Bankalar, Kredi Dosya Masraflarını Geri Ödeyecek

Tamer Tuna

10 Numara!
Yargıtay 13. Dairesi'nin emsal niteliğindeki kararına göre 10 yıl önceye kadar kullanılan kredilerin dosya masrafları tüketicilere iade edilecek.

Bankaların kredi kullanımında tüketiciden aldığı dosya masraflarına ilişkin, Yargıtay 13. Dairesi emsal niteliğinde bir karar verdi.

10 YILLIK ZAMAN AŞIMINI KAPSIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Cevat Kazma, son 10 yılda bankalardan kullanılan kredi sayısının 75 milyon adedi geçtiğini söyledi.

Birçok tüketicinin itiraz ederek iadesini talep ettiği dosya masraflarına ilişkin Yargıtay 13. Dairesi emsal niteliğinde bir karar verdi. Yargıtay; Tüketici Kanunu'ndaki 3 yıllık zamanaşımını değil Borçlar Kanunu'ndaki 10 yıllık genel zaman aşımı süresinin uygulanacağına karar verdi. Bu karardan önce sadece son 3 yıl içinde alınmış kredilerin dosya masrafları için iade talep edilebiliyordu" dedi.

2 BİN LİRANIN ALTI KAYMAKAMLIĞA BAŞVURACAK

DİLEKÇE VE DELİLLER ÖNEMLİ

FAİZİYLE ÖDENECEK

İlgisi olanlar için Detaylar:

Bankalar, Kredi Dosya Masraflarını Geri Ödeyecek haberi - TIKLA İZLE

Ben avukat'a verdim 2100 TL inş olumlu sonuçlanır bakalım..

Ben avukat'a verdim 2100 TL inş olumlu sonuçlanır bakalım..

Hayırlısı olsun.

Para herşey değildir ama, özellikle de yaşı henüz hayat kurma aşamasında olanlar için, dişinden tırnağından artırdığınıda kimseye peşkeş çekenin alemi de yok..

Geçen sene 10.000 lira çektim. Dosya masrafını iade talep edebilir miyimki?

Hayırlısı olsun.

Para herşey değildir ama, özellikle de yaşı henüz hayat kurma aşamasında olanlar için, dişinden tırnağından artırdığınıda kimseye peşkeş çekenin alemi de yok..

Maksat onlara zarar vermek ben kredi kartı aidatı da ödemiyorum hepsini geri aldım..

benim bikaç arkadaşım iadeleri aldılar.

Kimileri 600 TL,kimileri 2bin tl ye kadar aldılar.

Kredi için ayrı,kredi kartı için ayrı bir dilekçe formatı var.Doldurup ilgili bankaya aps ile gönderiyorsunuz.

Ayrıca bazı şehirlerde yeni adamlar türedi.Dükkan dükkan gezip dilekçe dağıtıyorlar ve diyorlar ki, kredi çektin mi?Sen diyorsun evet çektim.

Tamam diyor kontrolü bana bırak,iadeni alayım,% 30'u benim.

1000 lira iadeni alıyor,300'ünü havadan cebe atıyor,700'ü sana kalıyor.

Bu tarz tiplerde türedi.Adam bunu iş edinmiş artık.

Geçen sene 10.000 lira çektim. Dosya masrafını iade talep edebilir miyimki?

eğer sana imzalattıkları sözleşmenin en altında,

Bankanızdan herhangi bir aidat,ek ücret talep etmeyeceğimi beyan ederim ibaresi yoksa iade alabilirsin.

Bu ibareyi eskiden beri atan çakal bankalar var.Eğer onlardan biriyse alamazsın.Fakat ibare yoksa bal gibi alırsın.

şimdi benim babam 10 yıl içerisinde rahat 7-8 kredi çekmiştir.

10 bine yakın dosya masrafı gitti saysak. Alabilecekmiyiz hepsini?

Borç yüzünden 30 40 binlik krediler çektik hep.

Maksat onlara zarar vermek ben kredi kartı aidatı da ödemiyorum hepsini geri aldım..

Kredi kartı denen şeyi lazım olur diye aldım. Ama bankamatiğe sokup şifresini açmadığım için ücret talep edemiyolar..

Tek siz misiniz uyanık bu memlekette ha..:trollfacce.gif:

şimdi benim babam 10 yıl içerisinde rahat 7-8 kredi çekmiştir.

10 bine yakın dosya masrafı gitti saysak. Alabilecekmiyiz hepsini?

Borç yüzünden 30 40 binlik krediler çektik hep.

Eskiden o ibareyi koymayı akıl edemedi bankalar.

Bu sebeple tüm bankalara dilekçenizi aps ile gönderin.Siz gönderin,varsa bir kesinti iade etmek zorundalar.

Dilekçe formatını nette bulabilirsiniz.

Tüm bankalara tek tak yazın,siz yazın,çoğundan ödeme çıkar diye düşünüyorum.

Nasıl alıyoruz geriye ?

ödenen makbuzu ibraz şart mı?

Bankadan senin ödediğin extre/makbuzu istiyorsun. Durumu anlatır bir dilekçe ile bağlı bulunduğun kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine belgeleri veriyorsun. Mahkeme davayı görüp karara bağlıyor. 1 aydan kısa sürmez sonuçlanması. Sonuçlanınca sana posta yoluyla tebligat gelecek yada sen ara ara sorarsan. Ödeme için ilgili banka seni arayıp bilgilendirecek.

Şöyle bir yer buldum. Ayrıca ihtiyaç duyulan dilekçe örnekleri de burada.

Ben hazırlıyorum şimdi. Hazır izindeyimde. Nasipse bu hafta içinde göndereceğim.

Bu arada internette posta yoluyla gönderin falan diyor. Yarın " Bir başvuru yok" diye sağıra yatmasınlar hesabı...

Banka kredi masraflarının geri ödenmesi için başvuru formu ve örnek dilekçe - TÜRK ULAŞIM-SEN GENEL MERKEZİ

https://www.turkulasimsen.org/www/grafik/bankabasvurudilekcesi.doc

https://www.turkulasimsen.org/www/grafik/hakemheyetibasvuru.doc

Bu konuda yaş ortalaması bir anda +30 olmuş :D

Bu yeni bir şey değil ki. Geçen sene nisan ayında dosya masraflarını geri almak için vatandaşlar başvurularını yaptılar. + Sadece dosya masraflarıyla da sınırlı değil. Kart aidatlarını da geri almak için başvuru yapılabilir. Kredi çeken ve kredi kartı kullanan arkadaşlar bankalardan gerekli dökümleri almaları halinde ne vermişlerse bugüne kadar geri alırlar. Geçen nisan ayında bankalardan gerekli dökümleri çıkardık ve sadece dosya masrafları için tüketici haklarına başvurduk. 1 buçuk ay önce aldık hepsini.

Geri
Üst Alt