- 13 Mart 2009
- 9.732
- 2.463
- 1.778
''ADAM'' olan seyretmiştir bu maçı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Parayı kendi cebinden mi vermiş? Halktan alınan vergilerle ödeniyor.
Ne olacak bu Türkiye'nin hali? Eğitim sistemi de daha da berbatlaşmış Türkiye'de yaşayan akrabalarımdan duyduğum kadarıyla
Tabiki, zaten Milli Takımı elemelerin başından itibaren karıştıran da bok atan zihniyet. Milli maç sonrası, aylar önce yazdığı köşe yazısında hiç bişey olmayan gazeteciye saldıran yine bok atan zihniyet. Yine hem suçlu hem güçlü edalarında basın toplantısı ile milli takımdan ayrılan aynı bok atan zihniyet. Barcelonada düşünülmediği ayan beyan ortadayken, orada kalmakta diretip maç oynamayan yine bu bok atan zihniyet. Kötü oynadığı, skor kötü olduğu için oyundan çıkarken ıslıklanan, ve buna alaycı bir gülme ile karşılık veren yine bu bok atan zihniyet. Avrupa Şampiyonasında sahada yürüyüş yaptığı için protesto edilip taraftar ile dalașan bu bok atan zihniyet. Maç sonrası son maçta bile bir halt oynamayıp hesap sorucam diyen ama kendisi hesap vermeyen zihniyet yine bu bok atan zihniyet. Takımlarında tonla para kazanıp, Milli takımda bile para para para, varlığı bir dert yokluğu yara diyen yine aynı bu bok atan zihniyet.
İnsanların aklı ile dalga geçmeyin, insanlar üzüntü sebebi ile gülümseme ile, edilen protestoya karşı siz kimsiniz anlamına gelen gülümsemeyi ayırt edemeyecek kadar salak değil.
Evet kolay, Avrupa Şampiyonası öncesi, sırasında ve sonrası yaşananlar ortada. Zar zor gittiğimiz turnuvada kötü performans falan gösterilmedi, bildiğin top oynamadılar. Bunda başrol oynayan ve buna rağmen yine kendisinin pek bişey oynamadığı son maç sonrası hesap sorucam diyen kendisi. İspanyollar destek çıkmış, olanlardan bir haber olan taraftarın destek çıkmasının ne gibi bir önemi var. Devamlı bir bok atan zihniyetten bahsediliyor, kendini bu duruma getirenin zihniyeti nedense hep bahaneler ile masumane gösterilmeye çalışılıyor.Boldladigim ilk bolumu zaten yukarida acikladim, bir daha yazmama gerek yok.
Avrupa Sampiyonasina gelince, kabul, kotu oynadi, Milli Takimin en iyi oyuncusu boyle maclarda iyi oynamasi gerekirken takimin en kotulerinden biriydi, kabul, peki Avrupa Sampiyonasinda iyi performans gosteren bir oyuncumuz varmiydi? Bizimkilerin Arda'yi islikladigi yerde ispanyollar Arda'ya tezahurat yapip destek cikti.
Davranislari, aciklamalari yanlis olabilir, ki cogu yanlis ama daha 2 sene oncesinde "Milli Gururumuz" dedigimiz kisiyi harcamak bu kadar kolay mi? Avrupa Sampiyonasina kadar Arda kac tane kotu mac oynamis? Bu ulke bugune kadar kac tane Arda Turan yetistirmis? Dogru yolu gostermek yerine her hareketini elestirerek kimin eline ne geciyor?
Arda zaten bu transfer doneminde Barcelona'da kalarak kendini bitirdi, tek cozumu ocak'ta baska bir takima gitmesi, yeni bir "challenge'e" ihtiyaci var.
Bozuk bir sistem ile İslamı öğretsen bile yine İslam'a şimdi olduğu gibi bilgisiz cahil kalmaya devam ederler amaçları bu ise eğer. Türkiye'de müslümanım diyenlerin bile büyük bir çoğunluğu İslam'a çok yabancı. Bunu kendini müslüman olarak görenler için söylüyorumBir ülkede 20 yılda 10 kere eğitim sistemi değişirse sonuç bu olur. Dalkavukluk ve yalakalık sonuca ulaşmanın en kısa yolu olmuşken kim üretkenliği ve inovatif olmayı düşünür ki? Kim bu ülkenin neslini düşünür? Onlar için önemli olan 5 yaşındaki çocuklara arapça öğretmek, 15 yaşındaki çocuklara kur’an ezberletmektir. Ama bunu sırf yaranmak uğruna yapmaları yahut yaptırmaları beni asıl kahrediyor. Bunları öğretmek isteyen başka mecralarda öğretmeyi deneyebilir ama koskoca ülkenin eğitim sistemi bu olursa vah ki ne vah. Bu ülkenin eskiden 20 yılı vardı gelişmek için, şimdi 250 yılı var. Abartmıyorum cidden bu travmanın etkilerinin tamamıyla yok olması için az bile söyledim.
Hangi alanda olursa olsun o geldiğinden beri ülkenin burnunun boktan kurtulamamasının sebebini de ister siz manevi ister de materyalistçe yorumlayın ama sonuç en net şekilde ortada.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet kolay, Avrupa Şampiyonası öncesi, sırasında ve sonrası yaşananlar ortada. Zar zor gittiğimiz turnuvada kötü performans falan gösterilmedi, bildiğin top oynamadılar. Bunda başrol oynayan ve buna rağmen yine kendisinin pek bişey oynamadığı son maç sonrası hesap sorucam diyen kendisi. İspanyollar destek çıkmış, olanlardan bir haber olan taraftarın destek çıkmasının ne gibi bir önemi var. Devamlı bir bok atan zihniyetten bahsediliyor, kendini bu duruma getirenin zihniyeti nedense hep bahaneler ile masumane gösterilmeye çalışılıyor.
Tamam, Arda ciktigi her macta 90dk isliklansin, sosyal medya'da hakaret etmeye devam, bu mu senin istedigin zihniyet?
Aynisi Sinan Gumus icin de gecerli.
Bir oyuncu kazanmak zor ama kaybetmek kolay. Sinan takimda kalmis, yeni bir kadro kurulmus, Annesi yedek kulubesinin arkasinda maci takip ediyor ama Sinan girerken islik, Sinan topla bulusunca islik, hep ayni zihniyet, zaten sosyal medya'da okadar hakaret edilmis, bari adami sahada isliklamayin. Belki adam eskisinden daha hirsli oynayacak, belki daha fazla calisip Rodrigues'den formayi alacak, ki Rodrigues'den daha yetenekli.
Ben neden böyle bişey isteyeyim, bunlar benim düşmanım mı? Aynı zamanda babamın oğlu da değiller kazanmak için yine ben çaba sarf edeyim. Hataları yapanlar kendileri, ona göre reaksiyon alıyorlar. Her koyun kendi bacağından asılır diye çok güzel bir laf vardır. Taraftarı kazanmak istiyorlar ise sporcu olduklarını hatırlayıp işlerine bakacaklar, çıkıp sahada en azından mücadele edecekler. Bunu yapsınlar zaten kimse bişey demez ama bunlar sporcu olmak dışında herşeyin içinde varlar. Buna rağmen hala daha suçlu olana değil, tepki gösterene laf atılması inanılır gibi değil. Bu zihniyet nereden yerleşti kafalara anlamıyorum, taraftar oyuncuyu kazanmaz, oyuncu kendini kabul ettirir, bunun aksi yapıldığı takdirde işte böyle Arda gibiler istedikleri gibi at koştururlar.Tamam, Arda ciktigi her macta 90dk isliklansin, sosyal medya'da hakaret etmeye devam, bu mu senin istedigin zihniyet?
Bir oyuncu kazanmak zor ama kaybetmek kolay. Sinan takimda kalmis, yeni bir kadro kurulmus, Annesi yedek kulubesinin arkasinda maci takip ediyor ama Sinan girerken islik, Sinan topla bulusunca islik, hep ayni zihniyet, zaten sosyal medya'da okadar hakaret edilmis, bari adami sahada isliklamayin. Belki adam eskisinden daha hirsli oynayacak, belki daha fazla calisip Rodrigues'den formayi alacak, ki Rodrigues'den daha yetenekli.
Tamam, Arda ciktigi her macta 90dk isliklansin, sosyal medya'da hakaret etmeye devam, bu mu senin istedigin zihniyet?
Hayır gelmesin, öyle ekmeğini yediği yere saygısı olmayanın emekçi insanların olduğu ülkede de işi yok. Yallah Kuzey Koreye.Tüküreyim nankör Almancı Sinan’ın şarap çanağına. Defolsun gitsin Almanya’daki köyüne faşisto.
Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
Bu soruyu bugun 3 kisi sordu bana,taksisine bindigim abimiz,bi musterim ve lokantadaki usta,insanlar mutsuz ve karamsar vatanimi seviyorum hayat sartlari istedigim gibi olmasa da sukur etmek lazim ,birseyleri duzeltmek icin cabalamak lazim fakat bazen de oyle bi noktaya geliyorum ki bas git yerles yurtdisina hayatini kur orada.
Yazik valla su maca dunya kupasina direk gitme maci olarak cikmak vardi,kimsede hesap vermiyor saka gibi
;(;(;([/QUOTE Sarper Yıldırım dan layk beklerdim acikcasi
Sarper Yıldırım dan layk beklerdim acikcasi