Cevap: #10 Arda Turan
Arda orada oyun içi disiplin, önde basma,daha tempolu oynama gibi pek çok şey öğrenmiş Zaten bir de olayın şu boyutu var.
Eğer Robben,Messi,Ronaldo gibi topla hızlı değilsen çalım atsan bile attığın çalımı aynı adama bir kez daha atmak zorundasın tehlike bölgesinde iş yapabilmek için.
Türkiye'de teknik kapasitesi biraz iyi olan adam gider orta sahadan başlayarak çalım atmaya başlar hep.Oysa orası çalım atılacak yer değil, orada 3-4 saniye sonra olacağın yer olan rakip ceza sahasına haraketlenmek için ben en doğru adam ve en deoğru şekilde bir pas atmalıyım ki o bölge de olayım ve orada çalımımı atayım sonra olayı.
Çünkü ceza sahasında rakibi eksilttin mi (yeteneğin varsa) , pozisyon olur.
Arda bizde çok iyi çalım atıyordu.Ceza sahası civarında atıp çokta gol attırdı.Ama orta saha da sürekli oyunu yavaşlatacak şekilde bireysel oynarak oluşması muhtemel tüm KONTRALARDA TOPU DA EZİYORDU. SON 2 HAFTADIR EMRE ÇOLAK BİZDE YAPIYOR YİNE AYNI ŞEYİ.
Avrupa da ARDA 'nın öğrendiği diğer en önemli şey de bu.
Ama takımda ŞU AN ONUN SEVİSİNDE OYNAYABİLECEK ONUN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ YAPABİLECEK OYUNCULAR YER ALMIYOR.
ARDA VERİM VEREBİLMESİ İÇİN
1- SELÇUK INAN GİBİ BİR PASÖR İLE OYNAMALI
2- BURAK GİBİ ARALARA KAÇAN VE RAKİP DEFANSIN DİKKATİNİ KENDİNE ÇEKEN BİR ADAMDAN FAYDALANABİLMELİ
3-DAHA İYİ PAS YAPABİLEN BİR ORTA SAHA İLE OYNAMALI.
SON OLARAK
EMRE ÇOLAK BU BAHSETTİĞİM TOP EZME KONUSUNDA UYARILARAK(gerektiğinde hemen tek pas yaparak) İYİ BAŞLADIĞI SEZONU DAHA EFEKTİF OYNAMA KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMELİ.YAŞI HENÜZ 21 VE BANA GÖRE PAS VE TEKNİK KABİLİYET İLE OYUN İÇİ GÖRÜŞÜ BAKIMINDAN EN POTANSİYELLİ YERLİ OYUNCU ŞU AN.
Ayrıca Milli Takım da bu güne kadar savunduğum ama 7 yıldır hiç bir şey verememiş Nuri Şahin artık oynamamalı bence.
Biraz radikal olacak,ama bahsettiğim pas ve Avrupai normlara daha uygun oyunu,daha tempolu oynayacak takım
------------------------------Volkan Demirel---------------------------------------
--Gökhan Gönül-----Ömer Toprak--------Semih Kaya-----------Hakan Balta----------
--------------Emre Çolak-----Selçuk Inan-------Emre Belözoğlu---------------------
-------Umut Bulut-----------Burak Yılmaz---------------Arda Turan-----------------
şu an için.Bu sistem tam milli takıma uygun.2 Emre önde şok presi yapabilecek yegane isimler.Selçuk- [Deep Lyin Playmaker-olarak hucum defans dengesini en iyi yürütecek oyuncumuz zaten] ,Umut hem sağ koridoru kontrol edip hem de rakibi yoracak ve hava toplarında etkili olabilecek en güçlü fizikli Türk oyuncu,Burak ,Arda,Selçuk 3'lüsü oynadığında milli takımda hep en iyi skorerdi.Arda da oyun disiplini gelişen bu hali ve bizde oynadığı döneme göre artan temposu ile her zaman alışık olduğu sol forvette artık daha verimli oynayacaktır.Serbest oyuncu profili ona yaramıyor pek.
EDİT : Gökhan Gönül'ü istemeye istemeye yazdım.
EDİT 2: ÖMER TOPRAK- SEMİH KAYA 2'LİSİNİ UYUMSUZ BULUYORDUM AMA BUGÜN BENCE SAVUNMADA BEKLERİN REZİL OYUNUNA RAĞMEN 2'Sİ İYİYDİ.ORTADAN DOĞRU DÜZGÜN GELEMEDİ HOLLANDA.