Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Arda gelmis 24 yasina, sezon sonu gitmezse, ne zaman gidecek avrupaya?

Ben de isterim Arda kalsin. Sonucta Arda gibi kaliteli, yetenekli bir Türkü bulamazsin, yok baska Arda bu ülkede.

Ama dedigim gibi, simdi gitmezse ne zaman gidecek?

Adam artik bikti, yoruldu, avrupada oynamak istiyor, orda oynarsa kendini gelstirme imkani var, rahatca futbol oynama imkani var, sinemaya gitti diye basin yerden yere vurmaz, grip oldu diye taraftar ana avrat düz gitmez.

Arda üstelik en az bizim kadar Galatasarayli, kendinizi onun yerine koyun ve ne kadar zor yillar'dan gecti/geciyor düsünün.

Ilk 11'e 5 Türk yazmaliyiz sahaya cikarken. Bizim Arda haric ilk 11 icin yazilacak adam gibi Türk topcumuz yok.giderse bizim icin ne kadar kötü olur, burdan görebiliriz. Yani demek istedigim, tabiki de isterdim arda kalsin, hep bizde oynasin, ama en hayirlisi onun önünü acmak olur. Hem onun icin, hem bizim icin.

Allah korusun eger gidemezse avrupaya, brakmazsak adami yani, sonu Hasan Sastan bile beter olur, ben bunu bilir, bunu yazarim.

Adam ciktigi her programa "keske gitseymisim, simdi cok ama cok pismanim" diye agliyor resmen.

Neden gitmedigini de söyliyor, yillik ücreti cok az vermisler, yani para yüzünden gitmemis, parayi tercih etmis ve simdi "pismanim" diyor.

Dün Barcelona Arsenal maçını izledim. Maç kafamda çok taze olduğu için şu görüntüleri izledikten sonra söylüyorum Arda'nın paslaşması, oyun anlayışı Barcelona mantalitesinde.

Benim de dikkatimi çekti birşeyler dünkü maçta. Hep Arda'nın hızından bahsediliyor. Dün sahanın belki de en hızlı ismi Walcott'tu. Ama maçın en kötüsüydü, çünkü boş alan bulamadı. En iyisi de bana göre Nasri'ydi. Dar alanlardan çıkabilen, oyunu zekasıya oynayan bir adam. Arda da böyle. Seni Walcott gibi kontraya çıkaramaz ama zaten avrupada futbol dar alanda oynanıyor. Farzedelim ki Arda Chelsea'ye gitti. Karşısındaki takımların çoğu kapanıyor, yarı sahasında bekliyor. Yani çok dar bir alanda oynanıyor futbol. Onu geçtim artık her takım top rakipteyken topun arkasına geçiyor. Böyle bir durumda savunmanın kilidini açmak için iki yol var. Ya Xavi gibi oyuncun olur topu bir sağa bir sola atarken rakibin dengesin bozar ve gerektiğinde araya bırakır topu. Bol pas yaparsın yani. Ya da Nasri gibi Messi gibi adam geçerek, yaratıcılığınla birşeyler üretirsin, büyük takımda oynuyorsan. Arda ikisine de uygun. Hem pas futboluna hem de bireysel iş bitirmeye.

Bizim şu anki kadromuzda Arda'nın futbol aklına uyum sağlayacak isimler yok. O yüzden ayağında çok top tutuyor diye eleştiriliyor. Ama videoda da görüldüğü üzere biraz işleyen bir mekanizmaya Arda hemen uyum sağlıyor ve bireysel yeteneklerini gerektiği yerde kullanıyor.

Velhasıl kelam Arda büyük takımlarda daha başarılı olur. Hem kendi gibi düşünen adamların çok olmasından hem de rakip takım kapandığında iş yapabilecek bir adam olduğundan. Kontra atak futbolu oynayan orta halli bir takımda iyi iş yapmayabilir. Yine belli bir seviyeyi tutturacaktır ancak dediğim tarzda takımlara giderse, çok farklı olur...

Ne top oynamışsın be Arda o maçta. Galatasaray formasıyla seni böyle görmeyi özledik.

sabri ugan bugun tvde arda hakkında konuşuyor canlı

Nerde dediğin o Arda çok değil henüz bu sezon başındaki Arda. Hani o zamanlar taraftarın beğenmediği, bok attığı Arda.

Aynen öyle. Zaten istemeyenlerin sayısı çok fazlaydı. Nedense o zaman istemeyenler şimdilerde Arda'yı kurtarıcı olarak görüyor.

Arda Chelsea'ye falan giderse dünya çapında bir oyuncu bile olabilir, yani adından Mesut gibi çok söz ettirir manasında dedim. Hem de bunu çok rahat bir şekilde söylüyorum ki inşallah sene sonu gider kendisi için istiyorum bunu.

bende o maci izlerken yazdim arda bu adamlarin yaninda bu kafayla oynayanaz diye maci seyrederken

kafasini bastan yaratmasi lazim dedim

ne guzel tam zit dusunmusuz

ayrica hizdan kasitin walcottun salak sacma topu durtup kosmasi oldugunu dusunmeniz hakkinda ne denir bilinmez

hizdan kastimiz arsenalin 3 pasta yaptigi atak idi

enteresan tabi

o top ardaya gelse ne olacakti hepimiz tahmin edebiliyoruz

bende o maci izlerken yazdim arda bu adamlarin yaninda bu kafayla oynayanaz diye maci seyrederken

ayrica hizdan kasitin walcottun salak sacma topu durtup kosmasi oldugunu dusunmeniz hakkinda ne denir bilinmez

enteresan tabi

Türkiye'de alt yapı eğitimi alıp öyle bir oyun oynayan mı var ? Arsenal'de eğitim alan adam ile Arda'yı karşılaştırmayın. Arda, Arsenal'de eğitim almış olsaydı Nuri, Mesut gibi keşke gelse diye yalanırdık hep beraber.

Videoda var izle. Gerektiğinde ne kadar hızlı ve zekice paslaştığını bilmiyorsan Arda'yı tanımıyorsun demektir. Lincoln'le çok yapardı örneğin. Elano'yla yaptı ama o ikisi pek tutmadı maalesef. Futbol aklına uyum sağlayan adamlar olduktan sonra(Emre de örnektir) gayet çabuk oynar Arda. Mustafa Sarpla Barışla, Ayhan'la mı yapacak duvar pasını, araya oynamayı falan? Güldürme lütfen:) Hakan Balta'yla mı soldan organize atak yapacak? Arda daha iyi fubolcuların olduğu bir takımda kat kat iyi oynar. Açık, net, örnekleriyle sabit;)

Hız olarak da pek çok kişi bahsettiğim şeyi kastediyor...

enteresan tabi

Neyi tahmin ediyormuşuz? Yukarıdaki videoyu izle laftan anlamıyorsani Ardanın gerektiği yerde nasıl adam geçtiğini gerektiği yerde nasıl seri paslaşmalara katıldığını gör, Milli takım kalitesinde bunu yapabiliyorsa daha üstü takımlarda uçar diyorum bende.Galatasarayda kendisine atılan isabetsiz toplardan, bütün takımın Ardanın ayağına topu atıp seyretmesindeni, Markajda iken ısrarla top atılmasından değil Arda ben sıkıldım lan, Ronaldo Messi gelse oynayamaz bu durumda, Ronaldonun portekiz milli takımındaki hali, Ardanın Galatasaraydaki haliyle eşdeğer hatta bana sorarsan Ardanın hali çok daha vahim.

ya birakin iki tane pozisyon gostermeyin

ardayi nasil bilirsiniz onu soyleyin

alir topu arkasinda olan rakibi onune alir

yetenegi dunya kadar oldugu icin calim atar zorlanmadan

ama gel gorki rakip 5 kisi ile daha defansa gelmistir

saga ceker yatirir adami yere onu bostur ortalamaz sola ceker ortalar

birakin bu isleri videoymus

forumda 500 kisiye sorun 400 u aranin futbolu yavas oynadigini kabul eder bence

kendi kendinizi kandiriyorsunuz

bana birsey ispat etmenize gerek yok

her mesajima ayni iki kisi cevap vermezse sevinirim:)

videoya bakcakmisim:) sizde oynadigi maclara bakin iki senedir ben videoya sonra bakarim

bu videoda olanlarin 250 kati cikar oynadgi maclardan yavas oynadigi gereksiz topu tuttugu pozisyonlar

ama tabiiki kimse kalkip onlarin videosunu yapacak degil benimde ugrasacak halim yok

Neyi tahmin ediyormuşuz? Yukarıdaki videoyu izle laftan anlamıyorsani Ardanın gerektiği yerde nasıl adam geçtiğini gerektiği yerde nasıl seri paslaşmalara katıldığını gör, Milli takım kalitesinde bunu yapabiliyorsa daha üstü takımlarda uçar diyorum bende.Galatasarayda kendisine atılan isabetsiz toplardan, bütün takımın Ardanın ayağına topu atıp seyretmesindeni, Markajda iken ısrarla top atılmasından değil Arda ben sıkıldım lan, Ronaldo Messi gelse oynayamaz bu durumda, Ronaldonun portekiz milli takımındaki hali, Ardanın Galatasaraydaki haliyle eşdeğer hatta bana sorarsan Ardanın hali çok daha vahim.

insallah dedigin gibi olur gittiginde o futbola ayak uydurur

akilli adam cunku ama.

bekleyelim bakalim culio ileriyi emre belozoglundan daha iyi besleyen bir adam bence mesela surekli dogru toplar atiyor

ardanin performansinin cok yukselmesi lazim

umarim oyle olur

Nedenlerine inmeden sonuçları yorumluyorsun. Arda'nın bizim takımda başka birşey yapma şansı yok. Çünkü Barış ona ancak markaj altındayken top atabiliyor. Geriye dönse Mustafa'ya, daha iyi bir pas gelmeyecek, Hakan'ı beklese bindirmesi için, atak denen birşey kalmayacak. O zaman mecburen zorluyor.

Arda futbolu zekasıyla oynayan bir adam, bunu görmek zor değil. Böyle bir adam da gereksiz yerde zorlamaz pozisyonu ama çoğu zaman mecbur kalıyor.

Milli takımda hiç böyle değil, Emre'yle süreki paslaşıyorlar, arkasından İsmail bindiriyor, bekin biri onunla gidiyor, Arda ortaya dönüyor gidiyor sağda Hamit, Gökhan'la takılıyor.

Bunları görmüyorsan yapacak birşey yok.

Neticeye bakarım diyorsun, saygı duyarım ama eline sağlıklı bir veri geçmez.

Bu arada aynı iki kişi cevap vermezse sevinirim falan demişsin; biri ben miyim onlardan? Benim mesajımın üzerine atmışsın çünkü ilk yazını.

abartmayin milli takimdaki oyununu

milli takimdada oyunu yavaslattigi cok mac var

yahu sol aciktayken sag aciktaki adama pas attigini, oyunu actigini kac kere gordunuz

yada ayni olayda rakibin ustune gidip sifirda gevish getirdigini kac kere gordunuz

ah sunu deseniz anlarim

bu dumbeleklerle oynadigi icin adamin futbolu bozuldu dersiniz derimki mantiklidir

herseyide buna baglamayin milli takimda harikalar falan aratmiyor 60 dakikada bitiyor gene milli takimdada sonra iman gucuyle biraz daha zorluyor falan

hep guzel oynadigi buradaki amerika macini ornek veriyorsunuz

45-50. dakikadan sonrasini bir izleyin derim bende size

ya birakin iki tane pozisyon gostermeyin

ardayi nasil bilirsiniz onu soyleyin

alir topu arkasinda olan rakibi onune alir

yetenegi dunya kadar oldugu icin calim atar zorlanmadan

ama gel gorki rakip 5 kisi ile daha defansa gelmistir

saga ceker yatirir adami yere onu bostur ortalamaz sola ceker ortalar

birakin bu isleri videoymus

forumda 500 kisiye sorun 400 u aranin futbolu yavas oynadigini kabul eder bence

kendi kendinizi kandiriyorsunuz

bana birsey ispat etmenize gerek yok

her mesajima ayni iki kisi cevap vermezse sevinirim:)

videoya bakcakmisim:) sizde oynadigi maclara bakin iki senedir ben videoya sonra bakarim

bu videoda olanlarin 250 kati cikar oynadgi maclardan yavas oynadigi gereksiz topu tuttugu pozisyonlar

ama tabiiki kimse kalkip onlarin videosunu yapacak degil benimde ugrasacak halim yok

Ya tamamda, bizim takımda buna mecbur bırakılıyor diyorum Arda bende.CR de dünya kupasında orta sahadan boş boş şut atmıştı çaresiz kalınca mesela.

evet abicim her arda yorumunda zebani gibi dikiliyorsunuz sonra olay ikimizin tartismasina donuyor:) yada her kim begenmediginiz mesaj atmissa onla:)

sonunda gulme isareti oldugunu gormedigini tahmin etmek istemiyorum sahsen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt