Benim bildigim kuslar bu Rashford'a girer.

Ben galiba kendimi futbolsever olarak kandırıyormuşum. Eskiden olsa serie a, premier lig ve la ligadan 100 tane topçu sayardım ama şimdi 100 milyon euro verilecek adamı tanımıyorum. Ben meğersem futbolsever değil Galatasaraysever olmuşum.

Piyasaya bak. Osi babayı sudan ucuza almışız.

Geri
Üst Alt