Asus Zenfone 5

Emre Karaca

10 Numara!
TEKNİK ÖZELLİKLER

TASARIM
Boyutları:
153 x 75.7 x 7.9 mm
Ağırlık: 155 gr.
Ekran Türü: Süper IPS+ LCD, 500 Nits Parlaklık
Ekran Boyutu: 6.2"
Ekran Çözünürlüğü: 1080 x 2246 Piksel
Ekran/Gövde Oranı: 90%
Ekran Hacmi: 96.9 cm2
Ekran Formatı: 19:9
Piksel Yoğunluğu: 402 PPI
Multitouch: Var, 10 Parmak
Renk Seçenekleri: Geceyarısı Mavi, Meteor Gümüş
Parmak İzi Okuyucu: Var
Suya/Toza Dayanıklılık: Yok
hızlı Şarj: Var
Kablosuz Şarj: Yok

Ön Kamera Özellikleri
Çift Ön Kamera:
Yok
Ön Kamera: 8 MP
Diyafram (Ön Kamera): f/2.0
Ön Kamera Özellikleri: gyro EIS, 24mm
video Çözünürlüğü: 1080p@30fps

Arka Kamera Özellikleri
Çift Arka Kamera:
Var
Arka Kamera: 12 MP
2. Arka Kamera: 8 MP
Diyafram (1. Kamera): f/1.8
Diyafram (2. Kamera): f/2.0
Arka Kamera Özellikleri: Coğrafi konum etiketleme, Dokunmatik Odaklama, Yüz tanıma, HDR, Panorama, Çift Led Flaş, OIS Desteği (4 Axis – 4 Stop), gyro EIS, PDAF, 1.4µm Piksel, 1/2.55″ Sensör, 24mm, Sony IMX363 Sensör, Ekstra Geniş Açı (120 derece)
Video Çözünürlüğü: 2160p@30fps, 1080p@60fps, 1080p@30fps

Donanım Özellikleri
Yonga Seti
Qualcomm® Snapdragon™ 636
İşlemci: 1.8 GHz x 8 Çekirdek, 64 Bit, 14 nm Kryo 260
Çekirdek Sayısı: 8
Grafik İşlemcisi: Adreno 509
Dahili Hafıza: 64 gb
RAM: 4 GB LPDDR4X
İşletim Sistemi: android 8.0 Oreo OS
Sensörler: İvmeölçer, Jiroskop, Pusula, Yakınlık Sensörü
NFC: Var
GPS: A-GPS, GLONASS, BDS
Radyo: Var
Batarya: 3.300 mAh, Hızlı Şarj
Değiştirilebilir Pil Yok
Çift Sim: Var, Yada Micro SD Kart

Bağlantı Özellikleri
3.5mm Kulaklık:
Var
Hafıza Kartı: microSD, 2 TB'a kadar
Kablosuz Ağ (Wi Fi): Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Wi Fi Özellikleri: Hotspot, Wi-Fi Direct
Bluetooth: v5.0, A2DP, LE
4G / 4.5G: Var, LTE Cat13/Cat12 İndirme 600 - Yükleme 150 mbps
Usb Bağlantısı: USB Type-C

Genel Bilgiler
Çıkış Tarihi:
10 Mayıs 2018
Sim Kart: Nano-SIM
Bağlantı Hızı: HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (3CA) Cat12 600/100 Mbps
Koruma Özellikleri: Corning Gorilla Glass

Diğer Özellikleri
Ses Özellikleri:
Çift Hoparlör, Hi-Res Ses Desteği (192kHz/24-bit), DTS (Digital Theater System) Headphone:X™ 7.1 Ses Desteği, Asus Noise Gürültü Engelleme Desteği
Ses Formatları: MP3, eAAC+, WAV
Video Formatları: MP4, H.264

Şöyle de bir video var, fiyatı 2250 şu an. Benim gerçekten çok hoşuma gitti, xiaomi cihazları yerine böyle TR garantili kaliteli bir ürün tercih edilebilir mi ? Düşüncelerimizi aktaralım

İPhone X e benzemiyor direk aynısı olmuş.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.2 ekrana 3300 mah az olmuş bence. Tasarım tamamen aşırma, aynı isimle tekrar tel çıkarmaları da rezalet politika.

Mi Max 3 alınır 6 inç üstünde.

3 yil once zenfone 2 aldim bin pismanim, telefonun pil nanay, yazilim ve destek rezalet. Adamlar android yukseltmesini bile otomatik veremedigi gibi sat unut takiliyorlar. Bilgisayar konusunda begensemde telefon konusunda kesinlikle uzak durun derim.

Andorid tarafında İphone X'in klonu şeklinde olmuş. İşlemcisi orta seviye, kamera özellikleri f2.0'dan ötürü kuvvetle muhtemel vasat veya üstüdür ama bu fiyat aralığında alınabilesi bir telefon olmuş. Güncel tasarım anlayışı olmazsa olmazınız değilse aynı fiyat aralığına şu an için en güncel işlemciyi kullanan Snapdragon 835'li XZ Premium'ada bakabilirsiniz.

mi 8 i bekleyin derim Xiaomi resmi olarak gelicek miş sanırım Turkiye ye

Andorid tarafında İphone X'in klonu şeklinde olmuş. İşlemcisi orta seviye, kamera özellikleri f2.0'dan ötürü kuvvetle muhtemel vasat veya üstüdür ama bu fiyat aralığında alınabilesi bir telefon olmuş. Güncel tasarım anlayışı olmazsa olmazınız değilse aynı fiyat aralığına şu an için en güncel işlemciyi kullanan Snapdragon 835'li XZ Premium'ada bakabilirsiniz.

Hocam benim merak ettigim kısım bu işlemci performansı ne alanda ne kadar etkiler? Yani sonuçta bi telefonla yapabilecekleriniz belli ne gibi bir fark yaratabilir ki ?

mi 8 i bekleyin derim Xiaomi resmi olarak gelicek miş sanırım Turkiye ye

A tarih var mı acaba? Gerçek türkiye garantili yani?

6.2 ekrana 3300 mah az olmuş bence. Tasarım tamamen aşırma, aynı isimle tekrar tel çıkarmaları da rezalet politika.

Mi Max 3 alınır 6 inç üstünde.

Aşırma diyorsunuz ama yeni çıkan çogu telefon çentikli artık, ve çentikli telefonda apple'ın ürettigi bir şey degil onlarda çarpmış yani

Standart bir kullanıcı iseniz yeterli gelir ama ötesini arıyorsanız tatmin etmeyecektir. Grafik işlemcisi olan Adreno 509'da eskiyen ve orta seviye bir işlemci. Yani ağır oyunlarda FPS azalması göreceksiniz. Zaman zaman buglar oluşacak ve oyun içinde kasılmalar, ağırlaşmalar yaşarsınız.

Standart bir kullanıcı iseniz yeterli gelir ama ötesini arıyorsanız tatmin etmeyecektir. Grafik işlemcisi olan Adreno 509'da eskiyen ve orta seviye bir işlemci. Yani ağır oyunlarda FPS azalması göreceksiniz. Zaman zaman buglar oluşacak ve oyun içinde kasılmalar, ağırlaşmalar yaşarsınız.

Yok mesela oyun oynamam telefonda, sosyal medya ve iyi fotograf çekmesi beklentim. Bir de hani ithalatçi ile ugraşmak yerine herhangi bir soruna karşı yurtiçi garantisi

Mİ 8 845 İşlemcili ... antutu puanı da zirvede söylnnlere göre ayrıca Xiaomi forumlarında Webteknoda söyleniyordu bu yaz gelicek diye hatta Xiaomi reklamında TL yide kullandı bir nevi göz kırptı

valla mi 8 2500tl civarı

ekrandan parmak izi sensorlü Mİ 8 EE 3000 * 3500 aralıgında tabi bu fiyatlar dahada düşecektir.. bunlar ilk rakamlar

Yok mesela oyun oynamam telefonda, sosyal medya ve iyi fotograf çekmesi beklentim. Bir de hani ithalatçi ile ugraşmak yerine herhangi bir soruna karşı yurtiçi garantisi
Kamera olayına profesyonel yaklaşıyorsan şayet f2.0 olan diyafram aralığından ötürü tatmin etmez ama az evvelde dediğim gibi standart bir kullanıcı isen SD 636 ve Adreno 509'dan ötürü iş görebilecek bir telefon. Yine de son kararını vermeden evvel bir teknoloji mağazasında mutlaka deneyimle. Sık telefon değiştiren ve bu konu özelinde araştırma yapmayı seven biri olarak bugüne kadar Asus'u hiç deneyimlemedim. Önceden herhangi bir modelini kullanmışlığım olsa arayüz, batarya, genel kullanıcı deneyimi ve güncelleme gibi konularda genel bir yorum yapıp, alıp-almaman hususunda net bir fikir beyan ederdim ama kağıt üzerindeki özelliklerinden ötürü ancak bu kadar yorum yapabiliyorum.

Kesinlikle alacagım telefondur kendisi (mi 8)...

Ağalar kısa süreliğine de olsa mi 5s kullanmıştım geçmişte. Yapı olarak hassas biriyseniz şu SAR değerine mutlaka bakıp, tercihinizi ona göre Çin'li telefon üreticilerden yana yapın.

Geri
Üst Alt