Baba I Show Tv

Yeni izleme firsatim oldum, cok ilginc bir bölüm olmus, sanki ilk sezonla hic alakasi yok mus gibi bir havasi bir kurgusu var. Cok da hosuma gitti. Gec oldugu icin bu bölüm icin uzun uzun bir yorumum olmiyacak.

Hosuma giden taraflari cidden daha ilginc ve ilgi cekici bir senaryo olusmus, civik hareketler görmedik, konak olaylari tamamen bitince simarik insanlar ve sonra görmüs insanlar da görmedik. Dünya sultan süleymana bile kalmadi misali, önce mütavazi kendi halinde ve genelde mutlu dolu bir aile den , sonra dan görmüs havali simarik bir aileye dogru giderkene o eskiden mütavazi yasayan aileyi mumla ariyacak duruma düsmüsler.

Resmen acinacak duruma gelmis bir saruhanli ailesi vardi, ney nasil olmus göremedik belki flashbacklerle izletirler bize, servetin polislerden kacarkene levent ülgenin toplantisina gelmesi ile ailenin kaderi degimis oldu. Aradan dört ay gecmis, servet ailesinin karsisina nasil gecti onlari levent ülgenin verdi is evi nasil ikna etti cok merak ediyorum, insallah bunu bize izletirler. Etmezlerse biraz hayal kirikligi olur.

Cem uslu karakterini yani Ceyhun ne alaka da saruhanli ailesnin yaninda yasiyor onu cikaramadim, tam dikkatli dinleyemedim ama hala sözde o konak da mi calisiyormus? Sanki konaka gizlece girdim ersak mi caldim gibi birsey demisti, o konakta simdi kim kaliyor? Insallah bize bir iki bölüm sonra kisa da olsa bu dört ay icinde neler olmus gösteririler.

Levent Ülgen karakteri simdilik tam anliyamadim, Zengin ve güclü biri ama maksati ne de milleti etrafina topluyor sanki ufak bir tarikat kurmus gibi. Gercek yüzünü bölümün son sahnesinde gösterdi, babani bul ondan sonra defol git , benim cöplükte horozlanma demeye getirdi.

Tek sacma buldugum konu ise Levent Ülgenin gelini olan Buse Meral konusuydu, nasil oluyorda kimsenin bilmedigi bir gece hayati yasiyabiliyor ? Hatta disarda konakliyabliyor? Levent Ülgen gibi bir karakter bunu nasil görmemis duymamis simdiye kadar onu anlamadim.

Yeni oyuncular dan sirf Ali ile gicik oldum tahsin karkateri ile, hic sevmedim bu tipi. Haluk Bilginerin de anladigim kadar kaza yüzünden iyice hafizasini kaybetti ve bundan dolayi ilerde bu geri gelecektir diye düsnüyorum. Cünkü fragmanlari izlerkene heralde Alzheimer yüzünden hic birsey hatirlamiyor artik diye düsünmüstüm ama ozamanda Haluk bilginerin kurgusu ne olabilirdi derkene büyük ihtimal dedigim gibi hafizasi kaza yüzünden gitti icin belirli bir zaman sonra geri dönecektir.

Genel anlamda eski oyuncu kadrodan baya gidenler olunca dizi daha dolu dolu olmus. Bir abilerine üzüldüm diziden ciktigi icin, misal o kenar mahallede cok iyi rol oyniyabilirdi. Ben acikca begendim yeni kurguyu ama genel izleyici ne yapar bilmiyorum reytingler de simdi cok daha iyi gelmemis insallah izleyicinin ilgisini geri cekmeye baslar, yoksa diziye yazik olur.

Bölümün sonu çok saçmaydı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yeni sezon itibariyle dizi bitmiş. Haluk Bilginer üstadın zaten bitik olan rolünü iyice öldürmüşler. Tolga Sarıtaş'ın oynadığı karakter de ilk sezondakinden farklı. Olmamış. Gidişata bakılırsa 3-5 bölüme final yapması hayrına olur.

Evet buralari biraz bos biraktim , ikinci bölümü begenmedim, bu sekilde giderse dizi malesef yayin dan kalkar, reytingler pek ic acici degil, kurgu tuaf olmaya basladi . Levent Ülgenin oynadigi karakter malesef biraz sinsi ahlaksiz ve zayif bir karakter cikti, ben daha sert birini bekliyordum, cok da güzel yakisirdi agir abi rolü ama burdaki Levent ülgen biraz akasya duragi ve kuzgun daki rolünün karisimi gibi birsey olmus. Bana hic bir zaman tehlikeli biri olarak gözümü carpmiyor hani hic bir korkutucu yani yok, zaten tolganin hakan dan aldigi bilgiler ile foyasini ortaya cikardi, reste rest cekti olmayan karizma yere cöktü. Levent ülgenin mimikleri olsun ses tonu olsun cok daha sert bir insani canlandirmaya yeter ve artar di bile, burda resmen cok büyük bir potansiyeli cöpe atmislar.

Haluk konusunu gelince, ya insaf adami bir allahin kulu tanimiyor ya ona canim sikildi. Sanki dilenci gibi gezince adamin taninmaz hale geldi, almanlarin bir atasözü vardir, Kleider machen Leute diye yani üstündeki giyisi seni adam eder gibi anlama gelir. Demekki dogruymus ki Haluk Bilgineri kimse tanimiyor. Cok agir ve sacma olan diger konu, Halukun karakteri kendisinin arandigini ögreniyor telefon acabilmek icin dileniyor ama o ara hic aklina gelmiyorki, ya ben bir polise gitsem kayip ilanla, bunlar beni elbet er yada gec beni arayanlara götürür demiyor pes yani pes.

Diger sacma konulara cok girmeyecegim evin annesi kafayi yemis gibi, diger evdeki kizlar camasir yikar biri ev temizligi yapar digerde göz sorunu yasar, yani onlari da dizi den cikarsaniz kimse aramazmis gibi geliyor bana. Eski enistenin bu kurguya tekrar dönmesine ne gerek vardi onu hic anliyamadim, Levent ülgen o herifden tam olarak ne bekliyorki onu koz olarak elinde tutmaya calisiyor?

Yeni eniste olan hakan da, kendine ceki düzen verip en azindan bu ikinci sezonun iyi karakteri olarak ortaya cikiyor, yanina gelen eski cocukluk arkadasi ise büyük ihtimal hakanin esi olan özgeyi elinden geldi kadar hakandan uzak tutup kendisi hakana yaklasmaz isteyecek, buna gerek varmiydi? Tam tersi daha güzel olmazmiydi? Hakan o sekilde yarali gören eski cocukluk arkadasi hakan ile özgeyi tekrar bir araya getirmek icin elinden geleni yapsa diziye daha güzel bir derinlik vermezmiydi?

Demeyim demeyim diyorum ama allah askina kim bulmuz bu Levent Ülgenin gelinini? Bana oyuncu ve oynadigi karakter cok itici geliyor hele o kaslari yok mu beni benden aliyor, hic ama hic gitmemis bu diziye. ikinci sezonun ilk bölümü icinde yazmistim, nasil oluyorda Levent üglenin oynadigi karakter gelininin bir gece hayati oldunu bilmiyor fark etmiyor?

Iyi olan sahnler az ama özdü, Haluk bilginerin dilencilik yapti zamanlarda baba oglun bisiklet davasi ve o oglana bisiklet alabilmek icin devam dilenip caldirdi paralari vur kirla geri almasi ve sonrada kücük cocugu mutlu etmesi beni cok duygulandirdi. Birde iste tolganin babasini arama sahneleri güzeldi onudan haric benden olumsuz not aldi bu bölüm, senaristler acilen bazi konulari daha hizli islemeleri gerek. Ilk bölüme göre cok zit bir görüsüm oldu kusura bakmayin ama insan bukadar mantiksiz is yapar mi ya?

Babaya da kisa bir yorum atmadan gecmeyim bu gercekten kisa olacak :)

Ilk Teaser deki sahneyi cekmeleri oraya getirmeleri önceden yapilmis bir kurgu oldugunu da gördük, burayi atlamamislar güzel olmus. Merak ettim acaba orasi baska bir yer mi? Sonucta Teaser de orasi baya dökük virane bir yerdi son bölümde de kösk aynen öyle olmus durumda, durmadan evi batir tekrar cilala boyla sonra tekrar döküntü haline getirmediler diye düsünüyorum.

Tolga bu bölümde cok güzel oynamis, babasinin bulamama caresizligini adeta yasamis. Cünkü artik dayanamiyordu bitsin artik bu cile diyordu. Cünkü artik kesin bir sekilde babasi yasiyormu öldümü bilmek istiyordu, bence bu olayi cok güzel canlandirmis.

Haluk Bilginer simdi ne olacak onu merak ettim, anlasilan kendine saldiran adami öldürüp birde evin bahcesine gömmüs de orasini cikarmadim, öldürdügü insani nasil oraya kadar götürebilmis kimse fark etmeden? Ve sonuc olarak Haluk bulundu bilgisi Polise de gelince onlarda tahminen Haluk Bilgineri tutukluyacakdir katil olma süphesinden, ve bundan dolayi tekrar bir ayrilik yasanacak. Burda heralde Hakan Haluk Bilginerin kurtulmasinda büyük rol oynayip bunun sayesin de Özge ile barisacak diye düsünüyorum.

Hala cok olumsuz buldugum olay ise Levent Ülgenin canlandirdi karakter ve tabiki gelini hala cok yanlis bir tercih olmus diye düsünüyorum, arti Levent Ülgenin kizi Babasini Gelini hakinda sikayet etsede Leventin icine bir süphe düsmüs olsada ve bu süphe bir sekidle kendi adinda asilsiz ciksada, insanin hic mi aklina gelmiyor, gelini bu kadar evden cikiyorsa ya bu gercekten annesine mi gidiyor diye? gizli birini arkasindan takipe göndermemesi resmen sacmalik. Bu adam nasil böyle sözde kurnaz ve zengin olmus onu anlamadim? Daha önünde dönen dolaplari görmüyor.

Temizlige giden evin kizi yine rahat durmayacak, para kazanmak icin heralde ev sahibinin kizinin teklifni kabul edip bir rezillik daha yasatacak ailesine. Reytingler hala kötü geliyor onun icin tahminen en fazla yil sonuna kadar dayanip sonra final yapar.

Gerci kisa dedik bu bile gercekten kisa olmadi:)

Yeni sezon inanılmaz kopuk ve seyircinin aklıyla alay eden cinsten olmuş. Bir an önce final yaparak kaliteli oyuncularını ve emekçileri rezil etmemesi hayrına olur kanaatindeyim.

Evet ve beklenen ve hakedilen son, bir defa daha gösterdiler ki , senaristler bir kurguyu bir senaryonun icine nasil eder ve ondan dolayi bir erken final gelir buna tekrardan sahit olduk.

Aslinda ana kurgu hic fena degildi, düsünün siz normal bir hayat yasiyorsunuz aile olarak ve birden bire cok zengin oluyorsunuz, gercek bir hikayeden esinlerenek yapilmis bir diziydi baba, tabi kimin hayati burda bize ilk basta anatildi bilmiyorum ama onlarca örnek vardir, misal sayisal lotto dan veya milli piyangodan birden bire sifir dan Zengin olan insanlarin aci hikayesi ve aci sonu.

Söyle düsünüyorum benim basima gelse bu aile gibi davranmam diyen acaba kac akli selim insan vardir? Tamam bunlar gibi belki abartmayanlar olurdu veya tam tersi daha vahim olaylar yasayan insanlar dahi olabilirdi, sonucta para bu, ben degismem desende ister istemez degisirsin o paranin varligindan gücü yüzünden.

Diziye gelirsek, bu aile aynen öyle oldu sonradan görme hayalleri ve bu kadar zenginlik icinde yasamak agir geldi bu insanlara ama asilnda hikayenin basina gelirsek en büyük hata bence Babalarindaydi, neden derseniz, sonuc ortada paray ile bütün hayallerin gercek olabilir, sen bastan oturun yerinize evden dahi cikmak yok, evet cok zengin olduk ama bundan faydalanamasiniz derseniz yasak elma misali herkes isini de gizli yürütüp kendini ve ailesini rezil eder, bu dizideki insanlar yaptigi gibi.

Dedigim gibi aslinda güzel bir kurgusu vardi ama senaristler olayi iyice absürd bir hal aldirdi, sonradan görsende hepsini cocuk akili edip sacma kararlar vermelerini sagladi. Akli basinda olan Kadir ise bütün aileyi kurtarmak bir arada tutmak icin cabalayip durdu ama sonucta onunda gücü yetmedi.

Dizi kurgu olarak iyice sacmalamaya baslayinca cünkü her olay kendi basina bir rezaletti reytingler düser oldu, ve bunu kurtarmak adina cok farkli bir yol sectiler, ana kadrodan baya oyunculari eksiltip onlarin yerine daha farkli insanlar getirip senaryoyu resmen sil bastan yenilediler, dogru bir kararmiydi bilmiyorum bir yadan evet bir yandan hayir, cünkü heycan kalmayinca farkli bir senaryo birseyler bu diziye kazandirabilirdi ama yapilan senaryo okadar kötü islenmis yazilmis ki tam tersi etki yapti.

Düsünün bütün aile paramparca olmus bunun ana sebeplerinden biri evin haylaz cogugu servet yüzünden ama ne hikmetse herkes bu adamdan nefret etsede hepsini o cöplük mahallede bir araya getirebilmis, haydi hepsi birsekilde ikna olduda Kadir nasil abisi ile ayni cati aldinda yasamayi kabul etti inanilir gibi degil.

Karsimiza yeni bir kötü adam Haci Selahattini cikardilar ama adamin kendine hayiri yoktu, insan kendi kendine sorar oldu ya bu haci nasil bukadar güclü olmus? Cünkü karakter olarak cin olmadan adam carpan bir tipdi, her yaptigi hareket bu kadar mi capsiz gereksiz olur dedirtti kendine, diziye eklenen yeni oyuncularin da pek fazla bir artisi olmayinca zaten düsüs devam etti, kurgu desen ilk sezonu bile aratir hale geldi, alzheimer ( buraya daha sonra deginecegim) olan Haluk Bilginer ortadan kaybolmus ve Kadir onu arayabilmek icin Cöplük mahallesine siginmis bir insan canlandiriyordu, aslinda bütün senaryo bunun üzerine kurulmus birde iste kötü adamin insanlara yapilan zülme karsilik vermek isteyen bir Kadir( che guevara da diyebiliriz kendisine) olay bundan ibaret, o ara bir kac yan hikaye sikistirmaya calistilar, ilhanin bütün servetini geride birakip esini tekrar kazanmak gibi, ilhanin eski arkadasi begümün illaki ilhani kazanmak icin ellinden gelen bütün kötülükleri yapmasi bunu da ilhanin tabiki görmemsi gibi gereksiz capli capsiz senaryo ile derinlik katpmak istemisler diziye ,olmamis efendim olmamis. Sonucta ortada.

Koca ikinci sezonu finala kadar aslinda belki 5 bölüme kesebilecegin bir senaryodan ibaret. Alzheimer olayina gelince buna cok güldüm ya adam ilk sezon okadar sorunlar yasamaya basladi Alhzeimer yüzünden gün geldi oglunun karsinin ismini unuttu, ikinci sezon zaten neredeyse herseyi unutmus ama ne hikmetse dizi ilerledikce Alzheimer hastaligi yokmus gibi davranlildi ya daha sacmasi adam 4 yil koca 4 yil hapisde kaldi ve hic sorun yasamamis hastaligi ile, bu nasil bir kurgu ?

Aslinda cok sey yazilirda yazmaya degmez bir Dizi oldu Baba, bence Haluk Bilginer bile okadar yil sonra ilk defa tekrar bir dizide oynayinca daha farkli birsey beklemistir, ya su dizi bitsede kurtulsak demediyse neyim.

Aci ve kliselerle dolu sona gelince pes dedirtti, haci selahattin okadar yenilgi almis her yapti isden tokat üstüne tokat yemis, yaninda adam kalmamis ama adam hala son dakikaya kadar o cöp mahallesinden gitmeye gerek duymamis ki ta bütün insanlar evine gidene dek, sonra tabiki dram yaratmak adina aci bir son hemi Kadirin hemi Selahattinin ölmesi. Bir an kendimi Matrix 3 de hissettim son sahnelerde Neo ölmüs kollari acik bir sekilde yatiyor, burdada Kadir vurulmus millet Kadiri omuzlarda kollari acik bir sekilde tasiyor. Ya bu kadar mi zorlama bir son olur? Kadir orda ne diye Selahattinin önüne cikip vurulma riskini aliyor bütün insanligi mi kurtardi orda? Yani anladigim kadar Kadri cok bencil bir insanmis sevdiklerini göz göre göre onun yanlizligina mahkum etti, ne icin ? Haci Selahattin kacmasin diye ya yürü gidin abi ya.

Dizinin son sahneleride mutlu son ile bitirilmis herkes tekrar mal varligina kavusmus mahellenin insanlari bir modernlesmis görsen sanki onlarin paralari tekrar iyade edildi, alt üstü Saruhanli firmalarin iscileri olmuslar havalarina baksan hepsi bir genel müdür olmus, sonra illaki bir dügün olacak ve tabiki mezarin basinda son bulusma, adam orda demezmi oglum gercekten degdimi yaptin son hareket? Kendi oglunu bile göremeden gitin. Diyorum ya aslinda kadir cok bencil bir insanmis.

Uzun lafin kisasi aslin da güzel bir kurgu ile baslayip bunu yari yolda birakip sacmalik üstünde sacmalik yaparsan böyle de erken final olur.

Geri
Üst Alt