Asgari Ücret Belli Oldu

Huloggggcuların profilini bu başlıkta bir kez daha görmüş olduk.

Huloggggcuların profilini bu başlıkta bir kez daha görmüş olduk.

Ben Hak teslim etmesini bilen birisiyim, sizler ise en ufak seyden hükumeti sorumlu tutacak kadar acizsiniz.
Hicbir fikir üretimi yok, sadece lagaluga lakap takmalar vesayre vesayre, senin gibiler ile benim aramdaki fark,
ben kim benim gözümde hakliysa ona hak veririm, bu ister Gülen olur ister Bahceli olur istersede Erdogan olur.
Sizin gibilerin gözünü kin bürümüs, Ülkeyi ayistiran ilk unsur beni direk itham etmen mesela, hemen beni bir kaliba sokman.
Neymis efendim Huloooogcuymusum asgari ücret konusunda birseyler yazdim diye, biraz ac gözlerini ve kendim ne istiyorum diye sor kendine.
Ne kadar etkilenmeye müsayitsiniz inanilmaz.

Son düzenleme:
Hem ücret düşük hem de vergi ile maaş kesiliyor, vay be lanet olsun böyle düzene.

Ben Hak teslim etmesini bilen birisiyim, sizler ise en ufak seyden hükumeti sorumlu tutacak kadar acizsiniz.
Hicbir fikir üretimi yok, sadece lagaluga lakap takmalar vesayre vesayre, senin gibiler ile beni aramdaki fark,
ben kim benim gözümde hakliysa ona hak veririm, bu ister Gülen olur ister Bahceli olur istersede Erdogan olur.
Sizin gibilerin gözü kin dolmus, Ülke ayistiran ilk unsur beni direk itham etmen mesela, hemen beni bir kalipa sokman.
Neymis efendim Huloooogcuymusum asgari ücret konusunda birseyler yazdim diye, biraz ac gözlerini ve kendim ne istiyorum diye sor kendine.
Ne kadar etkilenmeye müsayitsiniz inanilmaz.

Niye üstüne alındın gardaş ben ahmete demiştim halbuki.

Yılda 6 bin dolar civarı bir rakam çok aşırı düşük bir rakam. Bu rakam Abd'de yaklaşık 15 bin dolar bir çok Avrupa ülkesinde 20 bin doların üzerinde. Biz gelişmiş ülkeler ile yarışacağız derken böyle rakamlarla bunu başarmamız imkansız yalnız burada Tüsiad gibi hükümetle sürekli ters düşen bir oluşumun bile asgari ücreti arttırırsanız bizde işsizlik oranını arttırırız restini de bir kenara yazalım.

Hem ücret düşük hem de vergi ile maaş kesiliyor, vay be lanet olsun böyle düzene.
Kesinlikle bu rakamlarla çalışan bir insandan gelir vergisi alınması utanç verici. Yılda 45 milyar TL civarı bir gelir başka kaynaklardan elde edilip asgari ücretli biraz daha rahatlatılabilir

Bu asgari ücret zamlarında milletin verdiği tepki cehaletini ortaya koyuyor..İnsanların böyle bir ücretle evlerini geçindirmek zorunda olmaları üzücü olsada gerçekler göz ardı edilmemeli..Devlet istese 500 lira zamda yapar ama ana mesele özel sektörün bu zammı karşılayabilme meselesi..Sonuçta devlette asgari ücretli çalışan olmadığına göre ana politika özel sektörün dengesinin bozulmaması..Bunu derken herkesin aklına büyük firmalar gelmesin..Sektörel bazda durgunluk yaşayanlar olsun veya yeni açılan firmaların durumlarına göre bu zamlar planlanıyor aksi taktirde işsizlik daha kötü boyutlara ulaşır..Gönül isterki %25 zam yapabilsin devlet ancak %12'lik zamda enflasyonun altında olan bir rakam değil..

Ya arkadaş o kadar fanatikleşmişler ki devlet bunları öpse! bile savunacak kıvamdalar.

Asgari ücret işverenin cebinden çıkar, devlete bir kuruş zararı olmaz,

Eğer asgari ücreti çok artırırsan bu sefer de işverenler zarara uğrar, zarara uğramamak için üretim yaptıkları veya onardıkları herşeyden daha fazla tahsis ederler, bu da herşeye zam demektir.

Türkiye de kişi başı milli gelir az olduğu için ne yazık ki böyle. Keşke daha iyi şartlarda çalışmış olsalar,
Birde üniversite okumuş, belli yerlere gelmek için emek harcamış kişileri de düşünmek gerek. Hiçkimsenin maaşı dyeterli değil maalesef. Herkesi düşünmek gerek

Napsin Devlet Asgari ücreti kac Lira yapsin 5000 TLmi iyimi?
Benim cevremde ve akrabalarimda bu ücrete calisan tek insan yok, ve bu dedigim kisiler okumus felan degil hepsi normal isyerlerinde calisiyorlar.
Sizin yaptiginiz yine Muhalefet etmek AKP karsiti olayimda ne olursa olsun.
Milyarlarca liraya saray yaptıracaklarına az vergi alsınlar.

Boş konuşma.

Asgari ücret işverenin cebinden çıkar, devlete bir kuruş zararı olmaz,

Eğer asgari ücreti çok artırırsan bu sefer de işverenler zarara uğrar, zarara uğramamak için üretim yaptıkları veya onardıkları herşeyden daha fazla tahsis ederler, bu da herşeye zam demektir.

Türkiye de kişi başı milli gelir az olduğu için ne yazık ki böyle. Keşke daha iyi şartlarda çalışmış olsalar,
Birde üniversite okumuş, belli yerlere gelmek için emek harcamış kişileri de düşünmek gerek. Hiçkimsenin maaşı dyeterli değil maalesef. Herkesi düşünmek gerek
Asgari ücretten alınan vergiyi azaltarak isvereni etkilemeden işçiyi rahatlatabilirler. Bu konu sürekli konuşulur ama hiç adim atılmiyor. Gerci asgari ücretliler hallerinden memnun oldukları için adım atmaya pek de gerek yok.

MTV'ye ve türlü vergilere %10.11 zam yap, maaşa %5'i zar zor yap.

Uyumaya devammmmmm!

Napsin Devlet Asgari ücreti kac Lira yapsin 5000 TLmi iyimi?
Benim cevremde ve akrabalarimda bu ücrete calisan tek insan yok, ve bu dedigim kisiler okumus felan degil hepsi normal isyerlerinde calisiyorlar.
Sizin yaptiginiz yine Muhalefet etmek AKP karsiti olayimda ne olursa olsun.

Ota boka hastaneye gidip, hastaneyi meşgul edenleri yok edecek önce devlet. Hastaneler 7/24 panayır yeri gibi. Örgüsünü alıp giden teyzeler var. Bunu yaptıktan sonra SGK adı altında ki yükü düşürecek maaş kesintisinden, daha sonra halkı bedavaya teşvik etmeyecek devlet. Doğalgazı olan semtte ki apartmanlara kömür yardımı yapmayacak, doğalgaz yardımı yapacak aynı miktarda. Köyden indim şehire modunu kapatacak, millet köyde 3-5 tarla satıp büyük şehire geliyor sonra işsizlik patlıyor. Çiftçiye ve köyde ki vatandaşın mahsülüne değer verip teşvik yaratacak. Kolaydan zengin olma hayalini bitirecek herkesin. Saçma sapan dizileri izleyip gaza geliyor herkes. Mesleğe değer verecek, ergenlerin liseyi terk edip açıktan lise okumasına ve tezgahtarlık yapmasına izin vermeyecek. Kredi kartı taksiti yerine senet taksite %100 yasak gelecek, önüne gelen asgari ücretli gidip 5000TL'lik elekronik eşya almayacak ki, asgari ücretin zorluğunu bilecek ve gidip adam olacak meslek sahibi olacak. Kredi kartından 1000TL çekip 900TL'ye satanların peşine düşecek, %4 KDV'li fatura kesenlerin peşine düşecek, devlet dediğin önce hırsızları yok edecek, vergi kaçıranları yok edecek. 1.6 motor Mercedes ile 1.6 motor Renault'un yıllık MTV'si aynı olmayacak. İş adamı ile asgari ücretle çalışan adam aynı vergiyi vermeyecek. İş adamlarının emekli olması engellenecek. Trilyonluk iş adamları devletten aylık alıyor, böyle saçmalık mı olur? Denetimler her yerde artacak. Fiş kesmeyen, fatura kesmeyenleri sıkı takibe alacaksın, kafelere sigara baskını yapana kadar gidin fiş fatura baskını yapın önce. Bir gece 100.000TL ciro yapan yer yarısı kadar fiş kesmiyor, bu adamın ceremesini halk çekiyor. Herhangi bir yerde çalışan adama sene de 3 araba satma hakkı vermeyecek, hatta annesinin dayısının üstüne yapmasına da izin vermeyecek herkesin senelik bir araç alma satma hakkı olacak ama oğlu babasının hakkını kullanamayacak, bu yapılan sahtekarlık işlerine son verilecek. Şirket arabası, filo araç saçmalığına %100 yasak gelecek. Şirketler çok meraklıysa alır bir Sprinter veya Transporter içine koyar 15 çalışanı nereye gidecekse götürür. Ankara ve İstanbul trafiğinin %60'ı şirket arabası saçmalığı ve bu satılan arabaların hepsi cari açığın baş sebebi. Sen sadece halktan sürekli vergi alarak para döndürürsün ama bir yerde patlarsın, ekonomik olarak patlamazsan bir süre sonra halkın psikolojisi patlar, işte o zaman daha kötü durumlar ortaya çıkar. Bunları yaparsan, ondan sonra ülke biraz refah seviyesi artmış bir şekil alır. Milleti lükse teşvik eden bizzat devlettir ama verdiği maaş ortada. Sen akşam toplu taşımayı çalıştırma adama kredili ile araba alma kolaylığı sağla, sonra enflasyon cortladı, cari açık arttı diye ağla.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt