Bakanlar Kurulundan Flaş ÖTV ve KDV Kararı!

Göktuğ Demirbağ

10 Numara!
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, ÖTV kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan ve klima, buzdolapları, derin dondurucular, gazla çalışan su ısıtıcıları, termosifonlar, çamaşır ve çamaşır kurutma makineleri, bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, gıdave meyve presleri ile elektrikli küçük ev aletlerine uygulanan ÖTV'yi 30 Nisan'a kadar sıfırladı. Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastikmobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi.

KONUTTA KDV DÜZENLEMESİ
Aynı Bakanlar Kurulu kararıyla, yapı ruhsatı 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2016 arasında alınmış konut inşaat projeleri ile kamutarafından ihalesi 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yapılan konut inşaatı projelerinde; metrekare vergi değeri 500 TL - 1,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8 KDV uygulanmasıhüküm altına alındı.

Bu kapsamda, metrekare vergi değeri 1,000 TL ve üzeri konutların tesliminde uygulanacak KDV oranı da yüzde 18 olacak.Yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1,000 TL ile2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 8, 2,000 TL üzerinde olan konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.

Başkanlık arefesi

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Böbürlendikleri bir ekonomi vardı onuda yanlış politikalar yüzünden yiyip bitirdiler

Haha referandumdan sonra %50 zam yaparlar.

2 bin tl metrekare altında daire mi var yahu , varsa biri yeşillendirsin.Mümkünse kapısında it bağlasan duracak yerler olsun.

not : ist

Haberin kaynağı hangi siteyse eksik vermiş beyaz eşya da ÖTV 30 nisana kadar, yat ve teknede ise süresiz olarak kaldırıldı.

30 nisan tarihi ilginç, diğer ilginç tarafı ve rezalet tarafı yat "Özel tüketim" sayılmazken buzdolabı, çamaşır makinesi gibi temel ihtiyaçların lüks sayılacak olması yalnız 30 nisandan sonra, sahi neden 30 nisan?

La azıcık belli etmemek için Temmuz Ağustos falan yapsaydınız

Haberin kaynağı hangi siteyse eksik vermiş beyaz eşya da ÖTV 30 nisana kadar, yat ve teknede ise süresiz olarak kaldırıldı.

30 nisan tarihi ilginç, diğer ilginç tarafı ve rezalet tarafı yat "Özel tüketim" sayılmazken buzdolabı, çamaşır makinesi gibi temel ihtiyaçların lüks sayılacak olması yalnız 30 nisandan sonra, sahi neden 30 nisan?

La azıcık belli etmemek için Temmuz Ağustos falan yapsaydınız

Bence iyi yapmislar. Insanlarin gözünün icine soka soka soka soka soka düzenlemisler. Bu koyun millet hakediyor. Daha da fazlasini hakediyor. O da baskanlik sistemi gelsin ondan sonra. Oh yeaaahh

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Yalnız işleri kötü giden esnaf mantığı bir kampanya olmuş. Beyaz eşya da 30 nisana kadar şok kampanya ! Korkum odur ki ilerliyen günlerde "Kapatıyoruz bütün etiketlerde %50 indirim" demeleri

Yat alacaktım sırf ötv'si yüzünden almıyordum, süper haber.

Eskiden döviz vs bir gecede katlanıyordu şimdi 3 ayda herşey altüst oldu tek fark bu sadece 2-3 ay önce bu ülkede akaryakıt ne kadar dı şimdi ne kadar? Demir ne kadar dı şimdi ne kadar altın ne kadar dı şimdi ne kadar? Çok büyük kriz var çok büyük kaos var ülkede kimsenin umrumda değil ..

Bu indirimlerin vatandaşa yansımayacagindan adim gibi eminim. Sirketler için yapılan bir düzenlemedir. Dolar nedeniyle artan maliyetleri fiyatlara yansıtıp piyasayı ıyice oldurmelerinin önüne geçtiler işte.

Yata 4 kişi girilir .

ilgilenenler pm lütfen..

Beyaz eşyadan ÖTV alınması ayrı bir rezalet. Beyaz eşya la bu neresi özel tüketim.

Ah bu koltuk sevdası

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

30 Nisan olacak sanırım referandum milletin gözünü böyle güzel güzel boyarlar

Seçimden sonra %250 zam gelir

Eksigimiz zaten yat ve tekne idi otv sifirlandigi iyi olmus

Geri
Üst Alt