- 16 Haziran 2010
- 208.755
- 162.438
- 6.838
Barış Alper Yılmaz: "Süperim. Biraz yorgunum. Ses de gitti, biraz fazla bağırdık galiba."
Barış Alper Yılmaz: "Beşinci yıldızı taktık. Türkiye'nin en büyük kulübü ve ilk beş yıldız takan takımıyız!"
Barış Alper Yılmaz: "Bu sene istatistik olarak geri kaldığımı düşünüyorum. Kafamda farklı bir sayı vardı ona çıkamadım ama olsun bu istatistik de güzel. Bazen olmuyor."
- Osimhen'le oynamak nasıl bir duygu?
Barış Alper Yılmaz: "Çok özel bir oyuncu. Saha dışında da ince bir kalbi var. Onunla sahada çok iyi anlaşıyoruz. İyi bir iletişimiz var. Icardi de Morata da çok büyük oyuncu, onlarla da iyi anlaşıyoruz. Yunus da aynı şekilde. Osimhen'le gol asist katkısı yaptım ama Yunus'un da çok büyük katkısı var söylemeden geçmeyelim."
- Osimhen kalmalı mı?
Barış Alper Yılmaz: "Gönül isterdi ki biz karar verelim kalsın. Kalmasını çok isterdim ama karar verecek olan kendisi. Bizim fazla bir şey söylememiz doğru olmaz. Ben ona sordum, çok beğendi burayı. "Her şeyim çok iyi, taraftarın alakası çok iyi" diyor. Umarım oradan bir kapı olabilir o söylüyor yani 'Siz anlayın' diye (Gülerek)."
- Okan hocanın sana olan güveni?
Barış Alper Yılmaz: "Okan hoca benim için çok özel. Ona çok teşekkür etmek istiyorum. Benim de karakterim, hangi pozisyon olursa çekinmedim. Korkmuyorum yani çıkar oynarım hiçbir şey olmaz."
Barış Alper Yılmaz: "Kendi ekibim var. Profesyonel ekim var. Onlarla iletişim içindeyim. Takım hocalarımız var. Yememe, içmeme her zaman dikkat ediyorum. Ettiğim için de zaten bu istatistikler oluyor. Bu işin sırrı; çalışmak."
- Gelecek ya da sonraki sezonlarda Avrupa hayalin var mı? Premier Lig hayalin var mı?
Barış Alper Yılmaz: "Her futbolcu gibi ben de Avrupa'da oynamak istiyorum. Kulübü ve Türkiyemi temsil etmek istiyorum. Ama bu kulübümün istediği doğrultuda ilerleyebileceğim bir şey. Taraftarlar oraya yatkın olduğumu söylüyor ama takım söylemek doğru olmaz. İnşallah bir gün nasip."
Barış Alper Yılmaz: "Galatasaray sayesinde bugün buradayım. Transfer haberleri çıkıyorsa Galatasaray sayesinde. Yeri benim için ayrı. İnşallah gönül ister kulübüm de okey verir, Avrupa'da oynamak çok isterim..."
Barış Alper Yılmaz: "Muslera'yı gördüğümde beynime zınk etmişti buraya ilk geldiğimde. İnanılmaz bir kalbi var. İnanılmaz bir kaptan. Problemlerimizi hep hallediyordu. Gönül isterdi ki kalsın oynasın."
- Sen Second Ciro'sun, Mertens ailesinin ayrılığını nasıl düşünüyorsun?
Barış Alper Yılmaz: "Dries abi benim için çok özel. Türkçesi çok iyi değil ama enerjiyle her insana dokunabiliyor, herkes görüyor zaten. O huyunu çok seviyorum. Hep enerjik. İnanılmaz bir insan. Bıraksa da ben onunla hep beraber olacağım. Çok farklı insan. Çok pozitif biri. Yenge de öyle. Ciro zaten... Ben ona 'Dries'i ben daha çok seviyorum' diyorum, o da bana 'Hayır ben' diyor..."
Barış Alper Yılmaz: "Ben Dries Mertens'e 'bıraktığında gel görüşelim birlikte tatil yaparız falan' diyorum. O da bana 'Ben futbolu bıraktığımda sen telefonu meşgule atarsın' diyor. 'Yok abi öyle şey mi olur?' diyorum (Gülerek)."
- Kutlamalara 'Aleni aleni' şarkısıyla çıkması
Barış Alper Yılmaz: "Karadenizliyim. Rizeliyim. Karadeniz şarkılarıyla büyüdüm. Volkan Konak benim için çok özel ama ne yazık ki aramızda değil. O şarkıyla çıkmak istedim..."
- Şampiyonlar Ligi finalinde favorin kim?
Barış Alper Yılmaz: "Ben Türkçüyüm. Hakan Çalhanoğlu'ndan yanayız."
- Takımda kalman halinde Şampiyonlar Ligi'ni nasıl değerlendirirsin?
Barış Alper Yılmaz: "Bu sene Avrupa'da şanssızlık yaşadık. Gördünüz yani kimin şampiyon olduğunu. Orada iş yapacağımızı düşünüyorum. Bu sene hedefimiz lig ve Şampiyonlar Ligi olacak."
Barış Alper Yılmaz: "Zaman zaman eleştiriler oluyor, onlardan da ders çıkarıyorum. Bakmıyor değilim. Taraftarlarımız benim için çok özel. Onların emeği çok büyük..."
Barış Alper Yılmaz: "Bazen pozisyonlara giriyorum, kaçırıyorum ama tekrar yerimden kalkmasını çok iyi biliyorum. Burası Galatasaray, burada hep iyi olmak zorundasınız. Bazen kaçırdığım pozisyonlara üzülüyorlar farkındayım ben daha çok üzülüyorum. Taraftara teşekkür ederim hep arkamdaydılar."
Barış Alper Yılmaz: "Milli takımda farklı bir sistem var. Montella'nın sistemine uygun olduğumu düşünüyorum. EURO 2024'te gösterdiğimiz başarıyı devam ettirmek istiyoruz."