Ayaküstü Lezzetler

basliga yeni denk geldim sevgili furkan ,,kusuruma bakma bu durum biraz gec oldu . velhasil , iyi olmus acilmis olmasi .

bu bahse gecen ^kanalin en son ; trabzon-giresun yolustu lezzetleri *vidyosuna denk geldim .
o bolgelere yeniden ugramak sart oldu . (y)🚗

saygi ve selamlar .

basliga yeni denk geldim sevgili furkan ,,kusuruma bakma bu durum biraz gec oldu . velhasil , iyi olmus acilmis olmasi .

bu bahse gecen ^kanalin en son ; trabzon-giresun yolustu lezzetleri *vidyosuna denk geldim .
o bolgelere yeniden ugramak sart oldu . (y)🚗

saygi ve selamlar .

Naçizane burada asıl gidilecek yer Trabzon'un otesidir cayelinde lale lokantası hepsini ezer geçer.. Giresun'da sütlü kadayıf gerçekten farklı ve başarılı bir lezzet pide konusunda aşırı yağlı sevenler bayılır ama bence baya baya abartılıyor kalın bir hamur üzerinde ölümüne tereyağ çok makul gelmiyor bana..

Naçizane burada asıl gidilecek yer Trabzon'un otesidir *cayelinde *lale *lokantası hepsini ezer geçer..
oncelikle - kiymetli geri donusun icin tesekkur ederim sevgili husnu .

ilginctir , yillar once (2000lerin baslari) ,karadaniz bolgesi ozelinde ,anca bati karadeniz den baslayip son durak trabzon'u gorup ,otesine gitmemistik .

*. tavsiyeyi cebe koyduk tesekkurler .✔️

Giresun'da *sütlü *kadayıf gerçekten farklı ve başarılı bir lezzet pide konusunda aşırı yağlı sevenler bayılır ama bence baya baya abartılıyor kalın bir hamur üzerinde ölümüne tereyağ çok makul gelmiyor bana..
*. bunu vidyo altindaki yorumlarda bolca belirtenler olmus. dikkatimden kacmadi.not da etmistim listeye.

pide de tereyag konusu ; ben tercihen tereyag'inin buzdolabin dan yeni cikmis_minik kagit icerisinde ayri olarak gelmesini isterim genelde .

pide konusunda ; karadeniz pidecilerine istanbul ozelinde cokca gitmisligim oldu gecmisten bugune...
yine yillar oncesinden en cok ovulen yerler ; fatih itfaiye bolgesi surlarin hizasinda karadeniz pidecisi diye bir mekan vardi, gzt kose yazilarina da konu olmustu. yillar oldu gitmeyeli .

digeri de yine ^tarihi yarim ada civarinda idi .

saygi ve selamlar .

oncelikle - kiymetli geri donusun icin tesekkur ederim sevgili husnu .

ilginctir , yillar once (2000lerin baslari) ,karadaniz bolgesi ozelinde ,anca bati karadeniz den baslayip son durak trabzon'u gorup ,otesine gitmemistik .

*. tavsiyeyi cebe koyduk tesekkurler .✔️

*. bunu vidyo altindaki yorumlarda bolca belirtenler olmus. dikkatimden kacmadi.not da etmistim listeye.

pide de tereyag konusu ; ben tercihen tereyag'inin buzdolabin dan yeni cikmis_minik kagit icerisinde ayri olarak gelmesini isterim genelde .

pide konusunda ; karadeniz pidecilerine istanbul ozelinde cokca gitmisligim oldu gecmisten bugune...
yine yillar oncesinden en cok ovulen yerler ; fatih itfaiye bolgesi surlarin hizasinda karadeniz pidecisi diye bir mekan vardi, gzt kose yazilarina da konu olmustu. yillar oldu gitmeyeli .

digeri de yine ^tarihi yarim ada civarinda idi .

saygi ve selamlar .

Abi gastronomi açısından Karadeniz maalesef vasat bir yer doğma büyüme Ordulu olarak yazıyorum bunu .. Pide gerçekten diğer bölgelere göre farklı misal iç Anadolu ve ege'de kıyma çiğden konur etli ekmekteki gibi bizde soğan ve kiyma kavrulur o şekilde yapılır ve hamur bariz kalın olur ..Bafra pidesi bir tık daha ince ve bol tereyağlı , Trabzon Giresun tarafında da aslında Yağli diye geçer orjinali peynir tereyağ ve yumurta ile ama dediğim gibi bana pek hitap etmiyor ..Orduda nispeten daha dengeli yapılıyor pideler ..
Bunun dışında Cayelinde lale - Rize merkez liman lokantalari kavurma-k.fasulye ve sütlaç konusunda baya iyidir ..O Trabzon'da bahsettikleri pilavcı da fena değil ama ben Laleyi bu bölgede tek geçerim..
Giresun'da ise haşlama kültürü biraz daha yaygındır ve başarılıdır onun dışında yukarıda bahsettiğim sütlü kadayiflari efsanedir..
Akçaabat köftesi bence tam bir balon bildiğin iyi bir kasap köfteden pek farkı yok balık konusunda da Trabzon'da çok gereksiz pahalı yerler var o fiyatları hak etmiyor..

XXL Zurna tavuk durum icinde 300 gram tavuk ve sarimsakli mayonez

Yaninda patatds ve sogan halkasi gomermisin

@Uğur İz

en son nezaman dankek yedin

Geri
Üst Alt