- 23 Aralık 2008
- 65.496
- 63.477
- 5.103
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Abi kusura bakma da ornek aldigin ulke de Sirbistan yani Avrupa bile saymaktan utandigimiz bir ulke.1. listede AB üyesi ve aday ülkeler var. 2. liste tamamen AB üyeleriyle yapılmış.
Abi çok yalan dolan işler bunlar. Yemeyin böyle uydurma karşılaştırmaları gözünüzü seveyim.
Ben 2019'da Belgat'tayken Sırbistan'da Bakan Yardımcısı'nın aldığı maaşı duyduğum zaman yok artık demiştim. 800 Euro falan gibi bir şeydi yalan olmasın, öyle bütün Avrupa ülkeleri uçmuyor yani.
Türkiye'deki haftalık ortalama çalışma saati de bu arada 43 değil 45 civarıydı en son OECD verilerinde. Kolombiya'dan sonra 2. sıradaydık.
Örnek almak değil, ilk listede Sırbistan'ı yazıp ikinci listede hiçbir aday ülkeyi katmadan direkt üye ülkeleri katmışlar. Kategorik olarak yanlış yani.Abi kusura bakma da ornek aldigin ulke de Sirbistan yani Avrupa bile saymaktan utandigimiz bir ulke.
Ne yani onlar daha çok mu çalışıyor. Mesela İspanyaBati ulkeleri bilerek listeye alinmamis gibi
Tam tersi daha az. Ama mesela bir Fransa ve Almanya'yi da gormek lazim.Ne yani onlar daha çok mu çalışıyor. Mesela İspanya
Bendeki eski verilere baktım Almanya'nın haftalık ortalama çalışma saati 34-35 saat arası, Fransa'nınki de 37 saat civarı. Bunlar bir tık daha düşmüş olabilir. Yunanistan'ı mesela 29,80 yazmışlar da 39,80 demek istemişler. Ama 5 yıl önceki verilere baksan 42 saate yakın. Pandemiden sonra bir miktar düşüş var.Tam tersi daha az. Ama mesela bir Fransa ve Almanya'yi da gormek lazim.
Burasi oyle genel calisma zihniyeti su : part-time (ozel hayatlarina duskun millet)Bendeki eski verilere baktım Almanya'nın haftalık ortalama çalışma saati 34-35 saat arası, Fransa'nınki de 37 saat civarı. Bunlar bir tık daha düşmüş olabilir. Yunanistan'ı mesela 29,80 yazmışlar da 39,80 demek istemişler. Ama 5 yıl önceki verilere baksan 42 saate yakın. Pandemiden sonra bir miktar düşüş var.
En düşük senin memleket sanırım AlperHollanda'nın haftada 30 saat civarı.
Saturnus mu orasi?Bizde de haftanın 8 günü çalıştırıyorlar işte
ErdoğanusSaturnus mu orasi?
@Can BÜYÜK Almanya'da kaç saat calisiliyorTam tersi daha az. Ama mesela bir Fransa ve Almanya'yi da gormek lazim.
Ülke genelinde ortalama 34-35 civarıydı sanırım. Ama Part-Time çalışanlar bu rakamı epey aşağı çekiyordur.@Can BÜYÜK Almanya'da kaç saat calisiliyor