Arda Turan - Karmaşık Bir İlişki

Konu Arda uzerinde ne diye eziklik yapip Real Atletico muhabbetine cevirirsiniz anlamadim!

Arda'yi sevmeyince Galatasarayli olunmuyormus. Buda iyi kafa.

Şampiyonluk maçında bağıra çağıra Barcelona'yı destekledim.Arda Atletico Madrid takımında oynuyormuş umrumda bile değildi.İspanya'ya gittiğinden beri desteklemedim ve desteklemeyeceğim.Olmaz olsun bunlar gibi Galatasaray'lı bu dediklerim paragöz Fatih Terim içinde geçerlidir.İnşallah bu ikisi ile Galatasaray'ımızın yolları bir daha kesişmez.

Şampiyonluk maçında bağıra çağıra Barcelona'yı destekledim.Arda Atletico Madrid takımında oynuyormuş umrumda bile değildi.İspanya'ya gittiğinden beri desteklemedim ve desteklemeyeceğim.Olmaz olsun bunlar gibi Galatasaray'lı bu dediklerim paragöz Fatih Terim içinde geçerlidir.İnşallah bu ikisi ile Galatasaray'ımızın yolları bir daha kesişmez.

tamam olur... Arda Turkiye futbol tarihin'deki en yuksek transfer'di yanlis degilsem. Fatih Terim icin seninle ayni fikirdeyim.

Hep biri bunları yazsında ben de ''aynen öyle'' diyeyim diye beklemiştim.

Aynen öyle.

Belki bazı arkadaşlar bana kızacak ama Arda euro 2008 den sonra bizden gitmeyi kafasına koydu.2007-2008 senesinde kadromuz Fenerbahce den kötü olmasına rağmen Arda nın müthiş futbolu bizi şampiyonluga götürdü.Euro 2008 den sonra özel hayatıyla gündeme geldi kilo aldı ve bizden her fırsatta bizden gitmek istediğini söyledi.Arda bir ara taraftar benim kıymetimi bilsin yoksa çeker giderim bile dedi.Arda Atletico Madrid de gittikten sonra tığ gibi fiziği oldu.Böyle bir yetenek 2006 dan 2011 in sonuna kadar bizde oynadı ve tek başarısı 1 şampiyonluk.Arda nın Galatasaray lılıgından şüphem yok ama 30 yaşından sonra bize gelecekse hiç gelmesin.Galatasaray bu yolu Arda ya verirse yarın herkes bu davranışı sergiler.Arda Dünyanın en iyi futbolcularından biri takımı da çok iyi ama ben Arda Turan değil GALATASARAY taraftarıyım.

@Özgür Kızılaslan

Senin duygularına tercüman olan bir caps olmuş :D

Bobr2FvIUAEN7KK.jpg

Valla bugün Arda olmadığı için vicdan yapmadan Real'i destekledim rahat rahat :D Akıl bulandırıyor kerata.

Ekşiden eski bir paylaşım, bu yazıya da benzer. Bizde oynadığı dönemlerden ama olsun:

"Arkadaşlarla oturmuş maçın başlamasını bekliyoruz. Kameralar Sabri'yi gösterdiğinde bütün grupta bir uğultu başladı "reyiz, adamsın" diye. 3-5 saniye sonra Arda'yı göstermeye başladılar. Herkes sustu birden.Tepki veremedik. Hani kırgın olduğun eski sevgiliyi görür de bir şey söyleyemeden öyle bakarsın ya, işte öyle bir an yaşandı. O an çok Allah'ın belası bir andı..."

Kendi açımdan yorumlamam gerekirse Arda'nın potansiyelinin farkındaydım ve şu an bulunduğu konum beni hiç şaşırtmıyor. Forumda az tartışmasını yapmadık. Sadece saha dışı olaylar değil performansı da çok eleştiri aldı ki yüzde doksanı saçmalıktı. Avrupada oynayamazdı, kimse 5 milyon vermezdi, gitse de yedek olur 1 sene sonra dönerdi vs. Şu andaki performansını yorumlamam gerekirse de bazı yönlerden elbette gelişti ama kayıpları da oldu. .Atletico'ya gidince uçtu gibi bir yorum doğru olmaz bizde de böyleydi ki bu adam 19 yaşındayken şampiyonlar liginde liverpool milli takımla italya karşısında şov yapıyordu.

Özgür'le aynı duyguları paylaştığımı söyleyemem çünkü benim bir kırgınlığım yok. Arda'ya karşı yanlışlar yapıldı. Adnan Polat kalkan niyetine kullandı. Taraftar da saçma sapan işler yaptı. O da bunlara karşı tepkisiz kalmadı. Kalsa bambaşka bir adam olurdu gözümüzde ama değildi, hiçbir zaman da bunu iddia etmedim zaten. Sonuçta Arda iyi yönetilememiş bir proje olarak kaldı. Yine de Galatasaray'a tarihinin en yüksek bonservisini kazandırarak gitti. Küsecek darılacak bir şey yok kendinizi kasmayın içinizden geliyorsa destekleyin yoksa sallayın derim.

Arda biz de fazla kilo luydu, evet herkes üstüne gidiyordu hele medya olarak, ama oda cok acik veriyordu. gidince de hemen ilk 11 lik arda olmadi, biz de ona yeteneksiz diye kizmiyorduk, adam daha 18/19 yaslarinla herkes le dalga geciyordu, ondan sonra durakladi iste

Arda'ya kizginligim sadece transfer sezonunun sonunda gidip bizi zor durumda birakmasindan dolayiydi. Yoksa serefsiz medyanin Arda'nin uzerine oynadigi oyunlar kabak gibi belliydi ve istediklerini aldilar da. Gitmesine o acidan hic uzulmedim.

Arda Manu'ya gidecek herhalde, insallah orada da basarili olur. 30 yasina gelince zaten gozden yavasca dusecegi icin bize gelmek icin firsat kollar. Yani 3-4 sene sonra kavusuruz gene.

30'undan sonra en iyi ihtimal Hamit vol.2 olacaktır , o vakitten sonra bizden uzak olsun nereye giderse gitsin umurumda olmaz .

Arda ile ilişki durumumuz karmaşık bence de.

Ama bu ilişkiyi karmaşık hale getirirken de ben şahsen ihaleyi Arda'dan çok bizim yönetimlerde, rezil basınımızda görüyorum ve hatta bundan da daha çok yetişme tarzımızda, beslendiğimiz ve iliğimize kadar işleyen sabun köpüğü kültüre.

Arda onun kadar para kazanmaya başlayan çoğu kişinin yapabileceği hataları yaptı belki ama işin psikolojik boyutundan bir habersiz kulüp yöneticileri, kendi futbolcuların gerekli desteği sağlayamayan taraftarın payı da büyük.

Ülke olarak yaşadığımız kısır döngü ve fesatlığı maalesef taraftar olarak da yaşıyoruz. O kadar kanıksamışız ki iyi niyet denen şeyin aklımızın ucuna bile gelmeyeceğine ilk başarısızlıkta bahane, suçlu aramaya yöneliyoruz hemen.

İlk asılacak da en çok sevdiğimiz (!) oluyor maalesef.

Geri
Üst Alt