Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Ahhh herkes biliyor yıldızların kim olduğunu işte oynuyorlar zaten Barça gibi Madrit gibi takımlarda. Arda kötü demiyorum fakat çok fazla abartılıyor bence. Ve bu abartı da bence onu kötü etkiliyor işte gidememesini pasaporta bağlıyor yani bence bu durum onun için de çok iyi değil.

Artı bir de asist ve istatistik olayı. Alex de yıldızdır o zaman istatislik olarak bakarsak falan bence değil burdaki herkesçe yıldız kategorisine giren bir oyuncu değil Alex.

Aslında Fazla abartan yok Hıncal dışında :)

Aslında Fazla abartan yok Hıncal dışında :)

Nasıl yok ya Umut. Denk geliyorum ben Arda şu anda dünyanın en iyi klüplerinde oynar vs. vs. diye. Ben inanmıyorum. Benim izlediğim bildiğim futbol bilgileri doğrultusunda ki İngiltere ligini izliyorum ara sıra Arda çok büyük bir soru işareti bende oynayabilir mi oynayamaz mı diye. Fiziki gücü, topu aldığında bazen topla çok oynaması vs. vs. Yani zor İngiltere liginde Türkiye ligindeki gibi tempoyla oynaması.

Nasıl yok ya Umut. Denk geliyorum ben Arda şu anda dünyanın en iyi klüplerinde oynar vs. vs. diye. Ben inanmıyorum. Benim izlediğim bildiğim futbol bilgileri doğrultusunda ki İngiltere ligini izliyorum ara sıra Arda çok büyük bir soru işareti bende oynayabilir mi oynayamaz mı diye. Fiziki gücü, topu aldığında bazen topla çok oynaması vs. vs. Yani zor İngiltere liginde Türkiye ligindeki gibi tempoyla oynaması.

Zaman gösterir ne olacağını Selen. Belli başlı takımlar dışında çoğu takımda oynuyacak yeteneği var. İlerleyen zamanlarda görürüz ne olacağını ;)

ardanin derdi su an icin doymuslugu

o liglere giderse iki opsiyon var ya ezilir biter

yada gurur meselesi yapar essek gibi calisir ve buyuk futbolcu olur

yetenegini cok hor goruyorsunuz bence

dunyada yetenek olarak ilk 20 de olduguna inaniyorum futbolcu olarak

ama mentalite olarak ilk 500 e giremez:)

Sorun o mentalite zaten Serdar. Yani bu Arda'nın açıklamalarına da yansımaya başladı. Ben taktım bu pasaport meselesine durumu neredeyse ona bağlıyor. Yani yetenekli ama işte ilerletmesi lazım futbolunu. Bu futbolu Türkiye'de yeterlidir ki Alex'in de yeterli Türkiye'de. Ki Türkiye liginde oynadığı futboluna bakıp alacaklar Arda'yı. O yüzden temposunu arttırmalı ve üstüne koymalı. Yeterli değilki almıyorlar Arda'yı. Yok o kendi mentalitesinde gider herşeyi pasaporta vs. vs. bağlarsa Hasan Şaş gibi olur kalır burda ve Arda kalırsa biter. Türkiye'de tek Avrupa amacı olan oyuncu diğerlerinin olsa da pek önde değiller.

Arda sanırsam ben oldum, tamam yeterli diye düşünüyor.

Sorun o mentalite zaten Serdar. Yani bu Arda'nın açıklamalarına da yansımaya başladı. Ben taktım bu pasaport meselesine durumu neredeyse ona bağlıyor. Yani yetenekli ama işte ilerletmesi lazım futbolunu. Bu futbolu Türkiye'de yeterlidir ki Alex'in de yeterli Türkiye'de. Ki Türkiye liginde oynadığı futboluna bakıp alacaklar Arda'yı. O yüzden temposunu arttırmalı ve üstüne koymalı. Yeterli değilki almıyorlar Arda'yı. Yok o kendi mentalitesinde gider herşeyi pasaporta vs. vs. bağlarsa Hasan Şaş gibi olur kalır burda ve Arda kalırsa biter. Türkiye'de tek Avrupa amacı olan oyuncu diğerlerinin olsa da pek önde değiller.

Arda sanırsam ben oldum, tamam yeterli diye düşünüyor.

artik oylemi dusunuyor, yoksa kolayami kaciyor yada abilermi onu inandiriyor bilemiyorum

su an ilk yariyi kapatti bakalim ikinci yari nasil donecek

Zaman gösterir ne olacağını Selen. Belli başlı takımlar dışında çoğu takımda oynuyacak yeteneği var. İlerleyen zamanlarda görürüz ne olacağını ;)

Bize iyi bir yönetim lazım. Arda'nın yetiştirilmesinden ( mentalite, medya ile iletişimi vs. vs. ) futbolcuların kendisini Avrupa'da göstereceği bir takım yaratılmasına kadar. Salakça, seyirci ile kriz yaşanıyor ve bu kriz yönetilemiyor yönetim tarafından. Arda'nın hata yapmaması için gerekli önlemler öncesinden alınmıyor yönetim tarafından. Arda biterse zaten en büyük hata bence ilk yönetimin sonrasında bu abilerinin sonrasında da kendisinin olacak. Ben isterimki Arda bu olanları görecek olgunlukta olsun. Hatta Polat'ı ve abilerini dinlemezse en büyük atılımı da o zaman yapacak.

Bize iyi bir yönetim lazım. Arda'nın yetiştirilmesinden ( mentalite, medya ile iletişimi vs. vs. ) futbolcuların kendisini Avrupa'da göstereceği bir takım yaratılmasına kadar. Salakça, seyirci ile kriz yaşanıyor ve bu kriz yönetilemiyor yönetim tarafından. Arda'nın hata yapmaması için gerekli önlemler öncesinden alınmıyor yönetim tarafından. Arda biterse zaten en büyük hata bence ilk yönetimin sonrasında bu abilerinin sonrasında da kendisinin olacak. Ben isterimki Arda bu olanları görecek olgunlukta olsun. Hatta Polat'ı ve abilerini dinlemezse en büyük atılımı da o zaman yapacak.

Yönetmek bi yana Teşekkur ediyorlar o olay sonrasında taraftara.

Neyse hergün Arda tartışılıyorda şimdi düşündüm işin komiği bir de genç oyuncular alalım diyoruz. Elde yeteneği olanları bir şekilde ilerletemiyoruz dışarıdan bu ülkeye çok yabancı olan gençleri aldığımızda onlardaki yeteneği geliştirmeyi bırakalım onlardaki yeteneği nasıl ortaya çıkartacağız. Kocaman bir soru işareti.

Bak bir de şeye katılırım bizim Arda gitseydi 66 numara iken Arsenal'e şimdi çok büyük bir yıldız olurdu, bundan eminim. Wenger kızar, sabaha kadar gerekirse çalıştırır ve birşekilde futbola dair tüm doğruları öğrettirirdi ona. Ferguson ve Ronaldo sonra Q7 hocası kimdi bilmiyorum örneği ki Q7 Ronaldo'dan daha yetenekli imiş zamanında

Olmadı ya Arda işte umarım bir gün olur ve gider Avrupa'ya.

Yani yaş problem değil. 23 yaşında ki sizce çok büyük bir yıldız bence de değil. Yani yaş 30 olsa da değişmez 25 olsa da değişmez. 23 yaşındaki size göre her düzey üst klüpte oynayacak bir yıldızı almayacak kadar salaklarsa üst düzey Avrupa klüpleri bilmiyorum orasını.

Arshavin demekki 27 yaşında olmuş. Arda 23 yaşında olmamış o zaman daha. 23 yaşında üst düzey klüplerde çok rahat oynayacak bir oyuncuyu almamazlık etmezler. Bence çok fazla abartıyoruz.

Oyuncunun bulunduğu takım,milli takım hatta uyruğuda önemli.Kaç senedir şampiyonlar liginde yokuz milli takım olarak dünya kupasına gidememişiz türkiye ligini zaten kimse sallamıyor.Bu durumda Arda'nın ön plana çıkması zor.Vede büyük takımlar çok yüksek paralar verip bu tarz oyuncuları transfer etmezler.En bilindik örnek Mesut özil türk milli takımında ve bizde olsaydı şuan Real madridte olması mümkünmüydü?

Oyuncunun bulunduğu takım,milli takım hatta uyruğuda önemli.Kaç senedir şampiyonlar liginde yokuz milli takım olarak dünya kupasına gidememişiz türkiye ligini zaten kimse sallamıyor.Bu durumda Arda'nın ön plana çıkması zor.Vede büyük takımlar çok yüksek paralar verip bu tarz oyuncuları transfer etmezler.En bilindik örnek Mesut özil türk milli takımında ve bizde olsaydı şuan Real madridte olması mümkünmüydü?

Zenitle Uefa kupasında kaç kez boy gösterdi sonra avrupa şampiyonasında şovunu yaptı odan sonra 27 yaşında alındı Arsenal'e Arshavin. Ayrıca Cska Moskovada ondan önceki uefa şampiyonuydu, bilin,yor izleniyordu. Şimdi Rubin Kazan var örneğin. Rus futbolu takipte ve futbolcuları revaçta. Euro 2008 sonrası da pek çok oyuncularını gönderdiler(Arshavin-Pavlyuchenko-Zhirkov)

Yani bu süreç meselesidir bizim gibi ülkeler için. Galatasaray Uefa şampiyonu olur, futbolcularını toplarlar. Olamasaydı Emre intere falan gidemezdi. Ya da ümit davala ya da okan vs vs...

Yıldız olsaydı gelir alırlardı diye bir mantık yok.

Ayrıca pasaport mevzuu yalan deniyor bugüne kadar hangi oyuncunu normal yollardan satmışsın? Bütün yerli kulüplerden bahsediyorum.

Ya bonservissiz gittiler(emre-okan) ya da buradan ayrılan teknik direktörleri aldı(toschack-souness). Bir Hakan Şükür gitti adam gibi bir yere o da avrupa gol kralı olmuştu... Mehmet Topal istisna olarak yerleşti sonunda bu listeye...

İşin komik yanı Arda'yı yazın 11 milyona satsaydık Türk Futbol tarihinin en pahalı transferi olacaktı.

Ve biz bıkıp usanmadan bu adamı eleştiriyoruz.

:)

meltem cumbul un doğum gününe gitmiş sinem kobal ile.devam

Millet heralde, Mustafa-Servet-Ayhan-Barış-Serdar-Ali-Ufuk fln bunları akşamları evinde oturuyor sanıyor. Saçma salak medya sadece yıldız diye Arda'yı hedef alıyor. Yoksa en dandik futbolcu İstanbul'un nerelerinden toplanır geceleri çıkın bari kendiniz gezin görün. Ulan adam senede 1 milyondan fazla kazanıyor, evde oturup internete girecek değil. Gidecek serbest olduğu sürede istediği yere, istediği şekilde eğlenecek. Niye batıyor bu anlamıyorum. Tamam Arda'nın doğruları kadar yanlışları varda, futboluyla ilgili eleştirin sizene gece şuraya gitmiş buraya gitmişinden.

arda şuraya gitmiş buraya gitmiş diye eleştirilenleri komik buluyorum. cevap yazmaya bile gerek yok.

sakatlığı ne zaman atlatacak acaba, beşiktaş maçına zor diyordu, sonrasına yetişecek mi?

Bu adamin adinin yaninda kaptan yazmasi ne kadar aci.. Bari milli maclara kadar iyilessin de orda piyasasini yükseltip Avrupa'dan iyi teklif alir belki. Yoksa bizi kafasinda coktan bitirdi.

Sabri Ugan'ın, Arda Turan / Aslan Yürekli Kaptan kitabını alan varmı ?

Kendisine çok kırgınım.Benim doğum günüme niye gelmiyorsun oğlum?

Bayram için Efor giyim firması ile anlaşıp, florya da ki personellere takım elbisesi hediye etmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt