Aysal'ın Transfer Başarı Oranı

Buyrun 14 transfer yapmisiz 2013-14 sezonunda!! Sadece Melo dan faydalandik simdiye kadar (onuda biliyorduk ama burda wellington cular midir nedir onlar vardi)

14 te 1 = %7.15 basari orani

Tamam her transfer risktir ama %7 nedir arkadas!!??

Hadi Bruma ve Veysel den fayda görcek gibiyiz bu yil da geri kalani ne olacak??

Buda 2012-13 sezonu transferlerimiz

Sneijder Burak Melo Drogba faydali olanlar

Amrabat Hamit Dany Umut Cris Furkan faydasini görmedigimiz adamlar.

10 da 4 basari göstermis yönetim = % 40 basari orani

basarili sayilmasa da en azindan 2013-14 fiyaskosu yaninda iyi

Bunlar ise Aysal yönetiminin ilk transfer sezonu

Muslera Eboue Ujfalusi Melo Baytar Necati Selcuk Elmander faydasini gördügümüz transferler

Sercan Riera Yigit Ceyhun faydasiz adamlar

12 de 8 basarili = %66.6 basari orani

%66 iyi bir oran ve bunun kaymagini iki yil sampiyon olarak yedik, iki yil sampiyonlar liginde gruplardan ciktik.

Ilk yil %66

Ikinci yil %40

Ücuncü yil %7

Git gide yanlis hamleler cogalmis...

Aysal'ın transfer stratejileri batırdı bizi, çok oyuncu olsun ama hepsi ucuz olsun mantığıyla hiçbir yere varamayız. Her transfer döneminde 2 mevkiye düzgün adamlar almış olsaydık şu an gayet iyi kadromuz olurdu.

2 sene sonra -%50 olacak

takımın yarısını satıp oyuncu almıcaz falan

Bruma başarılı transfer değil mi?

3 sezonda 2 lig şampiyonluğu, 2 süper kupa, 1 Türkiye kupası, CL çeyrek finali, CL'den gruptan çıkma vsvs.... Yaptığı yenilikler, globalleşme çabaları vsvs...

Genel anlamda bakarsak başarılı.

Ama en önemli eksisi ise bazılarının sözlerine çok önem veriyor ve onların sözleriyle hareket edip yanlış karar verebiliyor.

takimi bozan Burak. burak gitse bile takimin gücü yüzde 30% artar. En azindan Selcuk sacma dolan toplari burak a ila vermek icin ugrasmaz. Burak da zaten 40 kere top kontrol edemedi

Aysal'ın hiç bir suçu yok ; ona hayroviçleri ontiveroları önerenlerde suç .. takımın eksiklerini görüp saçma sapan transfer yaptıranlarda.. ve adım gibi biliyorum mutlaka komisyon olayları dönüyordur menejerlerle aralarında ... aysal para harcamaktan kaçınmadı hiç ; takımın yararına oldugunu düşündüğü işler husunda.. bruma dediler şak çıkardı 10 milyonu mesela..

yöneticilerinde var bir sorun.. ee ne demişler klavuzu karga olanın...

Geçen seneki bonservislerin toplamı 40 milyon euro ediyor neredeyse. Satmaya kalksak 10 milyon euro alırsak öp de başına koy. İlk iki seneki transferler fena değil. Geçen sene tam facia. Bu sene transfer yapamamamızın en büyük sebebi de geçen sene paraların çöpe atılmasıdır.

Telles ve Chedjou transferlerinin verimsiz olması oyunculara bağlanabilir de Salih ve Hajroviç'e verilen parayı kimse açıklayamaz. Keza Koray ve Ontiveiro her biri için 2 şer milyon dolar vermişiz, hiçbiri meydanda yok şu an.

3 sezonda 2 lig şampiyonluğu, 2 süper kupa, 1 Türkiye kupası, CL çeyrek finali, CL'den gruptan çıkma vsvs.... Yaptığı yenilikler, globalleşme çabaları vsvs...

Genel anlamda bakarsak başarılı.

Ama en önemli eksisi ise bazılarının sözlerine çok önem veriyor ve onların sözleriyle hareket edip yanlış karar verebiliyor.

İlk zamanlarında başarılıydı zaten ama geçen sezon ortası itibariyle tam bir fiyasko malesef. Geçen seneki Avrupadaki şansımız bu sene olmayabilir ayrıca.

Aysal'ın transfer stratejileri batırdı bizi, çok oyuncu olsun ama hepsi ucuz olsun mantığıyla hiçbir yere varamayız. Her transfer döneminde 2 mevkiye düzgün adamlar almış olsaydık şu an gayet iyi kadromuz olurdu.

bunu yapacak yönetim var mı ki? ilk yılından itibaren her sene 2 süper transfer ile dediğin olurdu .Bunun içinde TD ile uzun yıllar çalışmak gerekiyor.Yeni gelen TD diğerinin aldığı oyuncuları beğenmiyor,kökten değişim yapmaya çalışılıyor.Bu da maddi ve manevi zarara yol açıyor

Daha 3-4 yıl önceki çöplerden kurtulabilmiş değiliz,Bunda yönetim suçu olduğu kadar,Tdlerin de suçu var.

Mancini gidecekti de devre arası 20 milyon euroluk transfer neden yapıldı veya yaptırıldı.Sezon sonu beklense dünyanın sonu muydu.O 20 milyon ile bu yaz 2 tane çok iyi transfer yapılabilirdi.

Belki takım olarak gençleştik yapılan transferler ile ama oynatamadığımız için fayda göremiyoruz.Örneğin: Bruma

Eğer Bruma yı oynatmak istiyorsak .Ched veya Alexin yerine yerli oyuncu alınabilirdi.Ched dünkü maçta Musleradan sonra tek oynayandı.Benim önerim Brumayı kazanmak istiyorsak çift ciğerli T.Çamdal mutlaka alınmalıydı.

Uefanın FFP kriterinin uygulanacağı bilinmiyor muydu ? Bizi yıkan olay bu sene 65 milyon Euro kar etmemiz gerektiği,yoksa avrupa hayal olacak

bunu yapacak yönetim var mı ki? ilk yılından itibaren her sene 2 süper transfer ile dediğin olurdu .Bunun içinde TD ile uzun yıllar çalışmak gerekiyor.Yeni gelen TD diğerinin aldığı oyuncuları beğenmiyor,kökten değişim yapmaya çalışılıyor.Bu da maddi ve manevi zarara yol açıyor

Daha 3-4 yıl önceki çöplerden kurtulabilmiş değiliz,Bunda yönetim suçu olduğu kadar,Tdlerin de suçu var.

Mancini gidecekti de devre arası 20 milyon euroluk transfer neden yapıldı veya yaptırıldı.Sezon sonu beklense dünyanın sonu muydu.O 20 milyon ile bu yaz 2 tane çok iyi transfer yapılabilirdi.

Belki takım olarak gençleştik yapılan transferler ile ama oynatamadığımız için fayda göremiyoruz.Örneğin: Bruma

Eğer Bruma yı oynatmak istiyorsak .Ched veya Alexin yerine yerli oyuncu alınabilirdi.Ched dünkü maçta Musleradan sonra tek oynayandı.Benim önerim Brumayı kazanmak istiyorsak çift ciğerli T.Çamdal mutlaka alınmalıydı.

Uefanın FFP kriterinin uygulanacağı bilinmiyor muydu ? Bizi yıkan olay bu sene 65 milyon Euro kar etmemiz gerektiği,yoksa avrupa hayal olacak

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum, daha takımı çalıştıracak teknik direktör için mantıklı karar alamayan yönetin, o kadar oyuncu transferi için nasıl doğru kararlar alsın.

Aysal ilk göreve geldiğinde futboldan anlamam ama futboldan anlayandan anlarım demişti,zamanla çevresindeki futboldan anlayanları ''kurumsallaşma'' bahanesiyle uzaklaştırınca transferlerde başarısızlık ve devamında da takımın başarı ivmesi düşmeye başladı,malesef bu sezonda başarıda dip noktası görülecek gibi

kazandığı 2 şampiyonluğun ki onuda terim kazandı söylim onunda bir faydasını göremeyecek gözümde aysal efendi..

Yönetimin futbol bilgisi yerlerde. Bunların yanlarında falanda futboldan anlayan kimse yok.

Yerli olarak süper ligden topcu alıyorlar. Yabancı olarakta menejerlerin kastıkları adamları alıyorlar.

Bu 36 transferin hicbirinin detaylı izlenerek, raporlar sonucu alındıgını düsünmüyorum.

Geri
Üst Alt