arda güler

Aslinda kotu degildi ama takim arkadaslariyla oynama aliskanligi yok, o yuzden zaman zaman paslasmalarda sorun yasadi ne Baris Alper'le istedigi pas istasyonunu saglayamadi ne de arkasindan gelen Mert Muldur ile. Yine boyle bir genc oyuncunun bu kadar az mac yapmasina ragmen fena degildi ama Arda'nin ben sahsen kanatta olmayacagini dusunuyorum cunku hizi yetersiz, daha merkezde oynasa daha faydali olabilir bu da takimin sistemiyle alakali. Simdi 4-3-3 tarzi oynayinca mecbur kanatlara atiyorsun ama 4-2-3-1 gibi oynasak 10 numara faydalanabilirsin.
İrfan can sakat olunca direkt arda oynar demistim öyle de oldu, bence de kanatta oynamasi takim icin handikap.

Bence en onemli handikapı fizik ve topsuz oyunda kaybolmasi. Hala fizik olarak bayagi eksigi var bu kapatilabilir zamanla duzelir,ki bu konuda en dogru yerde.

Fakat topsuz oyunda kaybolmasi kotu. Yük oluyor knk.

Arda bu haliyle hedef maclarda 11 cikmamali ozellikle fizik olarak diri takimlara karsi cok buyuk handikap olur

Golü atmadan 1 dk önce saydırdımmne yalan söyleyeyim. Bu çocuğun yeri kanat değil forvet arkası...

İrfan can sakat olunca direkt arda oynar demistim öyle de oldu, bence de kanatta oynamasi takim icin handikap.

Bence en onemli handikapı fizik ve topsuz oyunda kaybolmasi. Hala fizik olarak bayagi eksigi var bu kapatilabilir zamanla duzelir,ki bu konuda en dogru yerde.

Fakat topsuz oyunda kaybolmasi kotu. Yük oluyor knk.

Arda bu haliyle hedef maclarda 11 cikmamali ozellikle fizik olarak diri takimlara karsi cok buyuk handikap olur
Zaten ust duzey takimlarda kalici olmak istiyorsa topsuz oyunda uyumamali ve takima yardimci olmali. Bunu Real Madrid'de Rodrygo falan iyi yapiyor biraz onlari ornek almali topsuz oyunda ne yapacagini daha iyi anlar.

Mac doksan dakika olsa da oyun icerisinde sonucu anlik hamleler belirliyor. Cocugu ovme derdinde degilim ancak attigi gol ve onledigi gol ile macin kaderini degistirdi. Hakkini vermek lazim. Genellikle ileride sus bitkisi gibi durmasi veya bir iki sut cekip ara pasi vermesi beklenen birisi. Sen o anda at kuyruklu tipin iki uc kisiyi calimlayip bir anda kaleciyle karsi karsiya kaldiginda ona o mudaheleyi yapanin Apo, Samet veya Kaan ya da beklerden biri falan olmasini beklerdin. En ileriden en geriye bir anda gelip herifi durtmese o top cok rahat fileleri gorurdu. Fenere babasi tarafindan zorla goturulmus ilk firsatta kacip kurtulmus bu cocugu artik salalim derim.

Bok gibi oynadı maçta

Kenan çok çok daha iyidi ama kırılma golü atmak büyük iştir

Arda iyi çocuk ama temposunu arttırması gerek, alt yapılardan beri söylüyorum, sadece top ayağındayken oynarsa Zidane gibi olması gerekiyor

Bu senesi önemli
Dribling ile top taşımaya başlamassa madrid dehler

Bu senesi önemli
Dribling ile top taşımaya başlamassa madrid dehler

Haklisin ama son dedigin tam da gerekmeyebilir. Real'de cok farkli fenotipte isimler mevcut. Mesele Arda'yi nasil planladiklari. Bir ustte Keramettin demis, ornegin ayaginda top ile oynayacaksa, inceci olacka, top kapmasini gelistirecekse hayhay driblingsiz ya da az driblingle cok iyi yerlere gelir. Ama bunun icin fiziksel gelisimi de onemli.

Dun macin 60dk'si yoktu ancak harika bir gol atti. Defansta da orada olup rakibi zorlamasi guzeldi ancak vurusa engel olamadi yani onlemis gibi yazmaya gerek yok. Adam az daha asagidan vursa goldu ancak cabasi orada olmasi degerli. Genclerbirligi'ne tekrardan tesekkurler. Zaten cok sevdigim bir takimdi, Cavcav sonrasi bu hale gelmeleri cok kisa surdu :(

şu çocuğu rahat bırakın abicim ya

ne yapalım yani?

Ülkeden ve Fener’den kaçıp giderek en iyisini yaptı. Darısı diğer gençlerin başına.

Bizde genç falan yetişmez. Semih’te örneğini görüyoruz :)

Bok gibi oynadı maçta

Kenan çok çok daha iyidi ama kırılma golü atmak büyük iştir

Arda iyi çocuk ama temposunu arttırması gerek, alt yapılardan beri söylüyorum, sadece top ayağındayken oynarsa Zidane gibi olması gerekiyor
ya sorma. maç içinde çıldırttı beni. 14 yaş kız çocuğu fiziğiyle sürekli bir top kaybı, bir olumlu hücum pası verememesi vs vs.

tam eleştirdim, golü attı. ee skor taraftarıyız tabi hemen 10 tane alıntı sonra :d

ya gol harikulade, adam da net olarak süper yetenekli ama olmuş değil. ŞU AN İÇİN 30 dakikalık topçu max.

arda turan mesela benzer yaşlarda euro 2008'de rakiplerin içinden geçiyordu. arda güler üzerine koymaya devam ederse belki arda turan'ın tavanını 2ye katlar ama şimdilik durum bu. gs-fb-bjk olayı değil, gerçek bu.

ya sorma. maç içinde çıldırttı beni. 14 yaş kız çocuğu fiziğiyle sürekli bir top kaybı, bir olumlu hücum pası verememesi vs vs.

tam eleştirdim, golü attı. ee skor taraftarıyız tabi hemen 10 tane alıntı sonra :d

ya gol harikulade, adam da net olarak süper yetenekli ama olmuş değil. ŞU AN İÇİN 30 dakikalık topçu max.

arda turan mesela benzer yaşlarda euro 2008'de rakiplerin içinden geçiyordu. arda güler üzerine koymaya devam ederse belki arda turan'ın tavanını 2ye katlar ama şimdilik durum bu. gs-fb-bjk olayı değil, gerçek bu.
Arda yaptıklarıyla değil yapabilecekleri üzerinden övüldü bu güne dek. Takımına kazandırdığı hiç bir şey yok henüz, bunu iyi anlamak gerekiyor.

50 maç 90 dk oynayıp baskıyı kaldırabilir noktaya geldiğinde tekrar konuşabiliriz ama baskı ortamında Kazımcan’a dahi üstünlük kuramadığını unutmayalım.

Arda Turan çok daha zor bir ortamda baskı altında, tırnaklarıyla kazıdı, Güler ise Turan noktasına şu an için sadece yeteneğiyle geldi.

Geri
Üst Alt