"Avrupalılar kadar değer görmüyoruz"

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Beşiktaş'ın Senegalli forvet oyuncusu Demba Ba, Afrikalı futbolculara çifte standart uygulandığını iddia ederek, Afrikalı oyuncularının Avrupalılar kadar değer görmediğini söyledi.

D600_EB4V8.jpg

UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ile oynadıkları maçın 89. dakikasında attığı penaltı golüyle takımına bir puanı getiren Ba, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Afrikalı futbolcuların transfer piyasasında hak ettiği değeri görmediğini öne sürerek, "Ne yazık ki Afrikalı oyuncular, Avrupalılar kadar değer görmüyor. Bu işler böyle" ifadesini kullandı.

"AFRİKALI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Senegalli golcü, İngiliz kulübü Manchester City'de top koşturan Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure'nin "Yıllar sonra bazıları, adımı bildiğini ama yüzümü hatırlamadığını söyleyecek. Fakat Messi'nin yüzünü hatırlayacaklar. Afrikalı olmaktan gurur duyuyorum. Afrikalı insanlar için mücadele etmek ve dünyaya, Afrikalı futbolcuların Avrupalı ya da Güney Amerikalılar kadar iyi olduğunu göstermek istiyorum" dedi.

"TOURE ALTIN TOP ÖDÜLÜNÜ ASLA KAZANAMAYACAK"

"Yaya Toure, büyük ihtimalle bu sebepten FIFA Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü asla kazanamayacak. Kimseyi suçlamıyorum ama olan bu."

NTV Spor

Adam haklı. Bu ırkçılık 300 yıllık bir zihin inşasının ürünü. Rudyard Kipling'in White Man's Burden'i yazdığı bir düşünce dünyasında Toure'nn de Demba Ba'nın da işi zor.

Messi ve Ronaldo'nun olduğu ortamda Yaya uzaydan gelmiş olsa bile kazanamaz o ödülü,ne anlatıyorsunuz siz?

1965 Eusebio
1995 George Weah
Kömür gibi siyah iki futbolcu Ballon d'Or u kazanmis

1997 Ronaldo
1999 Rivaldo
2005 Ronaldinho
Bunlar da pek beyaz sayilmaz

Ve not olarak 1995 e kadar sadece avrupa düzeyinde bir ödül oldugu icin o tarihe kadar sadece avrupalilarin o ödülü almis olmasi normaldir.

Afrika takimlari bir dünya kupasinda yari finale ciksin da ondan sonra Ballon d'Or talip olmaya kalksin.

Belki gercekten hak ettikleri degeri görmüyor olabilirler ama Ballon d'Or örnegi cok acemice olmus.

Toure bunu baslatti.

Adam hakli da Afrikali oyuncularda futbol zekasi genelde sorun oluyor.

Pogba Ballon D'Oru kazanabilecek kadar potansiyelli var, maalesef gerçek ülkesini degil Fransayi seçti.

Haklı olduğu konular olabilir lakin,toure'nin ballon d'or kazanamaması gayet normal, geçtiğimiz 5-6 yılı göz önüne alırsak messi-Ronaldo-xavi-iniesta falan varken alması tuhaf olurdu ayrıca bugüne kadar kaç tane ön libero bu ödülü almış onada bakmak lazım, Afrika'dan messi-Ronaldo veya maradona gibi adamlar çıkmadı ki hiç, ha çıkarda vermezler o zaman tartışılır

Konu başlığını görünce bir overpayed cahil yerli futbolcu sandım.

Toure mevkisinde en iyis bence ama en iyi futbolcuda degil yani.
messi ronaldo, robbenler varken ya ya toure ne ödülü kazanacakmis ?

Geri
Üst Alt