- 29 Ağustos 2009
- 4.986
- 1
- 288
Madem görmediğiniz şeylere inanmıyorsunuz, peki beyninizi görebiliyor musunuz?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ilaçlı tomografide görünüyormuş![]()
allahıda öyle gördün heralde
her şeyin varlığını gözlerinde arayanların aklı gözlerine inmiştir...göz ise görmediği şeylere karşı kördür. o zaman aklımız ne işe yarıyor ?
Allah'ı da göreceğiz ama bu dünyada değil.....
hem bir şeyin varlığını kabul etmek için göz olmazsa olmaz değildir ..
Kaldı ki evrendeki her şey zaten Allah'ı gösteriyor..
Zeus'u da görürüz.
![]()
Bunlarda Allah'ı gösteriyor demi?
Kanıt nerde? Ben görmedim hiç fotoğraf felan. Uyarı ikazı için bu dünyadaki insanların canını acıtmak mı? Allah'ın merhameti bu mudur? Mesela iyi bir insan olup sırf inanmadığı için öbür tarafta ceza çekmek midir Allah'ın adaleti? Ya da sadece dinin gerektirdiğini yapıp insanlık adına hiçbir şey yapmayıp öbür dünyada ödül almak mı İnsanlık? Sen burda bir şeyin var olduğuna inandığını söylüyorsun ama ortada somut bir gerçeklik yok. Onun için burda sırf Allah için bir şeyler yapacağınıza insanlar için bir şeyler yapın. Ben Müslümanken bile bir şey yaparken önce "insan olduğumdan" dolayı yaptım. Tekrar söylüyorum "İnsan olduğumdan"şu dünya yüzünde Allah hikmet sahibidir...burası ceza ya da ödül yeri değildir. burası manevra meydanı imtihan sahasıdır. imtihanda ise müdahale yoktur yoksa imtihanın sırrı olmaz .zaman zaman uyarı niteliğinde ikazlar vardır. insan bu dünyadaki ameline göre o dünyada ya ödül ya ceza görecektir.
Allah ihmal etmez imhal eder ( erteler) ..
zerre miskal da adaletsizlik yapmaz. siz ise bu dünyaya sığmayan insan ömrünün yetmeyeceği ödül ve cezalar bekliyorsunuz.....
Peygamberin savaşta mübarek dişinin kırılmasına bile imtihan sırrı gereğince müdahale etmeyen Allah dininin tamamlanmadan vefat etmemesi için elçisini mağarada güvercin ve kuşlarla da korumasını bilmiştir.
bilmem anlatabildim mi ?
Bu cevaplar çeşitlendirilebilir aslında;
1- Ama ayetin devamını da oku!!
2- Aslında o kelime orada o anlamda kullanılmıyor
3- O dönemin şartları!!!111!!!!
4- Bilerek yanlış çeviriyor islam düşmanları !!!!!!!!1111!
5- Tefsir olmadan olmaz !!!!!
Kanıt nerde? Ben görmedim hiç fotoğraf felan. Uyarı ikazı için bu dünyadaki insanların canını acıtmak mı? Allah'ın merhameti bu mudur? Mesela iyi bir insan olup sırf inanmadığı için öbür tarafta ceza çekmek midir Allah'ın adaleti? Ya da sadece dinin gerektirdiğini yapıp insanlık adına hiçbir şey yapmayıp öbür dünyada ödül almak mı İnsanlık? Sen burda bir şeyin var olduğuna inandığını söylüyorsun ama ortada somut bir gerçeklik yok. Onun için burda sırf Allah için bir şeyler yapacağınıza insanlar için bir şeyler yapın. Ben Müslümanken bile bir şey yaparken önce "insan olduğumdan" dolayı yaptım. Tekrar söylüyorum "İnsan olduğumdan"
İlk sorunuza cevap veriyorum. Tabii ki hayır, ben çok iyi Müslüman kişiler de gördüm ancak birçok Müslümanın ben Müslümanın diyen kişinin sırf öbür taraf için yaptığını gördüm.İyi bir insan olmasi inanmamasini mi gerektirir ?
Peki Kur'an da kotulugu emreden birsey var midir ?
Hep iyiyi guzeli anlatmasi bile tek basina yeter aslinda.
Afilli kelimeleri seviyorsunuz ve bunlari soyleyerek kendinizi hakli cikarmaya calisiyorsunuz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet sadece akil ve felsefe seni yedi ri içirir.yeri gelince o muazzam bağırsaklarınla ihtiyaçini giderir.
ne demek istedin pek emin degilim, akil felsefe yedirip icirmez, yedirip iciren tuketim ihtiyaci/arzusudur. mesela mu'minler kurban bayraminda hayvanlari iskence etmek sonradan bogazlarini kesmek suretiynen dogruyor ya, iste bu yuzden, akil-felsefe yuzunden degil.
kaldi ki ortaya koydugun arguman 'bagirsagi allah yaratti' ise, boku da allah yaratti diyorsun, cunku bildigin gibi o kurban edilen zavalli hayvanlarin vucudlarindan koparilan parcalar nihayetinde bok oluyor, ve uzerlerine sifon cekiliyor, yani allah ne yapiyor o zaman? hayati boka ceviriyor - literally.
seni bilmem, fekad ben prensib icabi bok yaratan bir tanriya tapamam m8 (ki kokusal varyasyonlarini da yaratmayi ihmal etmemis, apparently)
Emir bey biraz Türkçe lütfeeeen