Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Yok hayır Arda ile ilgili yazmadım bunu, kim gitmiş demiş ben de baktım biraz sitelere gitmiş bazı oyuncular. Direk bilgi amaçlı yazdım. Tugay, Alpay,Nihat, Gökdeniz, Topal 5 oldu işte. Artı emin değilim ama Türkiye'den yurtdışına giden en pahalı Baliç ya da Boliç herhalde, Türk değil ama Türkiye'den gitmiş yurtdışına fakat emin değilim, belki yanlıştır bu bilgi.

O 5 isimden de, yine eleme yapılır. Tugay ve Nihat her zaman ayrı tutulur. Çünkü ikisi de, harika işler başardılar yurt dışında.

Baliç buldum 19 milyon dolara gitmiş Real Madrit'e artı Türk vatandaşı olmuş Real'e gitmeden.

@ Sercan haklısın çoğu başarılı olamadı. Hakan falan bedelsiz gitti herhalde o da başarılı olamadı İtalya'da geri geldi. Sadece Ahmet kimler gitmiş demiş, bunlar gitmiş bonservis ile. Artı Arda'nın da gittiğinde kesin kalıcı olacağını bilmiyoruz. Yetenekli mesala Atletico falan kalıcı olur da Arsenal gibi, Live gibi, bilmiyorum alırsa Barça gibi Real gibi takımlarda ne kadar başarılı ve kalıcı olur Arda onu da bilemeyiz.

Yahu oraya ne bakıyorsun?,oradaki oyuncular Arda'dan çok daha ilerideler bu bi gerçek,onlar değilde diyorum ya Arda, james milner ı örnek alsın kendine,bi adam sol kanat olup,teke tekte doğru dürüst oyuncu geçemiyorken nasıl 30 milyon euro dan fazla ediyor.

Arda'dan daha mı ilerideler? Kolarov sol bek ve oynayamıyor City'de, Hamsik dediğin oyuncu Arda'nın mevkisinde zaten değil ama oyuncu kalitesi olarak Arda'nın sol ayağının baş parmağı olamaz. Orada sadece Özil, Arda ile kıyaslanabilir.

Tamam biliyoruz Arda ağzıyla kuş tutsa siz GS'de oynamayan ne kadar oyuncu varsa üstün göreceksiniz. Ama artık Arda'nın futbol bilgisi ve kalitesini tartışacak seviyeye düşürmeyin kendinizi.

Tabii canım hiç geliştirmedi... Performans kısmı da tartışılır rahatlıkla;)

Olayların sağını solunu düşünmeden direkt bilgiye dayalı yorumlar yaparsanız, böyle sonuçar çıkartmanız gayet normal.

Bana son 20 yılda, teknik direktör, cart-curt gibi etkenler olmadan iyi bir bonservisle yurt dışına gönderdiğimiz 5 tane adam say. Sonra yetenekmiş, mentalmıiş, ardaymış, kolarovmuş tartışırız... (Sadece Galatasaray değil tüm Türk Futbolu dahil örnek alanına.)

baya sayilmis ben yoktum:)

Avrupada basarili olan yabanci, bizim ligde hic bir zaman dogru dürüz basari elde edememis, yani nadirdir, oysa basarisiz, bizde cok basarili olmustur... garip aslinda bizim ligimiz, o yüzden bir sey de plana gerek yok, yaramiyor.

Bence Avrupada Çok Rahat İş yapar Medya Baskısı yok vs vs Yetenekleri zaten Tartışılmaz Anca Gurur duyarız İzlerken Bide Ahh çekeriz :)

Bazılarınız çok komik :D

Para için gelmemişse yabancı büyük ihtimal Türk futbol yapısından dolayı başarılı olmuyor. Barça maçlarını izliyoruz mesala Messi dışında ki o da çoğu zaman koşu yapıyor, topu alıp 3-4 kişiyi geçiyim, pozisyon yaratayım diye oynamıyorlar. Real'de Mesut bile çoğu yerde garanti oynuyor, yeri geldiğinde adam geçiyorlar. Türk futbolunun çıkardığı "yıldızlar" görev adamları değil çıkardığı "yıldızlar" nedense genelde Avrupa'ya gidemiyor ve gittiklerinde de çoğu başarılı olamıyor.

Mesut ben maçını izledim Real'de birkaç kere bence inanılmaz bir oyuncu. Tekniği falan iyi, istediğinde adam eksiltiyor falan da ben dikkatle izlemiştim Mesut'u durduğu yerler, attığı paslar, ara sıra yaptığı koşular falan demekki bunların hepsinin bütünü sonucunda yıldız olunuyormuş.

Kanatlarda oynayan oyuncular set oynamaz, daha hala Arda'nın topla çok oynadığı mevzusu yapmayın boşuna. Barça örnek veriliyor sürekli; Bakın bakalım Pedro ya da Bojan set mi oynuyor, yoksa rakibi direk eksiltmeye mi? Kanat oyuncuları önlerinde kat edecek mesafe olmadığında sete döner. Adam eksiltme yeteneği olanlarda ya içeri kat eder, ya da sıfıra iner ve bunu topla yapar! Örnekleri mevcut: Messi, Ronaldo, Robben, Ribery, Obertan, Nanni...

Bir de ortada Türk yıldız falan göremiyorum ben Arda ve febeli Emre dışında. O İspanya'da harikalar yaratan Nihat da dahil buna. Şu an Avrupa'da boy gösteren Türk oyuncuların hepsi görev adamı, hiçbiri yıldız statüsünde değil. Özil saymıyorum Türk değil, Nuri'yi de saymıyorum o statüye sahip olabilmesi için baskı düzeyinin ve beklentinin yüksek olduğu kulüplerde boy göstermesi lazım ilk önce.

Arda'dan daha mı ilerideler? Kolarov sol bek ve oynayamıyor City'de, Hamsik dediğin oyuncu Arda'nın mevkisinde zaten değil ama oyuncu kalitesi olarak Arda'nın sol ayağının baş parmağı olamaz. Orada sadece Özil, Arda ile kıyaslanabilir.

Tamam biliyoruz Arda ağzıyla kuş tutsa siz GS'de oynamayan ne kadar oyuncu varsa üstün göreceksiniz. Ama artık Arda'nın futbol bilgisi ve kalitesini tartışacak seviyeye düşürmeyin kendinizi.

Ya abicim bak yaşında büyük benden,yanlış bi söz söylemek istemem,bak kolarov sezon başından beri sakat,adamı mourinho çok çok istedi,real e gidiyordu,city baya para verdi kolarov a.

hamsik orta saha evet,oradaki oyuncuların hiçbiri arda ile aynı mevkide değil,ama mevzu o da değil zaten,mevzu o adamlarla beraber arda nın da geleceğin oyuncuları arasında gösterilirken,onların geldiği nokta,bizim de burada arda çok iyi diyerek kendi kendimize mastürbasyon yapmamız.

Wenger bile söyledi arda nın kendini geliştiremediğini,yahu kendimizi niye avutuyoruz ki boşuna,arda için tek teklif atletico dan geldi 12 milyon euro,arda nın kendini geliştiremediği önemli özellikleri var,ve bunlar büyük sorun gerçekten,bak ne diyorum teke tekte adam geçemeyen sol kanat james milner 30 milyon euro dan fazla paraya transfer oluyorda,ondan kat kat yetenekli arda için neden ona yakın bi miktar bile konuşulmuyor?,neden manchester city james milner ı alıyorda,ondan 10 kat yetenekli arda yı almıyor?neden işte,neden?,soruyorum 2 saattir kimse cevaplayamıyor.

İngiliz olması falan filan demeyi peşin peşin söyleyeyim honduraslı adam oynadı interde.

Ardayı saçma tartışmalarınıza alet etmeyin.

hiç eleştirmicek mi kimse.ona alet etme buna alet etme.kaptan 1 senden beri ortada yok.ortalıkta ama sahada yok.real madrid in neden mesut u transfer edip arda nın esamesini bile okumadığını daha çok kişi anlamamış...

hiç eleştirmicek mi kimse.ona alet etme buna alet etme.kaptan 1 senden beri ortada yok.ortalıkta ama sahada yok.real madrid in neden mesut u transfer edip arda nın esamesini bile okumadığını daha çok kişi anlamamış...

Bunun nedeni L harfiyle başlayıp, i harfiyle bitiyor. Çözersen paşa rütbesine yükseleceksin.

Döndükten sonra yine tek başına yırtınacak bu adam! Düşündükçe acıyorum haline..

Bari devre arasında adam gibi bir teklif gelsede, kurtulsa şuradan. Yoksa bu yönetim Arda'yı da yiyecek..

@ Selen Tugay-Alpay-Nihat-Gökdeniz harici diğer yazdıkların tam anlamıyla leş, yani yurt dışında birşey yapamadılar. Ahmet 5 adam yaz demiş yani, iyisinden yaz demiş anladığım kadarıyla. Yazdıkların içinde 3 tane sağlam adam var.

Nihat'ı da Toshack aldı.

Alpay Özalan

07.2000 Fenerbahce`den Aston Villa- 5.6 milyon sterlin

Fatih Tekke

07.2006 Trabzonspor`dan Zenit St. Petersburg- 7.5 milyon euro

Gökdeniz Karadeniz

03.2008 Trabzonspor`dan Rubin Kazan - 8,7 milyon euro

Diğerleri sıradan rakamlar.

Onların ikisi rusyaya gitti. Arda da resmi teklif almıştı Rubin Kazan'dan 20 milyon euroluk. Gitmedi. İyi de yaptı.

Sadece Alpay sayılabilir.

Tugay'ı da Souness götürdü.

@Selen

Diğer örneklerin de çok küçük rakamlar.

Mesut bizde olsa kendini gösteremeyecekti gidemezdi reale.

Kaptanlık konusuna takılanları hala çözemiyorum, ben Arda'nın kaptanlık yapmasını doğru bulanlardanım. Sadece bir pazuband, bunu koluna takan ve ertesi hafta derbide oynamayacak hale gelmek için ikinci sarıdan atılmaya çalışan, rakibiyle hakemin gözü önünde münakaşaya giren KAPTAN Ayhan çok mu iyi yani? Arda'nın sadece mental eksiklikleri var, altyapı ile alakalı bir durum bu. Örneğin basit oynayamamak Arda'nın bir sorunudur.

Ya bu kaptanlık olayıda neyse artık Emre fenerin kaptanıda ne oluyor bütün olumsuz hareketler mevcut adamda.Kaptanlık felan hikaye.

ardaya lafim yok kesinlikle ama hersey onun kaptan olmasindna sonra basladi gibime geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt