GSCimbom
Avrupa'nın Neyini Kıskanıyorsunuz?
Murat Saylak

Avrupa'nın Neyini Kıskanıyorsunuz? Sayfa 2

Murat Saylak ·

Cevap
37
Okunma
1,9K
Sayfa
2/2
Genel olarak birinci dunya ulkeleri icin konusursak; insana saygi, dogaya saygi, adalet duygusu ve egitim. Bizim ulkemizde bu konularda film kopmus artik. Icindeki insanlarin cogu da farkina varmiyor, bazilari da varmak istemiyor, oyle yuvarlanip gidiyor herkes. Kiskanclik degil bu arada, farki farketmek diyelim. Yoksa dunya benim memleket.

Benim teknik olarak bu konuya cevap vermem mümkün gözükmüyor.

Ha Almanya disinda baska bir Avrupa ülkesini kiskaniyor musun diye sorarsaniz, kismen evet kismen hayir. Mesela Almanlar istisnalar disinda cok soguk insanlar yav, biraz daha akdeniz ülkelerine benzer sekilde cana yakin olsalar daha hos olurdu. En büyük eksikliklerden birisi bu benim gözümde. Bir de bazen kurallara asiri derecede sadik kalmalarina gicik oluyorum.

Gecen dikkatimi cekti bir partiden eve dogru yürüyordum disarida sabah saat 4 mü 5 mi ne. Adamin biri bombos bir kavsakta kirmizi isikta bekliyordu, sokaklar bombos bir tane bile araba yok. Adam 2 dakika lambanin yesil olmasini bekledi.
Bende beklerim

Krdsm baK

3. haVaALaNıMız WaR Tmmı krdsm
türiStLerR GeleCeK KoNakLayAcak Döviz GireceK krdesm
Nümberk'ten İstanbul OLaCak UçAkLarın GeLeceĞi YeR krdsm

sonraaa, nie herkeZ 2023 dio krdsm, BoR ÇıkaCaK LozaN biTior
MiLLi SavunMa SanaYi Krdsm, TanK UçaK fabRikası İHa SiHa Yabıoz Krdsm,
KuYruK WarLık KuyRuğu, deMek ki MaruL War Ki miLLeD kuyRuğa Girmiş, MaruL oLmasa NasıL KuyrUğa GiRsiN krdsm

İsRail gelişmeMizi İstemior krdsm 2023'e KadaR yıkıLmaZsak Bizİ KiMse tutaMz, AvRupa OndaN KıskaNıo bizi, War mı AvruPada böle HavalaNı
BmW MerCedes Hepsi TürküN KuduRuo AvrubA

İroni olduğunu bile bile okumaya çalıştım kör oluyordum.

Böyle nasıl yazıyorlar, hadi yazdılar okuyanlar nasıl okuyor valla helal olsun.

Avrupalının yaşam standartlarını kıskanıyorum.

Genel olarak birinci dunya ulkeleri icin konusursak; insana saygi, dogaya saygi, adalet duygusu ve egitim. Bizim ulkemizde bu konularda film kopmus artik. Icindeki insanlarin cogu da farkina varmiyor, bazilari da varmak istemiyor, oyle yuvarlanip gidiyor herkes. Kiskanclik degil bu arada, farki farketmek diyelim. Yoksa dunya benim memleket.

tr de 1. dünya ülkesdi rdaş
o tür tanımlama yerine muz cumhuriyeti tanımı daha doğru olur

Kesinlikle yasam standardi! Turkiye de yanindan gecip hayalini bile kuramadiginiz arabalara burada cok rahat sahip olabilirsiniz mesela! Benzinde ucuz hem!(euroyu tlye cevirip hesap yapmayin soverim) :D

Devletlerinin,yaşayışlarına yasalar dışında karışmaması,vatandaşların yaşam standartlarını düşürmek yerine yüksek tutmaya çalışmasını.Eğitim seviyelerinin yüksek olmasını.Hayat tarzlarını.İnsanların çağdaş ve herşeyi kendine hak olarak görmemelerini.Yapılan bi yanlışın cezasız kalmayacağını bilmelerini.İnsanların kendilerini özgür şekilde ifade edebilmelerini ve eleştiri haklarına sahip olmalarını.Daha yazılacak çok şey vardır da ilk akla gelenler bunlar.Alım gücünden falan girip vergi sisteminden de çıkabiliriz ki bu konu dönüp dolaşıp yaşam standardının ne kadar düşük olduğuna geliyo.Kısacası onların sahip olduğu ne varsa bizim onlara sahip olamamız kıskandırıyo beni açıkçası.

Alman insanları soğuk olması klişesine katılmıyorum.
Eski yaşlı jenerasyonları için geçerli bir durum olabilir bu daha çok sanki.

Ha sıcaklıkları bizimkileri ile kıyaslanamaz kesinlikle çünkü farklı kültürel tarzları mevcut.

Bizim Akdeniz insanımıza soğuk geliyor olabilirler belkide.

Adalet sistemi ve işlerine olan saygı ve disiplinlerini kıskanmak yerine biraz kendi ülke insanımıza ve hükümet sistemine aşılayarak ilerlersek aslında yeterli olacaktır.

Gerisi zamanla olur. İki nokta sadece Allah aşkına sadece iki ve biz bunu beceremiyoruz.

Coğrafi olarak Türkiye bin tane Almanya eder. ... İspanya, Fransa İtalya, Yunanistan ve Hırvatistanda da çok güzel yerler mevcut olduğunu belirtmek gerekir.