Balanta vs Doria

Serdar Arslan

Yeni Üye
Éder Álvarez Balanta

jNd0ml4irQI4dsdMDoTFTWNQA20mmNIN.png

28 Şubat 1993 (21 yaşında)

1,81 m

2012- 42 Maçta 2 Gol

Defansın ortasında ve sol bek oynayabilir.Göbekte başladığı maçlarda çoğu zaman beke kayıyor istem dışı.Bu açıdan bende biraz soru işareti yaratıyor.Sol bekten devşirme stoper gibi.Oyunu iyi kuruyor.Hızlı,hırslı,güçlü ve atletik.Ancak hücumu sevdiği için canımızı yakabilir.Gelse fark yaratacağı kesin ama bazı çıkışları bana Dany'i hatırlatıyor.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=pGVyWkn7OuM[/media]

Dória

422270d1385148304-doria-strong-center-back-doria.jpg

8 Kasım 1994 (19 yaşında)

1,88 m

2012 50 maçta 2 gol

Aranan kan olabilir.Defansın ortası ve sol bek oynayabiliyor.Pozisyon alması,hamlesi ve hava hakimiyeti çok iyi. 1-2 seneye kadar taş gibi defans olur.Melo yanına aldımı canavar olur bu adam.Topu ve adamı adeta ısırıyor.Yaşına rağmen lider yapısı var.

balanta banada nedense danyi hatırlattı hiç izlemedim ama özellikleri ona benziyor vidic,alex,maquez hatta yepes bile çok ciddi katkı sağlardı hepsi bedavaydı. Doria ise herkesin çok iyi dediği ama nedense üst düzey takımlarla adının hiç geçmemesi ilginç geliyor

Doria'yı canlı izledim.Türkiye de ki bütün stoperlerden en az 2 gömlek daha iyi.Bu Semih için de geçerli.

Doriayi Botafogo macinda 90

Dakika izledim tam tas gibi stoper alayina giriyor her topa girisiyor Alinirsa Doria alinmasini cok isterim

doria bilmiyorum ama balanta cakma stoper oldu icin eskiden ön libero oynuyordu , bildin saatli bomba aliyor basini gidiyor hala bir ön libero gibi oynuyor, cok riske giren bir futbolcu.

Doria resimde 21 yasinda milan oyuncusu olarak gozukuyor. eger dogruysa milan kapmadan hemen almak lazim

Bu da 27 yaşında Doria..Fm'ye göre Balanta'nın özellikleri daha iyi gözüküyor tabi ölçü değil fm üzerinden bana vurmayın :)

Image%252520007%25255B5%25255D.png

Bize lazim olan Doria tipinde bir defans oyuncusu.

Doria + Balanta cok iyi ikili olabilirler, lakin Semih ve Balanta gibi birbirine benzeyen stoper zaten elimizde var, Chedjou ve Semih

1 Doria 10 Balanta'yı döver , 1 Balanta bizim ligdeki bütün stoperleri döver.. Lig için hiç farketmez ikisinden biri gelebilir.. ama ben hiç sanmıyorum alabileceğimizi , bize yedirmezler böyle adamları... ama inşallah bir şeyler olur, ben de bu sözleri yerim :)

Hocam yapma ; balantayla chedjou'yu kıyaslamak.. bir futbol tanrısı olsa günah yazar adama..

Ayni profildeler, Doria'yi da Milan'a transfer olan Alex ile kiyaslayabilir.

Balanta, Chedjou profilinde bir stoper. Fransa'da Basa ile cok iyi ikili olusturmuslardi..

Peki Basa hangi tipte bir defans oyuncusu?

Chedjou'nun pisligini supuren kisiydi Basa..

Hep diyorum oyuncu ve ozellikle defans alirken takimin oyun sekli incelenmeli diye..

Geri ikili veya 4'lu orta saha'ya yakin mi, takim acik mi oynuyor yoksa Bilica'nin parlayip Fener'e transfer oldugu gibi takim gomulu mu oynuyor? Bunlar oyuncuyu degerlendirirken dikkat edilmesi gereken hususlardir diye birkac kez yazdim.

Chedjou ileri cikan, pres yapan, topu ilk karsilayan ve arada ileri cikip gol atmaya calisan isimdi.

Basa, daha cok geriden liderlik yapip Chedjou'nun verdigi pozsiyonlari temizleye calisan lider ruhlu supurucuydu.

Bizdeki Semih ile Ujfalusi ikilisi gibiydiler

Chedjou'nun (veya Semih)yanina yine lider tipli ve supurucu biri lazim.

Balanta yanlis olur. Chedjou veya Semih ile yapamaz.

Chedjou'yu Fransa'da izleyenler Balanta ile ayni profilde olduklarini goreceklerdir.

Doria, Balanta'ya gore bizim icin daha dogru profildeki defans oyuncusu..

Doria Balanta'dan veya Chedjou'dan daha iyi demiyorum, oyuncunun profilinden, sahip oldugu donanimdan, defansci tipinden bahsediyorum.

Basa demisken bari onu getirsinler :)

Aslında Chedjou gönderilip Doria - Balanta alınsa nasıl olur ?

Balanta aynı bizim Dany . Ayrıca bence 1.80 lik adamdan stoper olmaz. Doria 'yi tercih ederim.

Geri
Üst Alt