GSCimbom
Avrupa'nın Neyini Kıskanıyorsunuz?
Murat Saylak

Avrupa'nın Neyini Kıskanıyorsunuz?

Murat Saylak ·

Cevap
37
Okunma
1,9K
Sayfa
1/2

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Böyle bir konunun olmadigini fark ettim. Avrupa'nin bizi kiskandigini biliyoruz ama biz de bazen Avrupa'lilari kiskaniyoruz sanirim millet olarak..

Bu konuda bu hususta hasbihal edebilecegimizi düsündüm. Yorumlarinizi beklemekteyim.

Hepimizin bildiği şeylerin dışında internet yasakları konusunda insanı çıldırtmaması Avrupa'da şu an kıskandığım konuların başında geliyor. Wikipedia için bile ya 0 koy, ya VPN kullan gibi dertlerle uğraşıyoruz. Ansiklopediden ne istediniz? Kod yazacağım, birinden fikir alıyorum; fikrindeki kodu pastebin sitesiyle gönderiyor. Site yasaklanmış, yeminle çıldırıyorum yav. Ya da bir resim lazım adam koyuyor, o da ne? Imgur yasak göremiyorum.

Hangi ve ne zamanki Avrupa sorusu çok önemli?

Hollanda mı? İsveç mi? İtalya mı? Fransa mı?

İtalya aralarında en güzellerinden ama gel bir de yaşamayı sor:)

1990'lar veya 2000'lerin Avrupası mı şimdiki Avrupa mı?

Bir de Avrupa'da turist olarak bulunmak ile yaşamak arasında fark var.

Yabancı olmak ile oralı olmak arasında fark var.

Avrupa standartlarında yaşamayı arzulamak son derece olağan.

Bazen Hollanda veya Belçika'da ama özellikle de İsviçre'de yaşama cennet diyebilirsiniz Türkiye ile kıyaslayınca.

Ama yabancı olarak gelince aynı şartlardan yararlanman o kadar kolay değil.

Bu konuda herşeye rağmen ABD derim.

Onlar da saçma sapan yola girseler de.

Krdsm baK

3. haVaALaNıMız WaR Tmmı krdsm
türiStLerR GeleCeK KoNakLayAcak Döviz GireceK krdesm
Nümberk'ten İstanbul OLaCak UçAkLarın GeLeceĞi YeR krdsm

sonraaa, nie herkeZ 2023 dio krdsm, BoR ÇıkaCaK LozaN biTior
MiLLi SavunMa SanaYi Krdsm, TanK UçaK fabRikası İHa SiHa Yabıoz Krdsm,
KuYruK WarLık KuyRuğu, deMek ki MaruL War Ki miLLeD kuyRuğa Girmiş, MaruL oLmasa NasıL KuyrUğa GiRsiN krdsm

İsRail gelişmeMizi İstemior krdsm 2023'e KadaR yıkıLmaZsak Bizİ KiMse tutaMz, AvRupa OndaN KıskaNıo bizi, War mı AvruPada böle HavalaNı
BmW MerCedes Hepsi TürküN KuduRuo AvrubA

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hepimizin bildiği şeylerin dışında internet yasakları konusunda insanı çıldırtmaması Avrupa'da şu an kıskandığım konuların başında geliyor. Wikipedia için bile ya 0 koy, ya VPN kullan gibi dertlerle uğraşıyoruz. Ansiklopediden ne istediniz? Kod yazacağım, birinden fikir alıyorum; fikrindeki kodu pastebin sitesiyle gönderiyor. Site yasaklanmış, yeminle çıldırıyorum yav. Ya da bir resim lazım adam koyuyor, o da ne? Imgur yasak göremiyorum.
Bir seyleri yasakladikca insanlari buna yönlendiriyorlar resmen. Sigara mesela eskiye göre daha fazla bile tüketiliyor olabilir. Televizyonda sansürlenmesinden sonra bu neymis ki yasakladilar diye bir sürü kisi icip tiryakisi olmustur belki de. Vikipedi'yi falan kapatmak cag disi bir uygulama mesela..

Bir seyleri yasakladikca insanlari buna yönlendiriyorlar resmen. Sigara mesela eskiye göre daha fazla bile tüketiliyor olabilir. Televizyonda sansürlenmesinden sonra bu neymis ki yasakladilar diye bir sürü kisi icip tiryakisi olmustur belki de. Vikipedi'yi falan kapatmak cag disi bir uygulama mesela..

Her şey üzerinde bir baskı sansür fazlası var. Bütün gazeteler nerdeyse Demirören'in elinde mesela, hepsi gidiyor aynı manşetlerle aynı haberlerle çıkıyor. Neyin yalakalığını yaptıkları da malum. Muhalif olan bu ortamda tutunamıyor. Televizyondan, gazetelerden soğudum yemin ediyorum. Film izlemek bile zulüm olmadık kelimeleri bipliyorlar. Her yerini kesiyorlar. Haberlere bakayım desen kuzey kore devlet televizyonundan farksız. Bütün Avrupa Amerika Türkiye'yi alaşağı etmek için sıraya girmiş. Kimse bizi çekemiyor.

Hepsini geçtim can sıkıcı şeylerin başında alım gücü ayrı bir konu. Hollanda'da yaşayan arkadaşım 1 hafta çalışarak en iyi akıllı telefonu alıyor, ben aynı telefonu almak için 3 ay çalışmalıyım. Niye? Para biriminin değeri tuvalet kağıdı kadar.

Benim teknik olarak bu konuya cevap vermem mümkün gözükmüyor.

Ha Almanya disinda baska bir Avrupa ülkesini kiskaniyor musun diye sorarsaniz, kismen evet kismen hayir. Mesela Almanlar istisnalar disinda cok soguk insanlar yav, biraz daha akdeniz ülkelerine benzer sekilde cana yakin olsalar daha hos olurdu. En büyük eksikliklerden birisi bu benim gözümde. Bir de bazen kurallara asiri derecede sadik kalmalarina gicik oluyorum.

Gecen dikkatimi cekti bir partiden eve dogru yürüyordum disarida sabah saat 4 mü 5 mi ne. Adamin biri bombos bir kavsakta kirmizi isikta bekliyordu, sokaklar bombos bir tane bile araba yok. Adam 2 dakika lambanin yesil olmasini bekledi.

Özgürlük ten sonra :

- İnsanlara saygılılar.

- Hayvanlara da saygılılar ve bağlılar. Otoban dan geçen bir kaplumbağa nın karşıdan karşıya geçmesini bekleyen yada arabadan inip kendisi yolun karşısına geçiriyor. Sonra yoluna devam ediyor. Böyle insanlar var.

Bizde otobanlarda kedi ve köpekleri ezen tipler var :mad::mad:

Bu ülkede yanlış giden çok şey var ama benim gözlemlerim :

- Kişilerin haklarına konuşmasına yorumlarına kişisel tercihlerine bile saygı yok bu ülkede.

- Yasakçı zihniyet.

- Aşırı dinci bakış açısı.

- İnsanlara bilim yolunu kapatmak.

- Kişisel özgürlük yok.

- Demokrasi yok.

Sansure zaten gerek kalmiyor cunku dizi yonetmeni/rejisi sosyal sorumluluk sahibi, cekimlerde sigaraya yer verilmiyor.

Avrupayla fark zaten hukumetlerle, yasalarla, alt yapiyla, ust yapiyla kapatilacak fark degil. Toplum/ozel sektor acisindan buyuk farklar sozkonusu.

Ey avrupaaaa.Neyini kıskanalım yahu zevki sefa içinde yaşıyoruz burada.Avrupada tanzim satışları bile yok.Tüm dünya bizi kıskanıyor.Hatta ben avrupada yaşasaydım ne yapıp edip buraya gelirdim.

Her şey üzerinde bir baskı sansür fazlası var. Bütün gazeteler nerdeyse Demirören'in elinde mesela, hepsi gidiyor aynı manşetlerle aynı haberlerle çıkıyor. Neyin yalakalığını yaptıkları da malum. Muhalif olan bu ortamda tutunamıyor. Televizyondan, gazetelerden soğudum yemin ediyorum. Film izlemek bile zulüm olmadık kelimeleri bipliyorlar. Her yerini kesiyorlar. Haberlere bakayım desen kuzey kore devlet televizyonundan farksız. Bütün Avrupa Amerika Türkiye'yi alaşağı etmek için sıraya girmiş. Kimse bizi çekemiyor.

Hepsini geçtim can sıkıcı şeylerin başında alım gücü ayrı bir konu. Hollanda'da yaşayan arkadaşım 1 hafta çalışarak en iyi akıllı telefonu alıyor, ben aynı telefonu almak için 3 ay çalışmalıyım. Niye? Para biriminin değeri tuvalet kağıdı kadar.
Hayat adil değil dostum.. Ne diyeyim ki? Yolunda gitmeyen o kadar çok şey var ki sırf karnı doyuyor diye iktidara oy atan milyonlarca insan var. Biz eskiyi biliyoruz falan diyenleri susturma butonu olsa hemen basardım mesela... Çok yazık ya koca memleket potansiyelinin ne kadar altında yönetiliyor..

HTC U11 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Benim teknik olarak bu konuya cevap vermem mümkün gözükmüyor.

Ha Almanya disinda baska bir Avrupa ülkesini kiskaniyor musun diye sorarsaniz, kismen evet kismen hayir. Mesela Almanlar istisnalar disinda cok soguk insanlar yav, biraz daha akdeniz ülkelerine benzer sekilde cana yakin olsalar daha hos olurdu. En büyük eksikliklerden birisi bu benim gözümde. Bir de bazen kurallara asiri derecede sadik kalmalarina gicik oluyorum.

Gecen dikkatimi cekti bir partiden eve dogru yürüyordum disarida sabah saat 4 mü 5 mi ne. Adamin biri bombos bir kavsakta kirmizi isikta bekliyordu, sokaklar bombos bir tane bile araba yok. Adam 2 dakika lambanin yesil olmasini bekledi.
@Keramettin TANRIVERDİ abi arabasıyla bunun arkasında olsaydı arabadan inip adama bir güzel söver sonra da döverdi

HTC U11 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben şahsen ortalama bir Avrupalının hayata birden fazla dille başlamasını ve benim yaşımdayken hemen hemen dünyayı gezebilmesini kıskanıyorum tabii daha klasik konu başlıkları vardır ama onlar tahmin edilebilir durumlar zaten.

Geri