tamam
Edit: yok tamam degil aslinda, cok da cabalamak gerekmez. Barcelona'yi izliyorum sagol dusuncen icin, son iki maclarini da canli, ciplak gozle seyrettim, hatta yasadigim yer bakimindan Barcelona'yi takip etmek daha kolay oluyor bir bakima. Xavi'yi de senelerdir begenerek seyrediyorum.
Xavi'yi Xavi yapan kopru vazifesi gormesi degildir. Oyun merkezini ileri tasimasidir. Kopru vazifesini toure'de gorur, Huseyin cimsir'da, halisaha'da mehmet abi'de. Xavi o muthis pozisyon bilgisi ve taktiksel farkindalik yetisi ile verip aldigi 3-4 pasla oyun merkezini istedigi yerde tutabilme veya istedigi yere tasiyabilme beceresine sahiptir. Oynadigi pozisyon disinda Ayhan'la uzaktan yakindan alakasi yoktur. Sirf bu ozelligi bakimindan Lincoln'e benzettim daha cok. Ayhan'daki kesicilik ozelligi de vardir tabiki ama onu da yeniden Ayhan'da da nispeten bulunan pozisyon alabilme becerisi ile gerceklestirmektedir. Xavi'yi Xavi yapan Ayhan'daki hicbir ozelligin daha iyisine falan sahip olmasi degildir malesef. Xavi gibi yildizlarla baskasini karsilastiracaksan o pozisyonda ondan beklenenden ote o adami yildiz yapan nedir, farkli yapan nedir o bakimdan karsilastiracaksin kanimca.
Ayhan'a cakili oyuncu deme sebebim Ayhan'in hareketsiz veya kotu futbolcu olmasi yuzunden degil (son derece begenirim kendisini de) Ayhan sol ic'de oynadigi zaman alip verdigi paslarla sag kanata yerlesen ve oradan oyun kuran bir oyuncu degil. Bu ozgurluk taninmamistir Ayhan'a, taninsa yapabilir mi bilemiyorum. Xavi'de bunu her mac 190 kere yapar, yapmistir, yapacaktir. Lincoln'de bunu yapti guzel oynadigi donemlerde, iyi bir oyun kurucudur Lincoln. Bu yuzden Xavi'ye benzer. Ikisi farkli pozisyonlarda oynamaktadirlar dogru, fakat ikisini de digerlerinden farkli kilan bu ozellikleridir.
Gordugun gibi cok da cabalamak gerekmiyormus. Baskasinin futbol bilgisine laf etmeden kendi argumaninizi iyice sekillendirin lutfen.
Arda'ya gelince Arda'da bunu yapabilecegini gosterdi. Hatta 3.gol de Ayhan'la ustuste 4 kere paslasarak oyun merkezini sol kanata tasidi Xavi gibi, sonra da iniesta gibi kosusunu yapti nonda'ya birakti (boylece bu post'u yazan arkadasin dilegini yerine getirdik saniyorum

) ama Arda cok daha faarkli oyuncu, ve kendisinin ilerleyen zamanlarda cok daha verimli olabilecegini dusunuyorum.