arda güler

Sürekli 15 dk'lik oyunuyla övdüler ama daha çoook fırın ekmek yemesi lazım

Olm adamı siz de gündemde tutuyorsunuz böyle yaparak.

Yetenekli bir oyuncu ama abartilacak kadar da degil.

Tam 1 süperstar adayı ama şu anki haliyle şişirilmiş balon.

Çocuk gerçekten yetenekli; görmemek için kör yahut art niyetli olmak lazım. Fiziksel yönden eksik kalması da yaşı itibariyle doğaldır; önümüzdeki 2 yıl içinde yeterli hale gelecektir normal koşullarda. Daha önemlisi, karakter bakımından da iyi izlenim veriyor. Bizim futbolcumuz olmasını isterdim açıkçası...

Çocuk gerçekten yetenekli; görmemek için kör yahut art niyetli olmak lazım. Fiziksel yönden eksik kalması da yaşı itibariyle doğaldır; önümüzdeki 2 yıl içinde yeterli hale gelecektir normal koşullarda. Daha önemlisi, karakter bakımından da iyi izlenim veriyor. Bizim futbolcumuz olmasını isterdim açıkçası...

Yetenek yetmiyor, Abdulkadir ömür de yetenekliydi, hatta ardadan daha az yetenekli değildi, ne oldu ? Fenerlilerin bahsettiği kadar yıldız olacak bir çocuk değil bence, bu çocuğun kariyerini de ailesi yönlendiriyor, ondan dolayı da pek bir şey olacağını sanmıyorum

Yetenek yetmiyor, Abdulkadir ömür de yetenekliydi, hatta ardadan daha az yetenekli değildi, ne oldu ? Fenerlilerin bahsettiği kadar yıldız olacak bir çocuk değil bence, bu çocuğun kariyerini de ailesi yönlendiriyor, ondan dolayı da pek bir şey olacağını sanmıyorum
Yaptığın kıyasa katılmıyorum. Ömür, tekniği de 'pır-pır' oluşuna bağlı bir oyuncuydu, çabukluğu dışında diğer özellikleri hücum için yetersiz kalınca, hocası tarafından orta sahaya evrildi; orada idare ediyor şimdilik. Hakkında bir ara destanlar yazılan AS lu Gökdeniz de SL de tutunamadı benzer şekilde...

Arda öyle değil. Bir defa çevre kontrolü ile fark yaratıyor. Mustafa Kapı, Ömer Faruk Beyaz, Bartuğ Elmaz da bu kadar iyi değillerdi...Kariyer seyrini takip edeceğiz. Bağımlı-bağımsız pek çok değişken rol oynuyor böyle hususlarda. Şu anın tespitini yapmaktan ötesine gidemeyiz...

Yaptığın kıyasa katılmıyorum. Ömür, tekniği de 'pır-pır' oluşuna bağlı bir oyuncuydu, çabukluğu dışında diğer özellikleri hücum için yetersiz kalınca, hocası tarafından orta sahaya evrildi; orada idare ediyor şimdilik. Hakkında bir ara destanlar yazılan AS lu Gökdeniz de SL de tutunamadı benzer şekilde...

Arda öyle değil. Bir defa çevre kontrolü ile fark yaratıyor. Mustafa Kapı, Ömer Faruk Beyaz, Bartuğ Elmaz da bu kadar iyi değillerdi...Kariyer seyrini takip edeceğiz. Bağımlı-bağımsız pek çok değişken rol oynuyor böyle hususlarda. Şu anın tespitini yapmaktan ötesine gidemeyiz...

Bahsettiğim olay süperstar olmak aslında, ben arda da bir süperstar potansiyeli görmüyorum, bunu fenerli olduğu için de söylemiyorum, bir Türk topçunun da çıkacağı en yüksek mertebe bence arda turandir, arda adaşi kadar kariyer yaparsa onu başarılı sayarım

Arda Güler - Oyuncu profili 22/23

Bu Arda Güler' in bu sezonki;

Bu Arda Turan' ın, yaş itibariyle Arda Güler' in bu sezonuna karşılık gelen sezondaki performans verileri; bu kadarcık!..Güler' in 1 ay geç doğmuş olması gereksiz bir ayrıntı...Yaşın yetiyorsa, toplamda 2 maçta 56 dakika süre aldığı o sezonda mı bu kanaate vardığını merak ettim renktaş?!..

Arda Turan - Performans bilgileri 05/06

Bu da Arda Turan' ın bir sonraki sezon istatistikleri...İlk yarıyı boş geçmiş, ikinci yarı kiralık gittiği Manisaspordaki performansı, yaşına göre gayet güzel; uçup kaçtığı söylenemez ama...Arda Güler' in seneye nasıl bir performans göstereceğini ise şu an hiç kimse bilemez...

Çok önemsediğimden değil de başta Hıncal olmak üzere, Arda Turan' ın en başından beri tespit ettiğim 'yılışık' hallerini ''Aman da ne kadar sempatik, özgüveni ne kadar da yüksek!'' diye lanse eden medyanın tesirinde kalmak suretiyle, geriye dönük bir ''Star ışığı'' vehmetmiş olabilirsin sanki, epey bir insan gibi...

Çok yoğundum, gözümden kaçmış. Dayanaksız sallamış durumuna düşmek istemediğim için emek verip bu cevabı yazmak gereğini hissettim...

Son düzenleme:
mücadele gücünü yükseltmezse ben de süperstar olabileceğini sanmıyorum, dünyada bir messi var bu ayrıcalığa sahip olan. kdb bile komple bir orta saha oldu.
bu yüzden emirhan'ın daha iyi yerlere geleceğini düşünüyordum.

tabii zamanla topsuz oyunda daha iyi olursa işler değişir. topla iyi işler yapıyor şu an yaşına göre ama olduğundan fazla bir pr da var kesinlikle.

90 dkları üst üste oynadığı bir sezon izlemeden konuşmak yersiz ama mevcut hali gibi aleximsi hallere bürünürse çok iyi yerlere gelemez.

İlgi duyduğum bir konuda kendimce durum tespiti yaptım. Sezona 17 yaşında başlayan Arda Güler ile aynı yaşta, bizim ligde daha dikkat çekici performans gösterebilen pek oyuncu olmadığına vurgu yapmak istemiştim...

Bülent Korkmaz: 20 (GS)
Tugay Kerimoğlu: 18 (GS)
Arif Erdem: 19 (GS)
Okan Buruk: 19 (GS)
Sergen Yalçın: 18 (BJK)
Alpay Özalan: 19 (Altay)
Emre Belözoğlu: 17 (GS)
Gökdeniz Karadeniz 19 (TS)
Arda Turan: 18 (Manisaspor)
Yusuf Yazıcı: 18 (TS-Süre az-2G 2A)
Abdülkadir Ömür: 18 (TS)

Aklıma bunlar geldi, atladığım birileri olabilir...Ligimiz; hem alt-orta kalite, düşük tempolu, temasın bol olduğu bir lig olduğu ve hem de yönetici ve TD ler çok kaygan bir zeminde tutunmaya çalıştıkları için genç oyuncular fazla tutunamıyorlar maalesef...

Arda Güler' e dönecek olursak; @Keramettin TANRIVERDİ nin dediği gibi, kendisi topla oynamak konusunda gayet hünerli ama başka yönlerden eksiklerini gidermesi lazım. Alex bile geldiği sezon 'kof' biriyken, sonradan adeta evrim geçirmişti de 34-35 yaşında bile sırım gibiydi, ayakta kalmak istediği zaman yıkılmıyordu adam. Arda' nın yerinde olsam, fiziğimi geliştirmek için ne gerekiyorsa yapar, 8-8.5 numara oynayabilecek yeterliliğe ulaşmaya çalışırdım; bunu yapabilirse yolu çok açık...

Dünya futbolunda klasik 10 numara anlayışı nerdeyse kalmadı. Ben de önceliğim üçlü defans olmakla birlikte, diziliş farketmeksizin 10 numaralı sistemleri sevmiyorum. Çok sevdiğim Mertens' in seneye kalmasını istememem de o yüzden, başka pozisyonda oynayamaz zira...

Bernardo Silva'ya benzetiyorum. Tabii sadece potansiyel olarak

Fiziksel olarak üstüne koyması, taktiksel disiplin edinmesi ve her şeyden önemlisi efor harcamaya alışması lazım

Bu tip oyuncular artık sadece eforla o seviyeye çıkabiliyorlar yoksa burada 2-3 sene milletin ağzına bal çalıp unutulur gider

Geri
Üst Alt