GSC Anket Avrupa Kupalarındaki Yeni Format

Avrupa Kupalarının Yenı Formatını Beğendiniz mi?

• Evet

Oy: 17 68,0%
  • Hayır

Oy: 8 32,0%

• Kullanılan toplam oy
    25
  • Anket kapatılmış .
Yine fikstür şansı denen bir şey olmasına rağmen çok takımla aynı grupta olmak gayet keyifli şu an Şampiyonlar liginde Lizbon, Monaco, Brest gibi takımlar bile üst sıralarda PSG, Bayern, Real alt sıralarda...

4'lü gruplara kıyasla burada ikili averaj olmaması üstüne genel averajın önemli olması son maçları çok daha keyifli hale sokar.

beğenmedim gram zevki kalmadı kupa formatı daha zevkli lig formatını zaten yerel liglerde izliyoruz

Maçlar önemimi yitiriyor, bu maçı atlayayım diye düşünüyorsun ister istemez. Bu şekilde devam ederse bir zaman sonra monotona döner bu iş. Daha rekabetçi olması lazım.

Aslında yeni format büyük takımlar için daha fazla avantaj sağlıyor ama bu yil liglerinde de formsuz olanlar bize yanlis bir fikir veriyor.

Büyük takimlarin sampiyonlar liginde yoluna devam etmemeleri icin baya baya sıçıp batirmıs olmaları gerek. Hem fazladan mac oynuyorlar hemde ligte 2 mac kazanir bir iki beraberlik sikistirarak playoff oynayabiliyorlar. Buyuk takimlar sezonun geneline bakildiginda cok kisa bir periodta form dusuklugu yasar ve sonra form bulur. Bu sistem size o sansi fazlasiyla veriyor.

Ben açıkçası beğendim ama çok da acele etmek istemiyorum, bir turnuvaların tamamını izleyip play-offları falan görmek lazım.

Yalnız kura şansı, fikstür şansı ve torba avantajının ortadan kalkması (kalkmış gibi duruyor şu an) çok şeyi değiştirdi. Biz ŞL'de olsaydık, geçen senelere kıyasla çok daha az şansımız olduğunu düşünürdüm. Bu sene için konuşuyorum tabii ama bir zorlaştı gibi sanki. 36 takımın 26-27 tanesi bayağı dişli çıktı. İlk 8'e zaten giremezsin de play-offlara da kalsan darmadağın olabileceğin bir sürü kulüp var.

"3 maçı alayım zaten gurubu hallederim - o sırada lige abanırım" artık yok...

"onlar garantiledi son maç yatarlar" fikri artık yok...

"grup aşamasını hallederiz zaten" diyen süpriz sonuç alıyor.

formatın negatif durumu kesinlikle yok bence. hatta ilk beklenenin aksine , süprizler daha çok çıkıyor.

Yok abi yok! B*k gibi sistem. Dun feyenordun Cuty'den aldigi 1 puanin hic anlami yok bence
tam tersi bence - city 2 3 maça abanıp grupta kalan 3 maçı salacaktı lige konsantre olup mesela

şimdi mecburen ciddiye almak zorundalar - süprize daha açık.

4lü grup olaylarına göre çok daha iyi bence.

Peki bizim icin nasil bu yeni sistem?
gene daha iyi açıkçası.

CL de gücümüz yetmiyorsa çıkamayız - hep "bunları alırız" derken ters çıkıyor işler avrupada. Realist olarak CL zaten max playoffu geçrsin sonra veda edersin kağıt üzerinde.

kopenhag ve prag örnekleri belli (hep utd ve bayern maçlarını övüyoruz ama terside var)

kesinlikle daha iyi - esas hedefte tabiki büyük babalar daha çok birbiriyle maç yapsın var bu sistemde ama baksana hocam psg real falan 20den aşağıdalar. grup aşamasını zevkli kılıyor iş.

kişisel fikrim tabii - bu sistemde boşladığın maç hep yazar sana. RFC 2-2 misal - o 2 puan olsa şu an keyif yapıyorduk . Alkmaar maçını bile ciddiye almaya belki gerek kalmazdı.(abartıyorum tabi)

Geri
Üst Alt