GSC Portal Baros'tan Terim İçin Sert Sözler!

Bildiğimiz şeyleri söylemiş.

Fatih terim o zaman dünyanın en şanslı hocası mı oluyor?
Yenilmeden uefa kupasını kazanan tek hoca, taktikden anlamayan hoca. Mucize yani .
He he yav .

Aynen öyle kardeşim neyi inkar ediyorsunuz hala ? Yahu Terim gitti bir sene sonra Lucescu Madrid ile karşılaşmasa muhtemelen CL'yi alacaktı,öyle muazzam bir kadroydu o...

O kadar büyük teknik direktörse neden 2.döneminde s.çtı sıvadı amiyane tabirle...Yaratmışsınız kendi kendinize bir mit , onla oyalanıp duruyorsunuz...

Aynen öyle kardeşim neyi inkar ediyorsunuz hala ? Yahu Terim gitti bir sene sonra Lucescu Madrid ile karşılaşmasa muhtemelen CL'yi alacaktı,öyle muazzam bir kadroydu o...

O kadar büyük teknik direktörse neden 2.döneminde s.çtı sıvadı amiyane tabirle...Yaratmışsınız kendi kendinize bir mit , onla oyalanıp duruyorsunuz...

O sezon Real yarı finalde Bayerne iki maçtada yenilerek elendi.

Yalnız dikkat ediyorum da dünki basın açıklamasından sonra bu tarz haberler çıkmaya basladı :D Hedef yaptı resmen Terim kendini.

bizim türk oyuncular taktikten anliyorlar mi da adam taktik hakkinda konussun?

He tamam kardeşim. Iyiki 2ci döneminde başarısız olmuş adam yoksa elinizde bir şey kalmayacakdı. O bam bam diye eleştirdiğiniz system ne kadar zor olduğunu bide leverkusen hocasına sorun.
Futboldan anlayan hocanın , kadro ne kadar kaliteli olursa olsun, önemli olduğunu bilir zaten. Kadro kalitesi tabiki önemli ama otorite, geminin kaptanı iyi değilse 5 para etmeye bilir o kadron senin.
4 sene şampionluk ve uefa kupasını hocasız başarılı oldu diyorsunuz resmen. Gülsemi ağlasamı bilemedimde, yabancılara anlatmayın. Rezil olursunuz vallahi.

Uefa kadrosu cok güclüydü. Lucescu Süperkupayi aldi, ceyrek final oynatti. Üstelik Hakan Sükür yoktu. Hakanla GS o dönemde her türlü oyunu oynuyordu, Hakan etrafindaki oyuncularida oynatiyordu. Yerine Jardel geldi. GSnin hucum planlarini zayiflatti bu transfer. Sükür olsaydi, Lucescu Clde daha ileri gidebilirdi.

Real o dönemdeki en güclü takimdi. Fakat Bayern Reale ters geliyordu diye hatirliyorum. Bayerni destekliyordum. Zickler Reale sürekli gol atardi. Bayernde ilk11 oyuncusuda degildi.

Her T.D.'in kötü dönemleri olabilir.

Türkiye Ligi için en iyi t.d. Terim.

Van Gaal ikinci senesinde cok kötü futbol oynatip, sampiyon olamamisti Bayern´de ve cok sorunlu bir dönem gecirdi. Oliver Kahn ve Mehmet Scholl gibi Bayern Münih´in efsane oyunculari Van Gaal´i elestiri yagmuruna tutmuslardi.

"Ben bu adamlari tanimiyorum, onlar ile hic bir zaman calismadim. Ben 40 yildir bu isin icindeyim, ve 40 yildir disaridan elestirlere maruz kaliyorum. Her insanin birsey demeye hakki vardir, ama insanlarin beni degerlendirecek düzeyde olduklari konusunda karari ben veririm. Bu adamlarin beni degerlendirebileceklerini düsünmüyorum"

Van Gaal wehrt sich gegen Scholl und Kahn - YouTube

Her teknik adamin basarisiz bir dönemi vardir, ama bu ise 40 yil emek vermis adamlari tartismaya acmak bukadar basit olmamali. Bu eski futbolcular icin bile gecerlidir, cünkü disaridan göründügü kadar kolay degildir bunlar. Ben bu sözlere katiliyorum, elestiri yapabilmek icin birseyleri bilmen lazim. Herkesin istedigini söyleme hakki vardir, ama cogu insanlarin söyledikleri aslinda elestiri olamiyacak derecede kalitesizdir.

Son düzenleme:
Terim, GSde 6 kere ligi kazandi. 6 yilda da kadrosu rakiplerden cok üstündü ve ligde rakibi bile yoktu. 2.döneminde kadrosu zayifti, karsisinda Lucescu vardi. Ne kadar iyi bir td olduğunu gördük. Aysalin GSsine gelene kadar, son 10 yilda Euro 2008deki sans faktörünün cok önemli rol oynadiği basari haric ne basarisi vardi? Bunu ben söylemiyorum tüm dünya basini yazdi. Niye Milandan sonra bir Avrupa takimi Terimi istemiyor?

Kadro cok iyi olunca, büyük bütceyle Terim basarili olur. Ama düsük bütceyle, 2 dönemki gibi basarili olamaz.

PIRLO: "BİLEREK YAPIYOR SANIYORDUM"

İtalyan efsanesi Andrea Pirlo da, çıkardığı kitapta Fatih Terim’in Milan’ı çalıştırdığı dönemden kalan anılarını paylaşmıştı. Pirlo, Terim’le yaptıkları takım toplantılarının unutulmaz olduğunu yazmıştı. Juventuslu oyuncu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Terim taktik panosunun önünde durur, bir tebeşir alır ve tahtaya 11 yuvarlak çizerdi. Her yuvarlak bir oyuncuyu temsil ederdi ancak tahtada o kadar çok not ve karalama olurdu ki hangi oyuncu forvet, hangisi defans, hangisi orta saha anlaşılmazdı. Tamamen kaos: sadece kaleci belliydi.

Bir noktayı gösterir ve ‘Tamam, Costacurta sen şuraya gideceksin’ derdi.

Ben de söze girmek zorunda kalırdım: ‘Ama hocam o benim.’

Savunmacılarla golcüleri karıştırdığında iş iyice içinden çıkılmaz hale gelirdi. Bunu bilerek yaptığından şüphelenmeye başlamıştım. Sahada dört forvet ve yalnızca iki defans: Berlusconi’nin yasak hayali.”

Pirlo, Terim'in Berlusconi ile ilgili görüşlerine de yer vermiş ve "Terim dahi Berlusconi olmasaydı, hem maddi hem de güç olarak Milan'ın hiçbir şey olacağının farkındaydı. Onun parası ve kararlılığı olmasaydı, Milan'ın da sonu diğer birçok takım gibi olurdu" demişti.

☆$☆

FRANK DE BOER: “GERÇEK BİR MEGALOMAN”

Galatasaray’ın eski futbolcularından Frank De Boer da, 2008 yılında verdiği bir röportajda Fatih Terim’le ilgili ilginç ifadeler kullanmıştı. De Moer, "2000 yılında kazanılan UEFA Kupası'ndan dolayı bana göre başı hâlâ göklerde, bulutların arasında geziyordu. Ama şunu söyleyebilirim ki, çok mükemmel bir antrenör değildi. Kendisi futboldan çok dış görünüşüyle meşguldü. Benim hiçbir yerde görmediğim bir şeydi. Yarım sezonluk bir dönemde aynı kıyafetle diğer antrenmana çıktığını görmedim. Bu gerçekten inanılmazdı. Tam anlamıyla gerçek bir megalomandı” diye konuşmuştu.

☆$☆

Vat ken aydu samtaymız bıg geymz ın ze teybıl

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taktik dehası Rijkaardın elinde sen ne yaptın diye sorarlar adama?

Bu konuda mikrofonlarımız talha küllü de! :D

Yahu etmeyin;

''96-00 kadrosu çok iyiydi de ondan, Terim in katkısı yok'' noktasına kadar getirmeseydiniz keşke, ayıptır!...O kadro kendiliğinden mi oluşmuş?, veya Süren mi toplamış hepsini bir araya?...Ergün, Hakan Ünsal, Ümit Davala, Fatih Akyel, Emre Belözoğlu, Suat gibi adamlar çok büyük paralarla ve 'Star' statüsünde mi gelmişti ?...O kadronun oluşmasında 96 dan öncesine de ait (Tavsiye vs) olmak üzere çok büyük Terim emeği vardır (Arada fiyasko tabirine uygun yanılgılarıda olmuştur doğal olarak)...

2. gelişi tümüyle fiyasko olmuştur, hiçbir geçerli mazereti olamaz; tam yetkiyle aldığı şampiyon kadroya, diğer iki rakibinin toplamının iki katı transfer yaptırıp, giderken enkaz bırakmıştır...Son gelişinde de ilk yıldan sonra özellikle yerli oyuncu transferinde hiçbir şey yapmayarak kadroyu tükenişe mahkum etmiştir...

96-00 de Milli takımlardan gelen gelen birikimiyle o zamanki jenerasyonu çok iyi tanımasının meyvelerini bizim için toplamış ve ortaya muazzam bir kadro çıkarmıştır. Daha 99-00 CL grubunda 3. olduğumuzda, Avrupa nın ciddi futbol otoritelerinin UEFA finalinin adını ''Arsenal-Galatasaray'' olarak koymalarını çok anlamlı bulurum (Başka başlıklarda 'Çakma' Çakar la onca tartışmış bana da bunları söylettiniz!)...

İlk dönemindeki jenerasyondan sonra piyasaya bir daha aynı hakimiyetinin olmamasına bağlı olarak, sonraki dönemlerinde kadro mühendisliğinde başarılı olamamıştır diye düşünüyorum...Belki yılgınlıkta olabilir buna katkıda bulunmuş olabilir; ''Koskoca Terim, çoluk çocukla mı uğraşacak?'' hesabı...

FRANK DE BOER: “GERÇEK BİR MEGALOMAN”

Galatasaray’ın eski futbolcularından Frank De Boer da, 2008 yılında verdiği bir röportajda Fatih Terim’le ilgili ilginç ifadeler kullanmıştı. De Moer, "2000 yılında kazanılan UEFA Kupası'ndan dolayı bana göre başı hâlâ göklerde, bulutların arasında geziyordu. Ama şunu söyleyebilirim ki, çok mükemmel bir antrenör değildi. Kendisi futboldan çok dış görünüşüyle meşguldü. Benim hiçbir yerde görmediğim bir şeydi. Yarım sezonluk bir dönemde aynı kıyafetle diğer antrenmana çıktığını görmedim. Bu gerçekten inanılmazdı. Tam anlamıyla gerçek bir megalomandı” diye konuşmuştu.

☆$☆
Frank de boer da ne rezil top oynadi be :)

Geri
Üst Alt