Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Hayatimda bir Galatasaray oyuncusunun Galatasaray'dan üstün tutuldugunu ilk defa görüyorum. Galatasaray taraftarlari bile kacsin gitsin kurtarsin kendini diyor. Yilda milyon eurolar kazanan, Galatasaray'in kaptani ve 10 numarasi 23 yasinda bir cocuk. Her gittigi yerde insanlar ona dokunabilmek icin birbirleriyle yarisiyor, hayatinda baska hic bir yerde göremeyecegi ilgiyi, saygiyi, sevgiyi görüyor. Arda'da ilgi odagi olmayi seviyor belli ki. Ama denilen sey kurtarsin kendini oluyor. Isin kötü tarafi medya ve taraftar baskisi, cirkin dedikodular, herkesin hayatina karismasi. Ama her gülün dikeni vardir. Ingilterede Beckham'a, Rooney'e, Terry'e bin kati yapiliyor. Hakan Sükür'e bile cok daha fazlasi söylendi zamaninda ama o bunlari kaldirabiliyordu.Ama Arda bu durumda televizyona cikip agliyorsa, evine ekmek götürecek parasi olmayan, ama o durumda aile gecindirmek zorunda kalan biri olsa coktan intihar etmisti herhalde. Bu psikolojide ve kirilganlikta bir adamin Galatasaray kaptani olmasi, ve Galatasaray'in üstünde görülmesi cok düsündürücü. Hasan Sas, Arda'nin bu takima verdigi katkinin yillarca cok daha fazlasini verdi bu takima, ama ne kaptanlik verildi ne 10 numara, taraftardan bile saygi görmedi. Her firsatta Avrupa'ya gitmek istedigini de söylemedi. Arda'yi asla suclamiyorum, bir Galatasarayli olarak da Arda'yi cok seviyorum. Gecen gün televizyondaki halini görünce de icimden bir parca koptu sanki. Ama Arda'dan olmadigi biri yaratilmaya calisiliyor, karsilayamadigi ve karsilayamayacagi beklentiler olusuyor üstünde. Ülkedeki yildiz ve medyatik futbolcu eksikligini tek basina karsiliyor. O yüzden de herkes onun pesinde, bütün gözler onun üstünde. Ama bunun böyle olmasi kendi tercihiydi, bu kadar sorumlulugu kendi üstlenmek istedi, magazinde yer almayi da o tercih etti. Ya biraz daha sogukkanli olmayi, daha profesyonel davranmayi ögrenmesi lazim, ya da yasam tarzini degistirmeli. Istedigim gibi yasarim kime ne diyebilir, neticesinde de yapilan elestirilere kulaklarini tikar. Daha sakin bir hayat sürüp, elestirilere firsat da vermeyebilir.