Aziz Yıldırım: "Operasyonun arkasında cemaat var"

Ercüment Yılmaz

Parçalı Üye
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fransa'nın Cannes şehrinde The Wall Street Journal'ın sorularını yanıtladı. Yargıtay tarafından hakkında şike, teşvik primi vermek ve örgüt kurmak suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan Yıldırım, kendisine ve Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğunu iddia etti.

Yıldırım, Ergenekon, Balyoz davalarında olduğu gibi Şike davasının da aynı kumpasın bir sonucu olduğunu söyledi. Yeniden yargılanma gibi bir ümidinin olmadığını söyleyen Yıldırım, yargı kararına saygı duymadığını sözlerine ekledi.

Yıldırım'ın WSJ Türkiye'ye verdiği röportajdan satırbaşları:

- Şike Davası iktidarı ele geçirme amaçlı bir yargının eseridir

- Başbakan "Paralel Devlet var" dedi, bütün operasyonları Gülen Cemaati yaptı

- AKP Cemaat ile birlikte iktidara yürüdü

- Beni Ergenekon'dan içeri alamadılar, Şike Davasını uydurdular

- Şike Davası delilleri sahte, tutarsız

- Fenerbahçe Atatürkçü bir takım, taraftara müdahale olmaz

- Sandıkla geldim, sandıkla gitmiyorum, bu demokrasi ayıbıdır

- Yeniden adil yargılama olursa memnuniyetle karşılaşırız

- Yargının kararlarına saygı duymuyorum

- Vicdanen rahatım, hapis yatmaya gidiyorum

-Bu politik, siyasi kararın alınmasının neticesi, 2011 yılında bazı dış güçlerin Türkiye'de yapmış oldukları operasyonların devamıdır. Bu operasyon Turkiye'de Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Cübbeli Ahmet, casusluk dosyalarınıyöneten bu özel yetkili mahkemeler Turkiye'de bütün yüksek tepeleri düz hale geitrmek, ve Tükriye'de bütün her seyi kendi ellerine alabilen bir iktidarı yaratmak için yapılmış bir muhakame sistemidir."

-Bunların hepsini Gulen cemaati mi yapti?

Evet, son 11 yıllık süreç icerisinde Türkiye Cumhuriyeti AK Parti'si cemaatle iciçee Turkiye'de iktidiara yurudu."

"Sayın Başbakan 17 Aralık'taki beyanında paralel devlet var, ve cemaat bu paralel devleti yürütüyor dedi, ve bu savcılar, hakimleri, polisleri, hepsini görevden aldılar bunlar cemaatçi diye. O zaman bütün bu operasyonaları, bizim operasyon dahil olmak, üzere cemaat yapmıştır."

"Önemli olan benim vicdnalarda aklanmamdır, kurulmus istiklal mahkemelerine benzeyen bu yargının kararlarına saygı duymuyorum. Onun için de vicdanen rahatım, ve hapis yatmaya geliyorum. Kactı diyenler özür dilemeliler, bir zaman icerisinde Fenerbahçe'nin haklılığı yine ortaya cıkacaktır."

(Detaylar geliyor)

NOT: Aziz Yıldırım'ın Gülen Hareketi'ne ilişkin iddiaları Hareket'in sözcülerine iletilmiş, henüz konu hakkında bir yanıt alınamamıştı)(kaynak:Aziz Yıldırım: Ergenekon'dan içeri alamadılar, Şike Davasını uydurdular - WSJ Türkiye )

Yahu ikiz kardeş gibiler hükümetle. Her beyanları aynı.. Sonra diyorlar ki "Devlet Galatasaray'ı kolluyor"...

Cemaatin oldugunu biliyoruz zaten.

Ama bu şike yapılmadı demek değildir.

Şike yapıldı.

Ama bu açılan davalar tamamen aziz yıldırım ile cematin ters düşmesi sonucu olan davalar.

Eğer cemaat ile aziz yıldırımın arası iyi olsaydı bu dava olmayacaktı ve şike denilen şeyi belkide bilmeyecektik.

Peki bunları 3 Temmuzda niye söylemedin de şimdi RTE-FG anlaşmazlığı ve RTE nin seçim kaygısı ile sizi destekleyen konuşmasından sonra söylüyorsun.

Hem Basbakan´a salliyor bir yandan da yaliyor..Bu nasil bir tutarsizlik arkadas..

Başlı başına çelişkilerle dolu, feci derece de saçma sapan bir açıklama. Ne dediğini kendi de bilmiyor.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=uI56cMQqa4A[/media]

:2aloh1:

Azizin bu da yemezse bir sonraki demeci; " Uzaylılar varya işte onlar dünyayı ele geçirmek için 3 Temmuzu yaptılar."

Ulan sen nasil bir adamsin be Aziz Yildirim.

tarlalar yeşillendi mi, buğday başak saldı mı başgannn

şimdi rte cemaat'e düşman oldu diye salliyor. Kendiside biliyor operasyonun rte tarafindan emredildigini.

Yusuf yusuff yusuffff yusufffff yusuffffff

Geri
Üst Alt