Cevap: Arda Selim Üçer | Ayakta alkışlanan muhteşem konuşma metni
Ekşi sözlükten...
Hak, hukuk, adalet, tüzük gibi bilgileri görmezden gelerek, büyük bir çoğunluluğun da sadece sportif başarızılık deneni ile tepki aldığını sanmasını sağlamaya çalışan ve bunda da gayet başarız olan kendi çıkarlarını, kutsal emanetten üstün görme yanılgısına düşen, vicdanı ile başbaşa kaldığında, bir gün tüm olan bitenlerden dolayı herkesten " özür dilemesi " gereken kişidir.
Sessiz çoğunluk dediği bir kişi olan bitende neyi anlamazlıktan ve görmezlikten geldiğini aşağıda gayet güzel yazmıştır:
" Sandılar ki, bizim topçular topu 3 direğin arasından geçiremediler diye kızdık...Hagi adamları doğru dizemedi diye, adnan'lar yanlış adamlara saçma paralar verdi diye. Unuttular galiba 14 yıl şampiyon olmadığımızı, son maçta kümede kaldığımız günleri...Neler gördü bu takım, bu camia... Anlamadılar...
Basketçisi-yöneticisi sahtekarlık yapan takımımız olmasındansa, küme düşmeyi tercih edeceğimizi,
Rakibin çocuk yaştaki sporcusu evimizde dövülünce, 6-0 yenilmekten yüzlerce kat fazla üzüldüğümüzü, özür dilenmeyince utandığımızı..
Korkudan stadı, camiayı terkeden başkanımız olacağına, ben yaptım bu stadı diyenlere "al diyetini" diyemeyen başkanımız olacağına, hiç stad sahibi olmamayı tercih edeceğimizi; Gerekirse sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz diyeceğimizi,
Rakiplerin bile saygı duyduğu özhan abi'ye evimizde sövenlere ağzının payını veremeyenlere tarihin gördüğü en büyük şamarı vurabileceğimizi,
Camia'da en ağır suç ispiyonculuktur dedikten sonra taraftarını ispiyonlayanların, 3 kuruş için iradesine ipotek koyduranların aramızda yeri olamayacağını,
Galatasaraylı'nın parayla pulla satın alınamayacağını,buna yeltenildiğinde tek kişi bile kalsak kimseden korkmadan tepki göstereceğimizi, çünkü fikri, vicdanı ve irfanı hür, tevfik fikret'in torunları olduğumuzu anlamadilar...
anlamak için sanıyorum galatasaray 'lı olmak gerekliydi ve de yeterliydi... "
Not: olur da bir gün ( ki bir gün olacak ) lazım olur diye, kendisine kolaylık olsun diye özür dilenecekler listesi:
( önem sıralaması yoktur, hepsi en önemlidir, aynı anda, aynı içtenlik ile özür dilenecektir )
1 - taraftarlar
2 - kendisini seçen kongre üyeleri
3 - 15 ocak ta stadta bırakıp gittiği davetliler
4 - özhan canaydın nezdinde camia ya emeği geçen tüm eski başkanlar
5 - yola birlikte çıktığı yönetim kurulu üyeleri ve ekibi
6 - tüm sporcular, gelmiş geçmiş tüm teknik ekipler
7 - her türlü tutarsız manevrasında zor durumda bıraktığı herkes
8 - şu an nefes alan 20 küsür milyon galatasaray lı
9 - ailesi
10 - ali sami yen
11 - gül baba .... gül baba, bir bilgedir, erendir, derviştir. belki de en şefkatli, bağışlayıcıdır.
Bu camia nın kültürü taaa 1500 lere gider. 1500 lere gidip de af dilemek zorlu iş evet. Bu iş böyle bir iş. Değerini bilmek gerek. Bilmeyen, taşıyamayan bu işe soyunmayacak. Evinde işinde gücünde olacak..