augustus octavianus

Ozan Puki

İmparatore
Berlin Panteri
220px-Augustus_as_pontifex_maximus.jpg

evet beyler caesar'ı anlattık hikaye yarım kalmasın şimdi sıra bana göre atatürkle beraber dünya tarihinin en büyük siyasi dehası jül sezarın üvey oğlu Gaius Julius Caesar Octavianus da..

jül sezar öldükten sonra herkes mirasını marcus antoniusa bırakıcağını düşünüyordu bu 19 yaşındaki bebeden kimsenin haberi yoktu miras açıklandığında kayzer bütün mirasını kızı ve bu çoçuğa bırakmıştı adını ve ordularınıda...

senato bunu duyunca açıkcası sevinmişti ellerinde oynatabilecekleri bir bebenin konsül olması hoşlarına gitti çünkü marc antony çok güçlü bir adamdı başlarına iş açabilirdi cato ve cicero nun destekleriyle octavianus senatoya bağlılık bildirerek iktidara geldi ama iktidara gelir gelmez ordularını senatoya soktu..

https://www.youtube.com/watch?v=F8hNaCnOdcw

gördüğünüz gibi ciçero döt gibi kalmış bebe resmen aşşağılıyor koca roma senatosunu dünya tarihinin en büyük ayarlarından biri..

kısa süre sonra II.triumvirlik(3lü ittifak) kuruldu marc antony, lepidus ve octavianus güçlerini birleştirerek romada hakimiyeti kurdular lepidus afrikaya antony anadoluya atandı

first-battle-of-bull-run.jpg

42 FILIPPI SAVAŞI'nda jül cesar'ın katilleri olan cassius ve brütüse savaş açtı marcus antonius'unda desteğini aldı ve bu kepazları yendi brütüs ibnesi savaş sırasında intihar etti bu savaş sezar'ın intikam savaşı olarakda bilinir...

mark-antony-ve-kleopatra-misir-kralicesi-roma-ask-5.jpg

ilerleyen dönemde antony anadoluda başarılı olamayınca mısıra sığındı burda sezarlada münasebeti olan 7 kocalı hürmüz kleopatrayla seviyesiz bir ilişki yaşamaya başladı günlerce seviştiler sefa sürdüler çoçukları oldu octavianus bunları duyunca çok sinirlendi çünkü kız kardeşiyle evliydi marc antony çok hovarda bir adamdı octavianus bu kepazeliğe dayanamadı ve m.ö 36 yılında büyük mısır seferine başladı 31 yılında AKTIUM savaşında marcus ibnesini yendi marcus yenileceğini anlayınca intihar etmişti bunu duyan kelopatrada korkudan intihar etti..

Castro_Battle_of_Actium.jpg

koca mısır imparatorluğu artık romaya kalmıştı tüm akdenizin hakimiyeti romadaydı artık bu büyük zaferden sonra ulu hakanımız büyük iskender hazretlerinin mezarını ziyaret etti bu sırada b.iskender'in mumyasının burnunu kırmıştır yanlışlıkla :asd:

4440690478_4a1d12dbe3.jpg

300 bin kişilik dev bir ordusu vardı artık yenilmezdi 33 yaşında bir yenilmez o işlerini sezar gibi aleni şekilde yapmamış gizliden sessiz ve derinden ilerlemişti stratejik zekasıyla senatoyu alt etti ve roma senatosunu tarihe gömdü romanın imparatorluk dönemini başlattı babası sezarın hayalini gerçekleştirdi

evet beyler sizlere küçümsenen bir bebenin ortalığın ....koymasını anlattım bu sümüklü çoçuk biz bunu parmağımızda oynatırız helva gibi yeriz dediklerini adam 76 yıl yaşadı ve eceliyle öldü..

hepinize iyi geceler :)

Son düzenleme:
Güzel anlatım , tarihçi değilim o yüzden ne kadarı doğru bilemem.

bu arada nasıl kırmış ya burnunu , makas mı alıyormuş :D

Valla nasıl becermiş bende bilmiyorum renk daş :D

Tabiri caizse ulu batli Octavianus aynin inine girmis ve senatolu hainlerin biryerden kan almistir kan

Eline sağlık bu tarz konular açmaya devam et zevkle okuyoruz

Son Lejyon. Ağustos bunun yüzünden 31 çekiyor normalde 30 günmüş haberiniz var mıydı? Bu bilgiyi de ekleyebilirsin oraya renktaş. :D

Oo bu çok enteresan bir bilgiymiş mert reyiz

Ozan Puki kardesimi tebrik ediyorum, gururlandim okurken.

Eline sağlık Ozan, okumaktan keyif duydum. :) Devamını bekliyorum bu tarz konuların.

Reis kendisine Caesar denilmesini severdi.

Geri
Üst Alt