Avrupa Ligi'nde Diğer Maçlar

fb bizim maç öncesi playoff maçına çıkacak ekstra maç oynayacaklar derken 24 dışında kalıp playoffa çıkan biz olacağız işe bak

Rangers-Tottenham berabere bitti diye sevineyim mi üzüleyim mi çok emin olamıyorum. İkisi de o 1 puanla önümüze geçebilir korkarım. Belki biri yenilse altımızda kalacaktı... Rangers'ın en azından bir maçı biraz zor olduğu için yine de Rangers galibiyetine kıyasla iyi oldu sanki... Ancak Tottenham galibiyeti sanki daha iyi olurdu gibi çünkü onlar zaten biz Ajax'tan puan alamazsak önümüze %99 geçer.
Belli olmaz o iş üstad. Hoffeinheim son 2 maçı ölüm kalim maçı. Tottenham suan 14 puan diyebiliriz. Hersey hoffeinheim, fb ve manuya bağlı

Bizim bir sonraki hafta 3 puan alacagimiz senaryoda

Bizim gecme ihtimalimizin oldugu ustteki 3 takimdan 2 sinin puan kaybettiginde sanirim 15 puan bize yeter

frankfurt frencvaros ile oynuyor 3 puan alir
Lyon fenerbahce, fenerin almasi gerek
Plzen - anderlecht, plzenin almasi gerek

Ulan yuh, Bodo/Glimt bile 16 yapabilir. Son iki maçları Maccabi ve Nice ile...

Ajax'tan puan alamazsak D.Kiev galibiyeti ile 15 puanda oluyoruz.

Lazio ve Bilbao zaten 16 yapmış durumda...
Kalan maçlarına bakarsak Lyon ve E.Frankfurt'un da 16 yapamaması çok zor olur.
Anderlecht de keza çok büyük ihtimal en az 2 beraberlik alır gibi.
Bu senaryoda Ajax'a zaten bizden 3 yazdık, diğer maçları da Riga'da, onu da kazanırlarsa 16 ettiler.

Böylece 6 takıma zaten geçilmiş olduk...

2 takıma daha geçilmememiz lazım.

Tüm senaryoları hesaplamak biraz zor ama ManU özellikle Rangers'ı yenerse zaten diğer maçından beraberlik alıp 16 yapar, yok o maçı Rangers alırsa bu sefer Rangers içeride St. Gilloise'ı da yenip 17 yapar korkarım. O yüzden berabere bitmediği sürece ikisinden biri geçer gibi önümüze.

Tottenham da bence kuvvetli aday son iki maçını da kazanmaya... hadi diyelim Hoffenheim'dan 1 puanla döndü, 15 yapıyor. İçeride Elfsborg'a fark atar bunlar... Kiev'e sağlam fark atmazsak averajla geçerler.

R.Sociedad'ın sıradaki maçı normalde Lazio deplasmanı ama Lazio garantiledim diye salar da oradan bir galibiyet çıkarırlarsa son maçları içeride PAOK'la... Onların da 16 puan olasılığı az değil yani...

Steau'yu hiç yazmıyorum, hem maçları zor hem onlara da geçiliyorsak zaten işimiz mucizelere kalmıştır. Gerçi onlara geçilmemiz demek Manu'yu altımıza almamız demek olabilir, karşılıklı maçları var ama sonuçta 2 takımdan biri Steau olursa, Manu olmasa bile birileri 2. takım olur sanki...

Bodo'yu daha önce yazdık. Elbette çok kolay değil ama çok alt sıralarda iki takımla oynuyor. 16 sürprizi gelebilir.

Yalnız şunu not düşeyim; bu 16 yapabileceğini saydığım takımlar dışında 15 yapabilecek takım sayısı çok değil gibi duruyor. Averaj çok işimize yarayabilir kısacası. Kiev'e fark atmak ciddi bir adım olabilir.

Lazio'nun kazanması cidden çok kötü olmuş. Ajax'a yenilirsek Ajax zaten bizi geçecekti, Lazio'nun da kalan maçları da oldukça zorluydu. Ajax kazansaydı belki Lazio'nun iki maçını da kazanamayıp 13-14-15 puanda kalma riski olurdu... Üstelik Ajax Riga'yı da yenince garantilemiş olurdu ve bizimle maçı formaliteye dönerdi.

bu ilk 8 hesabı salakca gelıyor

bazıları %5 fln yazmıs nette

ne bılıyorsun rakip takımların yenecegını

Bu olasılık hesapları bizim Ajax'tan da puan alabileceğimiz senaryolar dahil edilerek yapılıyor. Bizim Ajax'a yenilmeme ihtimalimizi nasıl belirleyip hesaba dahil ediyorlar bilmiyorum ama sonuçta kağıt üstünde bizden daha çok ihtimal verdikleri kesin. Biz zaten "Ajax'a muhtemelen yeniliriz" tahmini üzerinden zora soktuğumuzu söylüyoruz.

Evet rekabet kızışmaya başladı iyice. Kiev'i yenip 15 yapacağımız garanti ama umarım RFS ve Malmö maçlarını aramayız. Lazio, Bilbao, Lyon garanti gibi. Kalanlarda Galatasaray, Tottenham, Manchester United ve Frankfurt olur gibi geliyor bana.
20241213_013025.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu olasılık hesapları bizim Ajax'tan da puan alabileceğimiz senaryolar dahil edilerek yapılıyor. Bizim Ajax'a yenilmeme ihtimalimizi nasıl belirleyip hesaba dahil ediyorlar bilmiyorum ama sonuçta kağıt üstünde bizden daha çok ihtimal verdikleri kesin. Biz zaten "Ajax'a muhtemelen yeniliriz" tahmini üzerinden zora soktuğumuzu söylüyoruz.
Kiev'i yenip Ajax'tan 1 puan alırsak, ilk 8 neredeyse kesin gibi.

Muhtemelen Ajax maçına bize bir puanın yettiği, Ajax'ın da bizi kesinlikle yenmek zorunda olduğu bir senaryoda çıkacağız.

Kiev'i yenip Ajax'tan 1 puan alırsak, ilk 8 neredeyse kesin gibi.

Muhtemelen Ajax maçına bize bir puanın yettiği, Ajax'ın da bizi kesinlikle yenmek zorunda olduğu bir senaryoda çıkacağız.

Zaten öyle olur çünkü 15 puan bize yetecek olsa bile bunu maçlara çıkarken henüz bilemeyiz, o yüzden en az 1 puan niyetiyle çıkarız her türlü. Ajax da zaten galibiyet parolasıyla çıkar, onlara 1 puan yetmez. Bu senaryo anca ya biz Kiev'e, ya Ajax Riga'ya karşı puan kaybederse bozulur.

Geri
Üst Alt