Sana yuzde yuz istirak ediyorum . Zaten en azili savunuculari sinan engin "rol yapiyor olabilir , abartmis olabilir .." , ahmet cakar "bu iste bit yenigi var.." tarzi soylemlerde bulundular
Olayda senol "ee bu kadar da olmaz" gibisinden kendi urettigi gerekceyle iceri girince oyuncular da girdi , bahane bulamayacaklari icin bu yola girdiler
Hepsinde hemfikirim , ayrica kisisel olarak da tekrarlansin , hatta seyircili olsun hatta 1 inci dakikadan baslasin isterim oportunist bir bakis acisi ile
Fakat burada iki kriter var futbol disiplin talimatnamesinde . Bir kac kez tekrarlanan madde atimi var mi ? Var , ve bu yuzden mac 3 kez durduruldu , birincisinde beklendi , ikincisinde saha komiseri cagrildi , ucuncusunde ise artik son dendi ve takim kaptanlari cagrilarak bildirildi
Burada iceri giren de hakemdi senolun tiyatrosunda , eger bjk liler girmesine ragmen hakem girmese idi , bu kez de sunu diyecektim , fb olaylardan dolayi disiplin cezasi alir fakat iceri giren bjk dir ve hukmen yenilmesi gerekir
Tatil edilen macin ve hakem raporunda buna sebep olarak guvenlik problemleri olan bir macin devam ettirilmesi butun uluslar arasi futbol normlarina aykiridir , eger boyle bir karar alirlarsa (1% dahi olasilik vermiyorum) , karar gerekcesine ne yazacaklar ?
Hakemlerin kararlari masada degistirilemez . Hakem iceri girmeyi gerekli gormustur . Bu hatalidir veya degildir . Ama raporunda maci oynatamam yazmis ise , ya bjk sahadan cekildi diyedir ya da yeterli guvenlik olmadigina kanaat getirdigi icindir
Bu sebeplerden biriyle alakali alinacak karar da taraflardan birinin hukmen yenilgisi olmak zorundadir
Simdi onlar zaten uefa ile yazismaya baslamislardir , ve alacaklari cevap cok net olacagi icin turk stili bir "biraz ondan biraz bundan" karari almalari imkansizdir