AYM'den Aziz Yıldırım'a Ret

Melih Akan

Berlin Panteri
AYM'den Aziz Yıldırım'a ret

Anayasa Mahkemesi, Aziz Yıldırım'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu, "konu bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.

Anayasa Mahkemesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine yönelik bireysel başvurusunu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü'nün kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuruyu "konu bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.

Kararda, Anayasa'ya göre, HSYK kararlarına karşı yargı merciine başvurulamayacağına işaret edilerek, bu nedenle başvuru konusu işlemin, Anayasa'nın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemlerden olduğundan bireysel başvuruya konu olamayacağı vurgulandı.

Aziz Yıldırım, Şike soruşturması sonucunda hakkında iki farklı iddianame hazırlandığı, ortada iki farklı iddianame olması nedeniyle hangisinin yargılamaya esas alınacağını bilemediği gerekçesiyle iddianameleri hazırlayan Cumhuriyet Savcısı hakkında HSYK'ya şikayette bulunmuştu.

Şikayetinin işleme konulmaması üzerine Yıldırım, HSYK işlemlerini yargı denetimi dışında bırakan düzenlemenin iptalini ve ilgili savcı hakkında soruşturma açılmasına karar verilmesini talep etmişti.

Şike davasında Aziz Yıldırım'ın cezası Yargıtay tarafından onanmış, ancak Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasının ardından davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım için "yeniden yargılama" ve " infazın durdurulması" kararı vermişti.

NTV

Başvurunun haklı veya haksız olduğu konusunda bişey denmemiş ki, bu konu bizim yetkimizi aşıyor denmiş. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa?

Upps, yine mi duvara tosladılar? :D

Başvurunun haklı veya haksız olduğu konusunda bişey denmemiş ki, bu konu bizim yetkimizi aşıyor denmiş. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa?

Ben de öyle anladım . Azize ota boka başvuru yapıyor . Yakında mor çatıya da başvurur kabul ettiklerinde de bak mor çatı kabul etti siz de oradan bir kabul edin der :)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Şike soruşturmasını yürüten savcı aleyhindeki şikayetinin işleme konulmamasından dolayı adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı bireysel başvurusunu Anayasa Mahkemesi reddetti.

yalnız anladığım kadarıyla adil yargılama için daha karar vermemiş.bu karar başvurunun savcı ile ilgili kısmı içinmiş

Aynen konu yeniden yargılama değil, savcıyı şikayet etmiş bu karar onla ilgili..

Daktilo

Aziz'in başka bir başvurusu var mıydı Anayasa Mahkemesi'ne acaba? Tek başvurusu buysa güzel bir haber.

Bu arada tek bir savcının mütalaası ile yeniden yargılama yolu açılmış olsa da bu durum henüz kesin değil, ilgili mahkeme yeniden yargılamaya henüz kesin olarak karar vermedi. Bana kalırsa Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Tayyip fenerlilerden oy koparmak için zaman kazanmaya çalışıyor. Yeniden yargılanma olmayıp seçimler bitince içeri girme ihtimali var Aziz'in hala.

Bu mallar Hukuk düzenin içine ettiler.

Mahkemeler aldıkları talimatlar ile yasaları nasıl bağdaştırırım diye harıl harıl yasaların içine ediyor.

Heyecana gerek yok... Adam ilk Aym kararında alacağını aldı. Bununla ilgili bir kaç tane daha bireysel başvuru var. Yani Aym'nin verdiği ilk karar yeniden yargılama olduğu için arkadan gelen diğer davaların hiç bir önemi kalmadı.

Ülkedeki tüm hukuk sistemi Ergenekon ve Fener için ayaklar altına alındı.

İşte böyle 1 şey fb büyüklüğü.

Geri
Üst Alt