Aziz Yıldırım: "2011'de teşvik ve şike suç değildi"

Göktuğ Demirbağ

10 Numara!
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Aziz Yıldırım, ölene kadar suçsuz olduklarını söyleyeceklerinin altını çizdi. Yıldırım, o tarihte Türkiye'de şike ve teşvik priminin suç olmadığını da söyledi.

Yargıtay'ın seçimlerden sonra başsavcı önünde bekleyen kararı uygulamaya koyduğunu belirten Yıldırım "Karar İstanbul Savcılığı'na gönderildi. Kanunda yapılan değişiklikler konusunda hangi mahkemenin bakacağı kesinleşmediği için bu Ankara'ya soruldu. Biz infazın durdurulması ve yeniden adil yargılanmanın yapılmasını istedik. Ankara'dan cevap bekliyoruz.

İkinci bir davamız da Anayasa mahkemesinde devam ediyor. Anayasa mahkemesinin kısa süre içinde bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.

3 Temmuz'dan bu yana tüm söylediklerinin gerçekleştiğini iddia eden Yıldırım "Bu bir siyasi davadır, şike davası değildir. Çünkü kanunu bile bizim tapelerimize göre ayarlanmıştır. Aynı hadieseleri 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye yaşamıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı yönünde kanunlar çıkarılmıştır. Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK hepsi özel yetkili mahkemelerde yargılanananlar aynı tapelerle suçlanmışlardır. Yargıtay maalesef bunları delil kabul etmiş ve benim suçlu olduğumuza dair karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Ölene kadar suçsuz olduklarını söyleyeceklerinin altını çizen Yıldırım sözlerini "Bunu tarih yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Yapsak bunu açıkça söylerim. Yaptıysam da Fenerbahçe'ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi" ifadeleriyle tamamladı. (3puan.com)

galiba şike yaptıklarını bu kadar açık ilk kez söylediler :)

Sanırım orda yaptıysam demiyor.Biz herşeyi fenerbahçe için yaptık diyor.

"Yaptıysam da Fenerbahçe için yapmışımdır ." hmm

"Ölene kadar suçsuz olduklarını söyleyeceklerinin altını çizen Yıldırım sözlerini "Bunu tarih yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Yapsak bunu açıkça söylerim. Yaptıysam da Fenerbahçe'ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi"

qp20q.jpg

Yaptıysam da Fenerbahçe'ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte şike ve teşvik Türkiye'de suç değildi

o tarihte şike ve teşvik suç değildi ve öncesinde yaptıysamda fenerbahçeye hizmet için yapmışımdır sözü açıkça ortaya koyuyor bence

3 yıl sonunda üzüntümüz yok. 1. gün ne dediysek, insanlar doğru olduğunu görüyor. Bu bir şike davası değil, siyasi davadır dedik. Kanuna göre düşünce bile suçtu. Kanuna göre deliller, tapeler vardı. Suç yarattılar. Aynı hadiseleri 17-25 aralıkta yaşanmıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde karar çıkmıştır. Kişiler, şahıslar, yalnızca Fenerbahçe için değil, Ergenekon, Oda TV,KCK, Casusluk Davası, Cübbeli davası, hepsi, insanlar o tapelerle suçlandı. 17-25 Aralık'tan itibaren Yargıtay kararlarına göretapeler delil kabul edilmiyor. 25 Aralık'tan sonra çıkan kararı Yargıtay tanımayarak, tapeleri delil kabul etmiştir. İleride tarih bunların ne olduğunu, ne olmadığını yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Şike yapsaydık açıkça söylerdik. Biz ne yaptıysak Fenerbahçe için yaptık. CAS Davası'nda da Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik diye geçmiştir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik suçu yok. Çünkü, polis fezlekelerinde suç diye geçiyor. CAS sonuçları açıklandığında, Fenerbahçe yönetim kurulu gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır, gideceğiz demiyorum ama ümidimiz vardır. metin bu,burda da öyle bişey geçmiyor.Şu pisliği savunmak değil amacım doğru şeyler üzerinden gidelim.

3 yıl sonunda üzüntümüz yok. 1. gün ne dediysek, insanlar doğru olduğunu görüyor. Bu bir şike davası değil, siyasi davadır dedik. Kanuna göre düşünce bile suçtu. Kanuna göre deliller, tapeler vardı. Suç yarattılar. Aynı hadiseleri 17-25 aralıkta yaşanmıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde karar çıkmıştır. Kişiler, şahıslar, yalnızca Fenerbahçe için değil, Ergenekon, Oda TV,KCK, Casusluk Davası, Cübbeli davası, hepsi, insanlar o tapelerle suçlandı. 17-25 Aralık'tan itibaren Yargıtay kararlarına göretapeler delil kabul edilmiyor. 25 Aralık'tan sonra çıkan kararı Yargıtay tanımayarak, tapeleri delil kabul etmiştir. İleride tarih bunların ne olduğunu, ne olmadığını yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Şike yapsaydık açıkça söylerdik. Biz ne yaptıysak Fenerbahçe için yaptık. CAS Davası'nda da Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik diye geçmiştir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik suçu yok. Çünkü, polis fezlekelerinde suç diye geçiyor. CAS sonuçları açıklandığında, Fenerbahçe yönetim kurulu gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır, gideceğiz demiyorum ama ümidimiz vardır. metin bu,burda da öyle bişey geçmiyor.Şu pisliği savunmak değil amacım doğru şeyler üzerinden gidelim.

aynı anlama geliyor zaten [media]https://www.youtube.com/watch?v=D2siZo1bbvM[/media] orda dememişse burda demiş

Baban keşke o gün nöbetçi eczaneye gitseydi.

kul hakki yiyenin, bunu inkar edenin ve bunlara canak tutan herkesin allah belasini verir insallah...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=SOR6ShDTPxA[/media]

Aziz Yildirim´in

- cark kurnazligini

- sinsiligini

- yanar dönerligini

- seytanligini

- tam yakalandi derken, her defasinda bir kacis yol bulusunu

En güzel özetleyen, Giancarlo Bigazzi tarafindan kompone edilen "Aziz il Turco" melodisidir... Ama artik yolun sonuna geldin "20 Milyonun temsilcisi büyük Baskan" taltisi ile, tuzlusu ile yolun sonuna geldin.

Ulan hiyar agasi, zaten demedin mi coktan ben sike yaptim diye?? Ben söyle bir cümle hatirliyorum.

"Sike yaptiysamda, Fenerbahce icin yaptim."

burası anlatıyo ama fbliler kuş beyinli olduğu için tertemiziz diye tt yapar ancak twitterda

Yapmamış işte adam neden adamı eleştiriyosun yapmadım diyosa yapmamıştır :)

Adam resmen itiraf etmiş :D

Geri
Üst Alt