Arda, Ocak Ayının En İyisi

Ahmet Şimşek

Ulubatlı Souness
Atletico Madrid'de forma giyen Milli futbolcumuz Arda Turan'ın koleksiyonuna bir ödül daha eklendi.

368084_heroa.jpg

Atletico Madridli taraftarlar arasında düzenlenen ankette, Ocak ayının en iyi futbolcusu Arda Turan seçildi ve '5 yıldızlı futbolcu' ödülünü aldı.

"#Jugador5estrellasATM" hashtag'i altında Atletico Madrid taraftarlarının tweetleriyle Ocak ayının zirvesine çıkan Arda, "Beni böyle bir ödüle layık gördükleri için inanılmaz mutluyum. Bana oy veren herkese minnettarım. Takımımızın hedeflerine ulaşması için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim" dedi.

Goal.com

etkili olduğu maç sayısı çok az al ver al ver yapıyor sürekli daha fazla sorumluluk alması lazım

Bizde olmadığı için çok mutluyum.

sana göre öyle bana göre böyle

Sana göresi bana göresi çok olmaz bu meselenin de yine de işleri oyuncunun performansının ne kadar iyi olduğunu yansıtmak olan adamların görüşlerine bakalım mesela:

Arda Turan Football Statistics | WhoScored.com

Ligde ortalama 7.05'lik, Şampiyonlar Ligi'nde 7.43'lük bir skor elde etmiş. 7 ve üzeri iyi demektir.

Ki bu maçlarda puanını aşağı çeken etkenler de var oyuna sonradan dahil olması, alışık olmadığı bir pozisyonda oynaması gibi. Bunun da tablosu zaten bir alt kısımda verilmiş. Orta sahanın sağ tarafında oynadığı ve oyuna sonradan dahil olduğu maçlar hariç 7.55'in üzerinde bir ortalama tutturmuş, bu da etkili olduğunun ispatı.

Eger Arda degistiyse karakter olarak Ispanya macerasi daha olgun bir hale getirdiyse ve sorun cikarmayacak gibi ise takimda 20 milyon euro da olsa para verilip tekrar alinmali. Eger bu ne oldugu cok belli olmayan yabanci sinirlamasi uygulamasi devam ederse.

Kimse kusura bakmasın Arda şu futboluyla (özellik Barça maçında izlediğim) Galatasaray 'ı aştı artık. Rahat 33 yaşına gelene kadar alamayız.

Geri
Üst Alt