Atatürkçülük (Kemalizm) Nedir?

Cevap: Atatürkçülük (Kemalizm) Nedir?

Ayrıca Hitler gibi dünyanın en faşist adamı bile Atatürk lafı geçince yelkenleri suya inmiş.Avrupa'da girmediği ülke kalmadı.Avrupayı bırak.Afrikayı bile toza dumana kattılar.Arada bi biz kaldı.Bizimde kara kaşımıza kara gözümüz yüzünden girmediler heralde.Atatürke olan hayranlığı yüzünden girmemiş olmasın;)

Adolf Hitler’in hayranlık beslediği devlet adamı ve askerler arasında Mustafa Kemal Atatürk de vardı. Hitler, Atatürk’e hediye ettiği zırhlı bir Mercedesle de gösterdiği bu hayranlığını çeşitli vesilelerle hep yinelemiştir. Versailles Anlaşmasını yırtarken, Sevr’i kastederek `Atatürk’ün 10 yıl önce yaptığını biz şimdi yapabiliyoruz’ deyişi ünlüdür.

Ancak, Hitler’in Türkiye’de pek bilinmeyen bir kitabında da Atatürk hakkında söyledikleri çok dikkat çekici. `Hitler’in Sofra Sohbetleri adlı bu kitap, Alman devlet adamının 2. Dünya Savaşı tüm hızıyla sürerken gizli karargahındaki akşam yemeklerinde yaptığı konuşmalardan oluşuyor.

Kitapta, Adolf Hitler’in Atatürk’ten bahsettiği bir kaç çarpıcı başlık

İngilizce çevirinin 3. baskısında 223. sayfada şunu söylüyor:

`Arkasında ordusu olmayan bir kumandan uzun süre ayakta kalamaz. Atatürk de iktidarını Halk Partisi sayesinde güvenceye aldı. İtalya’da da aynı şey geçerli. Eğer Antonescu bugün ortadan kaybolacak olsa, ordu içinde onun yerine talip olacaklar arasında korkunç bir mücadele başlar. Ama onun yerine geçecek kişiyi belirleyecek bir örgüt olsa, bu olmazdı.’

Kitabın 607. sayfasında şunları söylüyor:

“Bizim Amacımız Dünyayı Nazi Egemenliği Altına Almak Ama Ben Türkiye İle Hiç Bir Zaman Düşman Olmayacağım…yani, “Dünyada savaşmayacağım tek ülke Türkiye’dir.”

Adolf Hitler Atatürk Hakkında

( Mavi gözlü Mustafa Kemal, bize demokrasi ve

milliyetçiliğin ne olduğunu öğretmiştir…)

“Benim ustam Il-Duce’dir, ama onun ustası da Mustafa Kemal’dir.”

“Bütün enerjimi Atatürk’ten alıyorum.O’nun hayatı bizim feyizli ışığımızdır.”

“Mustafa Kemal’in ilk oğrencisi Mussolini,ikinci öğrencisi de benimdir.”

Hitler’in etkilendiği, örnek aldığı Atatürk söylemleri;

Kanını taşıyandan başkasına inanma! Seçtiğin yöneticilerinin

kanındaki cevhere bak. M.K Atatürk.

Yemin ederek size temin ederim ki, bizim milletimizin manevî kuvveti

bütün milletlerin manevî kuvvetinin üstündedir. M.K Atatürk.

Milletleri yükselten bu özelliklere bir etken daha ilâve edelim: İntikam

hissi… Milletlerin kalbinde intikam hissi olmalı. M.K Atatürk.

Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak

yaşayacaktır. M.K Atatürk.

Bir Türk dünyaya bedeldir. M.K Atatürk.

Muhtac olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. M.K

Atatürk.

Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey

değildir. M.K Atatürk.

Türk milleti kahramanlıkta olduğu kadar, istidat ve liyakatte de bütün

milletlerden üstündür. Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler

arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir. M.K Atatürk.

Yahu kardeşim ben Atatürk'e bir şey demedim. Niye bana cephe alıyorsunuz. Ahmet'in yazdığı bir posta cevap verdim.

Şu yukardaki makaleye bakın.Bide bizim ülkedeki ata düşmalarına bakın.Bu ülke adam olmaz arkadaş

Yok aga,Osmanlı Padişahlarınıda atası olarak görmeyenleri kastediyor Doğukan.

Adı üstünde onlar da Türk aga. Kan bağımız var. Hemde bu toplaklar için savaşmışlar. Atamız değil demek yanlış olur.

Osmanlı padişahlarınde Türk Kanı hesaplaması yaparsak ;

36 padişahın sadece3-4 tanesi annesi Türk

İlk yabancı ile evlenen, Murat biliyorum, yani

1. Beyazıt'ın annesi Türk değil.

7

böyle bir hesap yaparsak, son padişahta yaklaşık yaklaşık 1 /2 üzeri 30 oranında Türklük var. yani yaklaşık bir bölü birmilyar

(:

7

böyle bir hesap yaparsak, son padişahta yaklaşık yaklaşık 1 /2 üzeri 30 oranında Türklük var. yani yaklaşık bir bölü birmilyar

(:

Sende şaka olsun diye yazdın sanıyorum :D

Sende şaka olsun diye yazdın sanıyorum :D

Şaka değil, Türklük elbette kültürden gelir ama başka bir konuya yöneltmeye çalışıyorum

Gerçekten Murattan sonra bütün padişahlar yabancılarla evlenmiş. DNA ya bakarsak, son padişahta bir bölü birmilyar oranında Türklük var (:

7

(:

Polemiğe girmek için mi yazıyorsun ? :D Cidden.

önemli olan TÜRK hissetmektir:D

Evet.Tarih böyle.Körü körüne savunmayın.Bizde Osmanlı torunuyuz ama araştırıyoz ecdamımızı.Kahvehane köşelerindeki adamlardan öğrendiklerimizle yazmıyoruz.Osmanlı padişahlarının nerdeyse hepsinin annesi yabancı.Cariye.Zaten saf türk olsa bu kadar başarılı olamazlardı:D

Şaka değil, Türklük elbette kültürden gelir ama başka bir konuya yöneltmeye çalışıyorum

Gerçekten Murattan sonra bütün padişahlar yabancılarla evlenmiş. DNA ya bakarsak, son padişahta bir bölü birmilyar oranında Türklük var (:

He ben salak değilim, 36 padişahın 3-4 tanesi Türk diyorsun, kanıt ve belge göster. Öyleymiş deyip bizi yeme. Yok yabancı ile evlenmiş. Bunda problem yokki. Bunlar ucuz senaryolar..

Selçukluyu, Hun İmparatorluğunu, GÖktürkleri kendime Osmanlıdan çok çok çok daha yakın görüyorum (:

Geri
Üst Alt