Avustralya Açık 2011 ( Clijsters - Djokovic )

Cevap: Avustralya Açık 2011

adszon.jpg

Clijsters'a, Melbourne'de ağrıyan dişini tedavi eden dişçi, Finale çıkarsan bana "seramonide teşekkür et" demiş :)

Clijsters'da teşekkür etti, komedi :)

Sunucu, Li Na kazanamadığı içinde, "gece kocan çok horladı galiba" gibisinden bir espri yaptı :)

Millet yerlere yattı :)

Li Na'nın eşi de psikopat gibi, zaten finalin stresi var bir de kadın, koca baskısı altında :)

Geçen verdiği demeçte, "bir puan kazanıyorum o arada box'ta eşime bakıyorum,

garip garip mimikler yapıyor, sevindi mi kızdı mı anlamıyorum" demişti :)

iyi Clijsters kazanmış sevindim :tiphat:

K.Clijsters çocukta yaparım kariyerde mottosunun en canlı örneklerinden olduğunu bir kez daha gösterdi :)

K.Clijsters çocukta yaparım kariyerde mottosunun en canlı örneklerinden olduğunu bir kez daha gösterdi :)

Kadının kazandığı para, muhtemelen kızının bile hayatına yetecektir.

Bu rahatlıkla bir çocuk yetiştirmek muhtemelen onu zorlamıyordur. Eminim kızının peşinde 20 tane bakıcı vardır.

Kadının takviminde maçları, her ay bi Avrupa'da bi Amerika'da bi Asya'da.

Evini bile zor görüyordur. Gerçekten çocuk yapmak bu mudur, bende dışardan yorumluyorum ama, tartışmaya açık...

Kadının kazandığı para, muhtemelen kızının bile hayatına yetecektir.

Bu rahatlıkla bir çocuk yetiştirmek muhtemelen onu zorlamıyordur. Eminim kızının peşinde 20 tane bakıcı vardır.

Kadının takviminde maçları, her ay bi Avrupa'da bi Amerika'da bi Asya'da.

Evini bile zor görüyordur. Gerçekten çocuk yapmak bu mudur, bende dışardan yorumluyorum ama, tartışmaya açık...

Tam aksine kızını (Jada) yetiştirmenin kendisini çok zorladığı için her turnuvaya katılmıyor tenis yılı takvimine göre puanı yüksek turnuvaları seçiyor (ailemle daha çok vakit geçirmek için şeklinde kendi açıklamalarıda var) + çocuğu ve eşi sürekli kendisiyle birlikte katılmaya karar verdiği turnuva yanında.Evlenmeden öncede dünya sıralamasında 2 numara dek çıkmıştı iyide paralar kazandı tenise geri dönmeyebilirdide,yani sorun ne kariyer ne çocuk ikisinide aynı anda başarıyla yürütebilmenin en canlı örneği.

Tam aksine kızını (Jada) yetiştirmenin kendisini çok zorladığı için her turnuvaya katılmıyor tenis yılı takvimine göre puanı yüksek turnuvaları seçiyor (ailemle daha çok vakit geçirmek için şeklinde kendi açıklamalarıda var) + çocuğu ve eşi sürekli kendisiyle birlikte katılmaya karar verdiği turnuva yanında.Evlenmeden öncede dünya sıralamasında 2 numara dek çıkmıştı iyide paralar kazandı tenise geri dönmeyebilirdide,yani sorun ne kariyer ne çocuk ikisinide aynı anda başarıyla yürütebilmenin en canlı örneği.

Kızı eğer anaokuluna gidiyorsa (ki düşünmüyorum) bu düzen ister. Sabah bırakma, akşam alma. Clijsters gibi devamlı bir düzeni olmayana uymaz. Mutlaka bakıcıları bırakıp alıyordur, özel şoförü, güvenliği. Evde bakılıyorsa da, yine Clijsters'a uymaz. Yemeği, ihtiyaçları... Ülke ülke yanında dolaştırıyorsa da, antremanları ve maçlarında yine mutlaka bakıcıları bulunuyordur. Sadece kocasının baktığını düşünmüyorum. Ki bu kadın ne kadar takvimi az da olsa, anlaşılıyor ki hala GrandSlam kazanacak kadar sıkı antreman yapıyor. Ne kadar yetenekli olsan da, ben kızıma bakayım, arasıra da antreman yaparak turnuva kazanırıma inanmıyorum. Ki dünkü Li Na'ya karşı sıkı antreman yapmadıysan kazanamazdın.

Sözün özü, kızına mutlaka zaman ayırıyordur fakat bu sadece "zaman ayırma" olduğunu düşünüyorum.

Erkekler finali çok çekişmeli başladı.

Eurosport'ta canlı yayınlanıyor.

atpd643.jpg

atpmc10.jpg

Ivanovic, yine Djokovic'in box'ında...

Çocukluktan beri arkadaşıymış. Desenize çocukluk aşkı diye... :)

Adidas'ın Djokovic için hazırladığı özel ayakkabı...

Sırp bayrağı dizaynlı...

f_djokovicshoes_29_01.jpg

Yine yetişemedim maçın başına :o

Setlerde durum 4-4

Djokovic servisi kırdı ve ilk seti 6-4 kazandı.

Djokovic 2.setin başında da hemen servis kırdı 2-0

Geri
Üst Alt